Kétélű fegyver a CSZKA hosszú pihenője

Vágólapra másolva!
2010.02.24. 16:01
null
Jiménez egyelőre nem tudja, kinek kedvez majd az oroszok pihenője (Fotó: Action Images)
A CSZKA Moszkva szerda délután a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében fogadja a Sevillát – úgy, hogy az oroszok december óta nem játszottak tétmérkőzést.

Az esti Internazionale–Chelsea találkozó árnyékában rendezik meg a CSZKA Moszkva–Sevilla mérkőzést, de biztosak lehetünk benne, hogy a moszkvai mérkőzés is tartogat bőven érdekességeket.

SZAVAZÁS

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Főként annak ismeretében, hogy a CSZKA december óta nem játszott tétmérkőzést (az orosz bajnokság márciustól novemberig tart), és egyelőre nem tudni, hogy ez hátrányt vagy előnyt jelent-e a hazaiaknak.

„A felkészülési meccseket az eredménytől függetlenül nem lehet összehasonlítani a tétmérkőzésekkel. Beszélhetünk akármennyit a csapat formájáról, úgyis csak a tétmeccsek adják meg az igazi választ – mondta a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón Leonyid Szluckij, a CSZKA vezetőedzője. – A Sevillának sok klasszis támadója van, még úgy is, hogy Capel és Luís Fabiano kihagyja a meccset. De mint minden csapatnak, a spanyoloknak is megvan a gyengéjük, és megpróbáljuk kihasználni ezeket."

„Szeretném azt gondolni, előnyt jelent nekünk az, hogy a CSZKA régóta nem játszott tétmeccset, de az oroszok így kifejezetten erre a mérkőzésre készülhettek – míg mi néha heti két meccsen léptünk pályára. Szóval kétélű fegyver az oroszok hosszú szünete" – jelentette ki Manolo Jiménez, a Sevilla vezetőedzője, aki hozzátette, nem áll fenn annak a veszélye, hogy lebecsülnék riválisukat.

Noha a legfontosabb érveket, a nemzetközi tapasztalatot, a keret erősségét, edzettségét felsorakoztatva talán a Sevilla tűnik nyerőnek (még úgy is, hogy Luís Fabiano nem utazott el Oroszországba), nem árt tudni: a CSZKA még sohasem szenvedett vereséget spanyol klubcsapattól (pedig a Barcelonával is találkozott, igaz, még az 1992–1993-as idényben), s az október vége óta regnáló Szluckijjal a fedélzeten hét tétmeccséből csupán egyet veszített el (a bajnok Rubin Kazany ellenit), ötször győzött, mérkőzésenként átlagban két gólt szerezve.

 BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
CSZKA MOSZKVA (orosz)–SEVILLA (spanyol)
Moszkva, Luzsnyiki Stadion, 18.30. (tv: DigiSport). V: Brych (német)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
CSZKA: Akinfejev – V. Berezuckij, Ignasevics, A. Berezuckij, Scsennyikov – Semberas, Honda, M. González, Kraszics, Mamajev – Necid. Vezetőedő: Leonyid Szluckij.
Sevilla: Palop – Stankevicius, Fazio, Dragutinovics, F. Navarro – J. Navas, Romaric, Zokora, Perotti – Kanouté, Negredo. Vezetőedző: Manolo Jiménez.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik