Ifi BL: felcsúti gólparádé Barátok közt, jöhet a Celtic

Vágólapra másolva!
2015.10.21. 19:50
null
Magabiztos győzelmet aratott a Puskás Akadémia (Fotó: puskasakademia.hu)
A Puskás Akadémia U19-es csapata 6–1-re legyőzte a ciprusi korosztályos bajnok APOEL Nicosiát, és 9–4-es összesítéssel az ifjúsági Bajnokok Ligája bajnoki ágának második fordulójába jutott. A következő ellenfél a skót Celtic lesz.

 

A ciprusi 3–3 után Felcsúton negyedórát sem kellett várni az első gólra, amelyet a narancssárga mezes ciprusiak szereztek meg az első meccsen is eredményes Jorgosz Hrisztodulu révén (0–1). A gól után az APOEL látszólag nyomás alatt tartotta a felcsútiakat, akik aztán a 20. percben nemcsak, hogy átjutottak a ciprusi térfélre, a kontra végén Péter Bence bal oldalról középre lőtt lapos labdáját Damásdi Alex a kapura lőtte. A ciprusi kapus beleütött a labdába, de az így is a gólvonal mögé pattogott (1–1).

Az egyenlítés után a magyar U19-es bajnok vette át az irányítást, a ciprusiak nem tudták megtartani a labdát. A fölény a 37. percben érett góllá, Spandler Csaba bal oldalról belőtt labdájában Péter Bence ért bele az öt és feles előterében úgy, hogy a lassan kimozduló kapus mellett a hosszú alsó sarokba juttatta a labdát (2–1).

Fordított a Puskás Akadémia, az APOEL a szünetben két gólra volt a továbbjutástól. A folytatásban hatalmas lépést tett a továbbjutás felé a PAFC, az 52. percben Antreasz Paraszkevasz kapus Péterrel szemben szabálytalankodott, amiért kiállították. Az orosz bíró tizenegyest ítélt, a szünetben csereként beálló Szabó Bence értékesítette a büntetőt (3–1).

A klub hivatalos közleménye szerint 950 néző volt a meccsen, a publikum a sima vezetés mellett többek között a „Barátok közt” sorozat főcímdalával szórakoztatta magát – hiába, ez már egy új generáció. A nótázást újabb magyar gólok szakították meg, előbb Péter Bence gyötörte be a labdát a vendégek kapujába egy kapu előtti tumultus során (4–1), majd Óvári Zsolt volt eredményes újabb büntetőből – sértettként (5–1). A végén még Damásdi Alex is lőtt egyet, így 6–1 lett a végeredmény.

A továbbjutó kiléte a harmadik magyar gól után nem volt kérdéses. A Puskás Akadémia a 2. fordulóban a skót Celtickel találkozik.

„A ciprusi mérkőzés után úgy ítéltük meg a kollégáimmal, hogy az első selejtező körből tovább kell jutnunk. Igazából már kint is eldönthettük volna a továbbjutást, de erre végül várni kellett a visszavágóig. Kicsit ránk ijesztett az ellenfél a vezetés megszerzésével, ám jót tett nekünk, hogy gyorsan tudtunk válaszolni, és a szünet előtt fordítottunk. Az ellenfél kapusának buta és gyerekes hibáját követően már nem volt kérdés a győztes kiléte felől, hiszen létszámelőnyben játszottunk két gól fórban. Örülünk a sikernek, de természetesen a helyén kezeljük az eredményt. A Celtic elleni találkozó lesz az igazi értékmérő számunkra, motiváltan készülünk a folytatásra" – idézte a puskasakademia.hu Komjáti András vezetőedzőt.

A 2. forduló nyolc párharcának győztese a sorozat playoffkörében a csoportkör ágban továbbjutó nyolc csoportmásodikkal találkozik, az oda-visszavágós párharcok továbbjutói a nyolcaddöntőben a nyolc csoportelsővel kerülnek szembe.

IFJÚSÁGI BAJNOKOK LIGÁJA (U19)
BAJNOKI ÁG
1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

Puskás Akadémia–APOEL (ciprusi) 6–1 (2–1)
Felcsút, 950 néző. Vezette: Vilkov (orosz)
PAFC: Tóth B. – Kertai, Csonka, Lipcsei Á., Spandler (Tóth B., 77.) – Mészáros D., Pintér B. (Fodor Á., 80.) – Damásdi, Sallai R. (Szabó B., a szünetben), Óvári – Péter B.
Gólszerző: Damásdi (20., 89.), Péter B. (37., 73.) Szabó B. (54. – 11-esből), Óvári (78. – 11-esből), ill. Hrisztodulu (15.)
Kiállítva: Paraszkevasz (52.)
Továbbjutott: a Puskás Akadémia, 9–4-gyel

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK
Besiktas (török)–Aktobe (kazah) 4–0
Tj: a Besiktas, 6–0-val
Servette (svájci)–Villarreal (spanyol) 1–2
Tj: a Servette, 4–4-gyel, idegenben szerzett több góllal
Zimbru (moldovai)–Príbram (cseh) 1–2
Tj: a Príbram, 4–1-gyel
Rəvan (azeri)–Szpartak Moszkva (orosz) 0–0
Tj: a Szpartak, 4–0-val
Szaburtalo (grúz)–Midtjylland (dán) 1–2
Tj: a Midtjylland, 5–2-vel
Viitorul (román)–Minszk (fehérorosz) 5–1
Tj: a Viitorul, 7–3-mal
Torino (olasz)–Senica (szlovák) 2–1
Tj: a Torino, 2–1-gyel
Ajax (holland)–Schalke (német) 2–0
Tj: az Ajax, 5–2-vel
Middlesbrough (angol)–Reims (francia) 3–0
Tj: a Middlesbrough, 6–5-tel
Stjarnan (izlandi)–Elfsborg (svéd) 1–0
Tj: az Elfsborg, 2–1-gyel

KORÁBBAN ELDŐLT PÁRHARCOK
Domzale (szlovén)–Rad (szerb) 0–1
Tj: a Rad, 1–1 után 11-esekkel
Celtic (skót)–HJK (finn) 1–1
Tj: a Celtic, 6–1-gyel
Zeljeznicar (bosnyák)–Salzburg (osztrák) 2–1
Tj: a Salzburg, 5–2-vel
Legia Warszava (lengyel)–Lovecs (bolgár) 3–1
Tj: a Legia, 5–2-vel
Anderlecht (belga)–Brann (norvég) 5–0
Tj: az Anderlecht, 6–1-gyel

A 2. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA
Puskás Akadémia–Celtic
Servette–Anderlecht
Besiktas–Salzburg
Midtjylland–Legia Warszawa
Príbram–Viitorul
Szpartak Moszkva–Ajax
Rad–Elfsborg
Middlesbrough–Torino

CSOPORTKÖR ÁG
3. FORDULÓ

Atlético Madrid (spanyol)–FK Asztana (kazah) 7–1
CSZKA Moszkva (orosz)–Manchester United (angol) 4–0
Galatasaray (török)–Benfica (portugál) 1–11
Paris Saint-Germain (francia)–Real Madrid (spanyol) 4–1
Juventus (olasz)–Borussia Mönchengladbach (német) 2–1
Malmö FF (svéd)–Sahtar Doneck (ukrán) 5–5
Wolfsburg (német)–PSV (holland) 4–1
Manchester City (angol)–Sevilla (spanyol) 1–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik