Labdarúgás: gyászszünet a BL-ben és az El-ben Astori halála miatt

Vágólapra másolva!
2018.03.05. 17:16
Ezen a héten egyperces gyászszünetet tartanak minden Bajnokok Ligája- és Európa-liga-mérkőzés előtt Davide Astori, a Fiorentina labdarúgócsapata kapitányának halála miatt.

Az európai szövetség (UEFA) hétfőn bejelentett döntése szerint így emlékeznek a 31 éves játékosra, aki vasárnap hajnalban kapott végzetes szívrohamot a klub udinei szálláshelyén. A keret fél tízkor találkozott reggelinél, és mivel Astori nem jelent meg a hotel éttermében, társai felmentek hozzá, és holtan találták a szobájában a 14-szeres olasz válogatott hátvédet. vasárnap hajnalban kapott végzetes szívrohamot a klub udinei szálláshelyén. A keret fél tízkor találkozott reggelinél, és mivel Astori nem jelent meg a hotel éttermében, társai felmentek hozzá, és holtan találták a szobájában a 14-szeres olasz válogatott hátvédet.

A tragédia miatt nemcsak a Fiorentina vasárnapi, Udinese elleni bajnokija maradt el, hanem a 27. forduló többi összecsapását is elhalasztották a Serie A-ban.

Az olasz csapatok közül a Bajnokok Ligájában a Juventus, az Európa-ligában pedig az AC Milan – Astori első profi klubja – és a Lazio lép pályára.

Az udinei ügyészség vizsgálatot indított Astori halála kapcsán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik