Ibrahimovic amszterdami viszontlátása

Vágólapra másolva!
2010.09.28. 10:41
null
Az egykori Ajax-kedvenc Ibrahimovic (jobbra) ellenfélként térhet vissza Amszterdamba (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének kiemelt kvartettje a G jelű négyes. A második fordulóban az AC Milan az Ajax vendégeként lép pályára Amszterdamban, és a találkozónak a két korábbi BL-győztes presztízspárharca mellett külön pikantériát biztosít Zlatan Ibrahimovic személye.

 

AJAX–AC MILAN

A svéd center az Ajaxban lett Európa-szerte ismert és jegyzett támadó. A 2004-ig a holland klub alkalmazásában álló Ibrahimovic három év alatt 74 bajnokin 35 gólt szerzett.

SZAVAZÁS

Melyik nemzet csapata nyeri meg a Bajnokok Ligája 2010–2011-es kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nagyon sokat köszönhetek az Ajaxnak – mondta Zlatan Ibrahimovic. – Sokat tanultam a holland klubban, így azt, milyen is a profi futball. Ott készítettek fel arra, ami a világ legjobb klubjaiban várt rám. A mai napig jó szívvel gondolok vissza Amszterdamra, az Ajax-szurkolókra, s örülök, hogy a Bajnokok Ligája-sorsolás miatt visszatérhetek a városba, és újra találkozhatok a csapat drukkereivel."

Ibra az amszterdami időszakot követően megjárta a Juventust, az Internazionalét és legutóbb a Barcelonát, míg most éppen az ötödik nagy európai klubját – köztük a harmadik olaszt – szolgálja. Reményei szerint ebben a szezonban BL-címmel gazdagodna, mert az még hiányzik veretes klubcímekkel tarkított pályafutásából. Nem is kicsit...

A két nagycsapat – amelyek azért az elmúlt években már nem tudtak olyan meghatározó szerepet betölteni a legrangosabb európai kupasorozatban, mint korábban – két alkalommal szembekerült egymással BEK-, illetve BL-döntőben is. 1969-ben a madridi Bernabéu-stadionban a Milan 4–1-re győzött, a 23 éves Pierino Prati triplájának köszönhetően. A visszavágás nem másnap jött el: 1995-ben Bécsben az Ajax a 19 esztendős cserecsatár, Patrick Kluivert góljával diadalmaskodott. Nem érdemtelenül: a hollandok abban a szezonban a csoportkörben kétszer is 2–0-ra megverték az olaszokat.

AUXERRE–REAL MADRID

A támadás mellett teheti le a voksát José Mourinho, a Real Madrid portugál szakvezetője az Auxerre elleni keddi, idegenbeli találkozón. A tréner alighanem a kezdőben számít három klasszis támadójára, Karim Benzemára, Cristiano Ronaldóra és Gonzalo Higuaínra.

Mindeközben Pedro León ügyében kellett magyarázkodnia a spanyol sajtó előtt. Nos, igen, ez is a Real Madrid... A nyáron szerződtetett játékos eddig kevés bizalmat kapott tőle, de más állomáshelyein aligha számoltatnák be erről a Special One-t – ahogy magát elnevezte –, ezúttal viszont témát szolgáltatott.

„Úgy beszélünk róla, mint Zidane-ról, Di Stéfanóról vagy Maradonáról – utalt Pedro Leónra Mourinho. – Nem hiszem, hogy magyarázkodnom kellene miatta. Majd ha Florentino Pérez megkérdezi, hogy Pedro León miért nem tagja a keretnek, akkor neki elmondom. De még nem kérdezte meg."

MOURINHO KIAKADT
 

 

LABDARÚGÓ BL, G–CSOPORT, 2. FORDULÓ 
AJAX (HOLLAND)–AC MILAN (OLASZ) 20.45 (TV2)
Amsterdam ArenA. Vezeti: Felix Brych (német)
A várható kezdőcsapatok
AJAX: Stekelenburg – Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita – S. de Jong, Lindgren, Enoh – Suárez, el-Hamdaui, Emanuelson.
AC MILAN: Abbiati – Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini – Gattuso, Pirlo, K-P. Boateng – Ronaldinho, Robinho, Ibrahimovic.
 
AUXERRE (FRANCIA)–REAL MADRID (SPANYOL) 20.45 (DIGI SPORT)
Stade Abbé Deschamps Stadion. V: Claus Bo Larsen (dán)
 A várható kezdőcsapatok
AUXERRE: Sorin – Hengbart, A. Coulibaly, Grichting, Berthod – Ndinga, Pedretti – Oliech, Birsa, Langil – Jelen.
REAL MADRID: Casillas – Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo – Xabi Alonso, Khedira, Özil – Benzema, Higuaín, Cristiano Ronaldo.
 KÖVESSE AZ EREDMÉNYEK ALAKULÁSÁT AZ NSO–N! 
 AZ ÁLLÁS
1. Real Madrid 1 1 0 0 2–0 +2  3
1. AC Milan 1 1 0 0 2–0 +2  3
3. Auxerre 1 0 0 1 0–2 –2  0
3. Ajax 1 0 0 1 0–2 –2  0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik