Jó meccs volt, de mintha meg sem történt volna

Vágólapra másolva!
2010.03.31. 10:41
Bár a Lyon kétgólos előnnyel utazhat Bordeaux-ba a jövő szerdai visszavágóra, a két szakvezető és a francia sajtó egyaránt úgy véli: a 3–1-es OL-győzelemmel végződő keddi első mérkőzés semmit sem döntött el a labdarúgó Bajnokok Ligája francia negyeddöntőjében. A Lyon idegenben szerzett gólban reménykedik a második felvonás során, a Bordeaux pedig abban, hogy a kétgólos Lisandro López eltiltása érzékenyen érinti az egyelőre jobban álló OL-t.

Lisandro López (balra) is profitált Ludovic Sané tapasztalatlanságából (Fotó: Action Images)
Lisandro López (balra) is profitált Ludovic Sané tapasztalatlanságából (Fotó: Action Images)
Lisandro López (balra) is profitált Ludovic Sané tapasztalatlanságából (Fotó: Action Images)
Lisandro López (balra) is profitált Ludovic Sané tapasztalatlanságából (Fotó: Action Images)
Lisandro López (balra) is profitált Ludovic Sané tapasztalatlanságából (Fotó: Action Images)

„Mint az igazi Lyon" – szól a francia sportnapilap, a L'Équipe szerdai szalagcíme, amelyet fordíthatunk így is: „Mint egy igazi oroszlán". Mindkét megállapítás megállja a helyét, hiszen az utóbbi esztendőben többször botladozó lyoniak korábbi hétszeres bajnok önmagukat idézték a Girondins Bordeaux ellen – és a 3–1-re megnyert meccs nehezebb időszakait úgy küzdötték le, mint egy felbőszített ragadozó.

Ám hogy nem dőlt még el semmi, az a két vetélytárs helyi sajtójából is visszatükröződik. A lyoni napilap, a Le Progres csupán odáig merészkedik el címlapján, hogy „Az OL kinyitotta a kaput", amivel tökéletes összhangban van a bordeaux-i Sud Ouest első oldala: „A Bordeaux még reménykedhet".

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg a 2009-2010-es Bajnokok Ligáját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Claude Puel, a Lyon vezetőedzője messze nem volt maradéktalanul elégedett: szóvá tette, hogy a találkozó elején akadtak gondok a labdakihozatallal, továbbá, hogy a második játékrész elején is időbe telt, míg csapata kezelni tudta a bordeaux-i nyomást. Tetszett viszont neki, hogy mindkét nehéz periódusból jól jött ki a gárda.

„A Bordeaux alaposan megfuttatott minket, szerencsére maradt bennünk elég szufla ahhoz, hogy a hajrában növelni tudjunk előnyünket. Mindkét csapatnak voltak jó és rossz periódusai, és azt gondolom, ugyanilyen meccs lesz a visszavágó is, azaz nem dőlt még el semmi. Továbbra is ötven-ötven százalék az esély a továbbjutásra" – mondta a lyoni edző, aki szerint idegenben szerzett gól nélkül nagyon nehéz lesz megtartani előnyüket.

Derűlátóbb brazil légiósa, Michel Bastos, aki szerint hatvan százalékra nőtt az OL esélye. „Azért nyertünk, mert fegyelmezetten tartottuk magunkat a saját játékunkhoz. Sok helyzetünk volt, Chelitóval (Delgado) jól szerveztük a játékot, és a védelmünk is jól állt a lábán" – mondta a második lyoni gólt szerző brazil játékos.

Laurent Blanc-nak, a Bordeaux vezetőedzőjének vegyes érzései voltak a mérkőzést követően: a mutatott játékhoz képest legénysége rossz eredménnyel utazott haza.

„Régen nem láttam ilyen jól játszani a csapatomat – mondta a vendégek trénere. – Nagyon elégedett vagyok játékosaim vállalkozó kedvével, bizonyságát adták technikai felkészültségüknek. Ugyanakkor az eredmény csalódással tölt el. Hátul kissé ingatagok voltunk, az első két gól elkerülhető lett volna. S később is voltak olyan időszakok, amikor közelebb álltunk a kettő kettőhöz, mint a három egyhez, mégis az utóbbi került a jegyzőkönyvbe."

A hátsó alakzat sebezhetőségét illetően Blanc elismerte: kiütközött a védelem közepén, tehát kulcspozícióban játszó Ciani és Sané tapasztalatlansága.

„A Bordeaux nagyon fiatal, ilyen szinten tapasztalatlan csapat, így valóban nagyon érződött két olyan rutinos ember távolléte, mint a sérült Planus és az eltiltott Alou Diarra, de nem szabad leragadni itt, mert becsapnánk magunkat" – utalt a tréner arra, hogy a játék más elemeiben kompenzálható lett volna egy-egy hátul elkövetett hiba. A visszavágóról Blanc ekképp vélekedik:

„A helyzeteink meglesznek, úgyhogy minden azon múlik majd, tudunk-e hatékonyan védekezni. Ha nem, nagyon megnehezítjük a saját dolgunkat... Segíthet, hogy a Lyon nem számíthat két fontos játékosára" – utalt a Girondins szakvezetője az egyaránt eltiltott Sidney Govou és a kedden két gólt szerző Lisandro López eltiltására.

EMLÉKEZTETŐ
BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
OLYMPIQUE LYONNAIS (francia)–GIRONDINS BORDEAUX (francia) 3–1 (2–1)
Lyon, Gerland Stadion. Vezette: Brych (német)
Gólszerző: Lisandro (10., 77. – a másodikat 11-esből), Bastos (32.), ill. Samah (14.)
LISANDRO ELSŐ GÓLJA
 

 

 SAMAH EGYENLÍT
 
BASTOS VEZETŐ TALÁLATA
 
LISANDRO MÁSODIK GÓLJA, BÜNTETŐBŐL
 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik