A Real Benzema és CR góljaival behódoltatta Liverpoolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.22. 20:40
null
Egy képben összefoglalva az első félidő (Fotó: Action Images)
A Real Madrid megtörte a Liverpool elleni átkát, először lőtt gólt és először győzte le az angol csapatot, méghozzá idegenben. Cristiano Ronaldo megszerezte 70. BL-találatát, míg Karim Benzema kétszer ért labdába a Pool büntetőterületén belül az első félidőben, s mindkettő megmozdulásával gólt szerzett. A Basel nem tudta kihasználni a Liverpool hazai vereségét, a 18. perctől emberhátrányban játszva a 92. percig húzta kapott gól nélkül, de Jordan Minev góljával végül kikapott a Ludogorectől, amely megszerezte Bulgária első BL-pontjait.

BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Liverpool–Real Madrid 0–3 (Cristiano Ronaldo 23., Benzema 30., 41.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A Real Madrid még sohasem verte meg tétmérkőzésen a Liverpoolt, és most egyértelműen a bombaformában lévő Cristiano Ronaldóban bízva utaztak az Anfieldre a spanyolok, hiszen a portugál gólnagyüzem egymaga kettővel többször volt eredményes, mint az egész Pool. Az angoloknál még mindig Mario Balotelli bűnrossz formája a fő téma – nos, nem tagadták meg magukat a támadók, mert amíg az olasznak sokáig kellett várnunk első veszélyes megmozdulására, majd a szünetben le is cserélték, addig Cristiano Ronaldo az első félidő derekén megszerezte a vezetést csapatának, James Rodríguez csodás löbbölt asszisztja után. 0–1!

Ez volt az első Real-találat a „vörösök" hálójában, CR pedig megelőzte a BL örökranglistáján Lionel Messit, és már csak eggyel van lemaradva a gólrekorder, 71-nél járó realos klublegendától, Raúltól – miközben a Madrid, Barcelona vonulatot továbbgöngyölítve Iker Casillas 143. BL-mérkőzésével beérte Xavit a pályára lépési lista élén.

Ronaldo zsinórban 10. mérkőzésén szerzett gólt a Madridban, beállítva egyéni realos csúcsát, és Karim Benzema sem akart lemaradni róla, legalábbis ezen az estén nem, előbb ugyanis pazar ívben fejelte a kapuba Toni Kroos átadását (0–2), majd közelről az üres kapuba továbbította Pepe harcos előkészítését (0–3).

Benzema ezen két alkalommal ért labdába csak az ellen 16-osán belül...

Egy döngő Coutinho-kapufával jelezte a Pool, hogy még nem végeztek a madridiak a mérkőzéssel, de a pihenőt követően ismét a vendégek voltak veszélyesebbek, csakhogy CR két ziccert is elrontott egymás után, majd a hajrá előtt átadta helyét Sami Khedirának. Brendan Rodgers az Adam Lallana, Emre Can, Lazar Markovics triót küldte pályára csereként, de ők sem váltották meg a világot ezen az estén: az eddig sem éppen depresszív Real még nagyobb önbizalommal készülhet a Barcelona elleni hétvégi szuperrangadóra.

A Pool még sohasem kapott ki odahaza európai kupamérkőzésen három góllal.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

LUDOGOREC–BASEL

Bulgáriában a Ludogorec azért akart nyerni, mert a csoportkörben a Basel elleni hazai meccse a legjobb alkalom a három pont megszerzésére, míg a svájciaknál úgy gondolhatták, a Liverpool ellen megszerzett három pont csak akkor értékes, ha a bolgárok ellen meglesz a hat két meccsen. Ennek megfelelően nyílt sisakos játékkal kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat gólra törően játszott.

Aztán a 18. percben Geoffroy Serey Die piros lapot kapott csúnya szabálytalanságáért. A gól után még a Basel nyomott, mintha Paulo Sousa úgy gondolta volna, csapata sok energiát spórolhat meg a gyors góllal. Aztán ahogy közeledett az első félidő vége, úgy javult fel a Ludogorec játéka, és a fordulás után is a bolgárok voltak meggyőzőbbek, a Baselnak tíz emberrel a hősies védekezés maradt.

Ez a 92. percig sikeresen ment, de a végén jött Jordan Minev, és góljával kicsikarta Bulgáriának az első BL-győzelmét (1–0).

Ludogorec–FC Basel 1–0 (J. Minev 92.)

AZ ÁLLÁS
1. Real Madrid 3 3 0 0 10–2 +8 9
2. Ludogorec 3 1 0 2 3–4 –1 3
3. Liverpool 3 1 0 2 2–5 –3 3
4. Basel 3 1 0 2 2–6 –4 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik