Ifi BL: hat gól és nyolc sárga lap a Puskás AFC első meccsén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.30. 17:00
Az UEFA Ifjúsági Liga első fordulójában a bajnokcsapatok ágán a Puskás Akadémia korosztályos csapata idegenben 3–3-as döntetlent játszott a ciprusi APOEL-lel. A visszavágóra október 21-én Felcsúton kerül sor.

Mint ismert, az UEFA tavaly úgy döntött, hogy 64 csapatosra bővíti a 2013-ban útnak indított ifjúsági BL-t. A felnőtt együttesek főtáblájára jutásával automatikusan résztvevő 32 gárda mellett az előző évi UEFA-koefficiensek alapján a legjobb 32 ország bajnoka is részt vehet a küzdelmekben.az UEFA tavaly úgy döntött, hogy 64 csapatosra bővíti a 2013-ban útnak indított ifjúsági BL-t. A felnőtt együttesek főtáblájára jutásával automatikusan résztvevő 32 gárda mellett az előző évi UEFA-koefficiensek alapján a legjobb 32 ország bajnoka is részt vehet a küzdelmekben.

Hazánkat a Puskás Akadémia képviseli, amely az első forduló első mérkőzésén 3–3-as döntetlent játszott a ciprusi APOEL otthonában. A felcsúti csapat Óvári Zsolt két góljával az első félidőben kétszer is megszerezte a vezetést, a hazaiak azonban a szünet után fordítottak. A PAFC harmadik gólját a 70. percben Szabó Bence jegyezte.

Az UEFA hivatalos honlapjának tudósítása szerint a meccsen a Puskás Akadémia játszott veszélyesebben és támadott többet, ám meg kellett elégednie a döntetlennel. A meccsen a bolgár játékvezető nyolc alkalommal is felmutatta a sárga lapot.

A felcsúti visszavágóra október 21-én kerül sor, a párharc továbbjutója a következő körben a HJK-val vagy a Celtickel találkozik – a skót csapat Finnországban 5–0-ra győzött.

Az országos bajnokok ágán két, oda-visszavágós kört rendeznek, a nyolc életben maradó csapat a másik „ág” csoportmásodikjaival küzd meg a legjobb tizenhat közé jutásért – ahol a csoportok első helyezettjei automatikusan ott lesznek. Azaz a Puskás Akadémiának három párharcot kellene megnyernie a nyolcaddöntőhöz.

IFJÚSÁGI BAJNOKOK LIGÁJA
BAJNOKOK ÁGA
1. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
APOEL (ciprusi)–Puskás Akadémia 3–3 (1–2)
Nicosia. Vezette:
Krasztev (bolgár)
PAFC: Tóth B. – Kertai, Csonka, Lipcsei Á., Spandler – Mészáros D. (Tóth K., a szünetben), László N. – Damásdi, Szabó B. (Erdei A., 70.), Óvári (Mezőssy, 83.) – Péter B.
Gólszerzők: Hrisztodulu (27.), H. Haralambusz (52.), D. Haralambusz (58. – 11-esből), ill. Óvári (6., 45.), Szabó B. (70.)

CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT
Sahtar Doneck–Paris Saint-Germain 1–4
Malmö–Real Madrid 1–0
A csoport állása: 1. Paris Saint-Germain 4 pont, 2. Malmö 4, 3. Real Madrid 3, 4. Sahtar Doneck 0

B-CSOPORT
CSZKA Moszkva–PSV 0–0
Manchester United–Wolfsburg 1–1
A csoport állása: 1. Manchester United 4, 2. CSZKA Moszkva 4, 3. Wolfsburg 1, 4. PSV 1

C-CSOPORT
Asztana–Galatasaray 0–3
Atlético Madrid–Benfica 1–2
A csoport állása: 1. Benfica 6, 2. Atlético Madrid 3, 3. Galatasaray 3, 4. Asztana 0

D-CSOPORT
Mönchengladbach–Manchester City 1–2
Juventus–Sevilla 0–1
A csoport állása: 1. Manchester City 6, 2. Sevilla 6, 3. Mönchengladbach 0, 4. Juventus 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik