Higuaín: Bizarr 12 ponttal kiesni, míg másnak egy győzelem is elég

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.12. 10:24
null
Érthető volt a nápolyiak bánata (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjának utolsó körében az 57 percet emberelőnyben futballozó Borussia Dortmund 2–1-re legyőzte idegenben a Marseille-t, így a csoport első helyén továbbjutott a nyolcaddöntőbe. A négyes másik mérkőzésén az Arsenal 2–0-ra kikapott ugyan a Napolitól, de jobb gólkülönbségüknek köszönhetően így is az „ágyúsok” mennek tovább a németek mögött. Az olaszok tavasszal az Európa-ligában folytatják. Gonzalo Higuaín, a nápolyiak argentin támadója bizarrnak titulálta, hogy négy győzelem ellenére nem jutottak tovább a csoportból, míg akadt olyan kvartett, amelyben egy siker is elég volt a legjobb tizenhat közé jutáshoz.

„Sokáig mindent jól csináltunk, de aztán a végére valahogyan nem akartak összejönni a dolgaink – nyilatkozta felszabadultan a mérkőzés után Jürgen Klopp, a Borussia Dortmund trénere. – Sok helyzetünk kimaradt, pedig kétszer már a gólvonalon táncolt a labda. Nagyszerű érzés, hogy sikerült továbbmennünk, nem is lehet ezt szavakkal visszaadni, köszönet érte a csapatnak. Megérdemeltük!”

„Nagyon-nagyon szoros lett a vége. Tudtuk, hogyan állnak Nápolyban, és tudtuk, hogy mindenképpen győznünk kell. Nem volt egyszerű, ugyanis összeszedetten futballozott a Marseille. Helyzeteink voltak, de gyorsan teltek a percek, végül nemcsak győztünk, hanem a csoport élén is tudtunk végezni” – mondta szintén a tv-kamerák előtt Sebastian Kehl, a Borussia Dortmund csapatkapitánya.

„Hihetetlen érzés! – vallott igen fontos győztes találatáról Kevin Grosskreutz. – Remek labdát kaptam Julian Schiebertől, és sikerült is a kapu sarkába küldenem. A nyolcaddöntőben vagyunk, a csapat és a szurkolók is megérdemelték ezt. Egy-két söröcskét legurítunk ennek örömére!”

„Komolyan vettük a mérkőzést, és megfelelően koncentráltunk, de a második félidőre nagyon elfáradtunk, a hétvégi bajnoki hatása még érződött – nyilatkozta a találkozó után az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger. – Az ellenfél nagyon jól játszott, borotvaélen táncoltunk a legvégén, idegeskednünk kellett, nagyon boldog vagyok, hogy továbbmentünk. Nem volt egyszerű menet, nagy dilemmát okozott, hogy inkább támadjunk vagy védekezzünk. Miután sokáig nem tudtunk gólt szerezni, reménykedni kezdett az ellenfél. Meglehet, az is segített, hogy sokáig egy-egyre állt a marseille-i mérkőzés, és ezért húzták be az olaszok a hajrára a kéziféket, ezért nem estek nekünk a végére.”

Wenger kitért a Kassai Viktor által kiállított Mikel Artetára is.

„A játékos elmondta nekem, hogy egészen biztosan nem szabálytalankodott ellenfelével, de hát volt már egy sárga lapja. Egyáltalán nem könnyű megítélni ezeket a helyzeteket a középpályán, de azért igencsak túlzásnak érzem a második sárgát.”

„A mérkőzést tulajdonképpen végigvédekeztük – értékelt a több nagy mentést is bemutató londoni védő, Per Mertesacker. – Nem ment nekünk igazán, a hétvégén jobbak leszünk. Szerencsések voltunk egy picit, de ki is kell ám érdemelni a szerencsét, a korábbi mérkőzéseken ugyanis jól játszottunk. Várjuk a sorsolást!”

„El sem lehet mondani, mennyire csalódottak vagyunk – szomorkodott Christian Maggio, a Napoli védője. – Ám megmutattuk, hogy minden kritika ellenére remek csapatot alkotunk. Most már azon kell gondolkodnunk, mi lesz az El-ben. Hihetetlenül erős volt a csoportunk, fantasztikus ellenfelekkel: kiestünk, de emelt fővel tettük ezt.”

„Semmit nem csináltunk rosszul. Tizenkét pontunk volt, csakúgy mint az Arsenalnak és a Dortmundnak, mégis kiestünk. Ez az első eset, hogy egy csapat ilyen jól teljesít, s mégis kiesik a BL-ben. Bizarr, hogy tizenkét ponttal el lehet bukni, míg mások akár egy győzelemmel is továbbmehetnek. Megvertük a Premier League listavezetőjét, jobban játszottunk, mint az Arsenal, a csapat teljesítményével elégedett vagyok” – összegzett a könnyeivel küszködő Gonzalo Higuaín a lefújást követően.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 6. FORDULÓ
F-CSOPORT
Olympique Marseille (francia)–Borussia Dortmund (német) 1–2 (Sou. Diawara 64., ill. Lewandowski 4., Grosskreutz 8
7.)
Napoli (olasz)–Arsenal (angol) 2–0 (Higuaín 73., Callejón 93.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik