Juventus: Az utolsó esélyem lesz BL-t nyerni – Buffon

Vágólapra másolva!
2017.06.05. 16:13
Mint ismert, a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében a Real Madrid 4–1-re megverte a Juventust. A történtek után az olaszok klasszis kapusa természetesen csalódott, de nem mérges, inkább a jövőbe tekint.

„Ami engem illet, az utolsó esélyem lesz BL-t nyerni – nyilatkozta a 39 éves, BL-cím nélkül álló Gianluigi Buffon a La Gazzetta dello Sportnak. – Van még egy év a szerződésemből, a következő szezonban is ott leszünk a Bajnokok Ligájában, így harcba szállunk a végső győzelemért.”„Ami engem illet, az utolsó esélyem lesz BL-t nyerni – nyilatkozta a 39 éves, BL-cím nélkül álló Gianluigi Buffon a La Gazzetta dello Sportnak. – Van még egy év a szerződésemből, a következő szezonban is ott leszünk a Bajnokok Ligájában, így harcba szállunk a végső győzelemért.”

„Csak fél órán át tudtunk jól játszani, utána nem volt semmi éle a játékunknak – mondta a Juve csapatkapitánya. – Még mindig hiányzik valami, ami olyan szinten tart minket, hogy az ilyen mérkőzéseken is versenyben legyünk. A Real egyszerűen bebizonyította, hogy jobb nálunk, noha mi is tudunk ennél jobban játszani. Nem vagyok dühös, mert amit tettünk ebben a szezonban, az kivételes volt. Sajnálom, hogy ilyen rossz lett a vége, már csak azért is, mert ha csak szűken kapunk ki, akkor úgy érzi az ember, hogy közel volt a sikerhez. Ez viszont azt jelenti, hogy még nem vagyunk ezen a szinten.”

Buffon kapujában két labda is úgy kötött ki, hogy előtte megpattant a lövés egy védőn. A kapus erre is tudja a magyarázatot.

„Az ilyen jó csapatoknak szerencséjük is van – magyarázta az olasz. – Az összes kétesélyes szituációból, amiből mások rosszul jönnének ki, az számukra kedvezően alakul. Ez hasonlít kicsit arra, ami velünk van Olaszországban. Ha kellően magabiztos vagy, akkor jól alakul a sorsod.”

„Kapitányként természetesen fáj a vereség ténye, de a legnagyobb csalódást az okozza, hogy nem tudtuk megszerezni ezt a trófeát a szurkolóinkért. Rengetegen követnek minket, és nagyon sokat adnak” – zárta szavait a Juve kapusikonja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik