„Kleopátra óta nem szívatta meg úgy egyiptomi a rómaiakat, mint most Szalah” – sajtóvisszhang

Vágólapra másolva!
2018.04.25. 12:31
null
Mohamed Szalah (szemben) elintézte korábbi csapatát (Fotó: AFP)
Az olasz lapok még bíznak a Roma továbbjutásában, a britek pedig nem meglepő módon Mohamed Szalah szenzációs formájáról áradoznak a kedd esti Liverpool–Roma Bajnokok Ligája-elődöntő (5–2) után.

„A vad Liverpool uralta a meccset, még a Roma késői feltámadása ellenére is” – olvasható a The Times címében.

A The Sun úgy fogalmaz, a Liverpool lerohanta az olaszokat, Jürgen Kloppék közel kerültek a Bajnokok Ligája döntőjéhez, ám a Roma életben tartotta az esélyeit a két késői találattal.

Dave Kidd, az online kiadás egyik munkatársa egy mondatban összefoglalta, mit gondol a meccsről.

„Kleopátra óta nem volt egyiptomi, aki úgy megszívatta volna a rómaiakat, mint Szalah.”

A lap hangsúlyozza, hogy Mohamed Szalah ismét megállíthatatlan volt, és amikor Klopp lecserélte az egyiptomit, az angolok elvesztették a ritmust.

A BBC is Szalahot emeli ki, arról írva, hogy a támadó ismételten „mesterkurzust” tartott, ez kellett ahhoz, hogy a Pool ellenfele fölé kerekedjen az elődöntő első felvonásán. A portál ugyanakkor azt ecseteli, nem biztos, hogy a kedd esti volt Szalah szezonjának csúcspontja, és elképzelhető, hogy a visszavágón is szükség lesz tőle egy gólra.

A The Guardian szerint Mo Szalah vezetésével a „vörösök” maguk mögé utasították a Romát, amelynek újabb csodára lesz szüksége a továbbjutáshoz. A honlap szerint az egyiptomi támadó egyszerűen „fenséges” formában szolgálja tavasszal a Liverpoolt, korábbi klubját pedig valósággal megtörte, amíg a pályán volt.

A Daily Star megsemmisítésről ír, és egy hangzatos címmel foglalta össze az összecsapás krónikáját: „Róma nem egy nap alatt épült fel, de az AS Romát Mohamed Szalah és a Liverpool 90 perc alatt lerombolta.”

Az olasz média a rómaiak két késői találata után bízik még a hazai feltámadásban, s arra emlékeztet, hogy a „farkasok" a Barcelona ellen már véghez vittek egy csodát, most pedig újabbra lesz szükség.

A La Gazzetta dello Sportban Szalah és a Roma kapcsolatára utalva csak annyit olvashatunk: Terjedelmes számla. A lap is a Roma Barca elleni feltámadásába kapaszkodik és az újabb visszavágón újabb csodát kér.

A Corriere dello Sporta „Hajrá, Roma, meg lehet ezt csinálni!”– felszólítással él a címlapján, s azt írja, az olaszok ötgólos hátrányban is voltak már, ám a végén életben maradtak, köszönhetően a mérkőzés végi villanásoknak.

„Most új reményre van szükségünk” – zárja sorait az újság, és rámutat, hogy Eusebio Di Francesco, a Roma vezetőedzője annyit mondott a meccs után, csapata továbbra is hisz a továbbjutásban.

A Tuttosport a „Gyerünk, Roma, ne add fel”címmel adta ki szerda reggeli számát, kapaszkodik a két római gólba, és reménykedik a feltámadásban.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI


BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
LIVERPOOL (angol)–ROMA (olasz) 5–2 (2–0)
Liverpool, Anfield. V: Brych (német).
LIVERPOOL: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain (Wijnaldum, 18.), Henderson, Milner – Szalah (Ings, 75.), Firmino (Klavan, 93.), Mané. Menedzser: Jürgen Klopp
ROMA: Alisson – Fazio, Manolasz, Juan Jesus (Perotti, 67.) – Florenzi, Strootman, De Rossi (Gonalons, 67.), Kolarov – Nainggolan – Cengiz Ünder (Schick, a szünetben), Dzeko. Vezetőedző: Eusebio Di Francesco
G: Szalah (35., 45.), Mané (56.), Firmino (62., 69.), ill. Dzeko (81.), Perotti (85. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik