HIRDETÉS
HIRDETÉS
THURY GÁBOR
THURY GÁBOR
2018.05.02 23:21 Frissítve: 2018.05.02 23:29

Heynckes pechje – Thury Gábor jegyzete

HIRDETÉS

 

Első triplázása után a második már nem lehet meg Jupp Heynckesnek a Bayern München vezetőedzőjeként. A bajorok mestere 2013-ban együttesével Bajnokok Ligáját, Bundesligát és Német Kupát nyert, míg a Real Madrid elleni BL-elődöntő keddi visszavágója (2–2) óta legfeljebb a duplázásban reménykedhet. Kiesett a Bayern, de sportszerűbb azt írni, hogy nem jutott BL-döntőbe, ugyanakkor már bajnoknak tekinthető, s a Német Kupa fináléjában is érdekelve van.  

 
Luxus Bayern módra: így csak vereség lehetett a vége a Real ellen

A triplázás elmaradása miatt nem lehet hibáztatni a mestert – még akkor sem, ha a legértékesebb trófea nem lehet az idén a münchenieké. Pedig ezúttal már nem mozgott kényszerpályán, mint 2017 októberében, amikor nem először a Bayern élére került. A Josep Guardiolát 2016-ban követő Carlo Ancelottit váltotta, ha szabad azt mondani, a nem éppen a müncheniekre szabott futballfilozófiát kellett némiképp bajoros mederbe terelnie úgy, hogy ne kelljen kicserélni a teljes keretet. Heynckes Bayernhez kötődését senki sem kérdőjelezhette meg, s az sem volt kizárható – akár a vele elért 2013-as BL-siker miatt is –, hogy a bajorok is belátták, Münchenbe hazai szakember kell.

Mivel a Bayern a Bundesliga kimagasló esélyese, az újabb bajnoki cím nem volt meglepetés, azt viszont csak a BL-meccseken lehetett lemérni, mennyire masszív a csapat. Pontosabban a Bayern esetében ez úgy igaz, hogy a Real elleni elődöntő volt a fokmérő. S noha senki sem gondolta, hogy a müncheni első mérkőzésen négygólos hazai siker születik, mint öt évvel ezelőtt, éppen az előző Heynckes-érában a BL hasonló fázisában a Barcelona ellen, arra sem számított senki, hogy egy inkább szétszórt, mint diszponált Bayern lép pályára az Allianz Arenában, és szenved 2–1-es vereséget.

A madridi visszavágón összeszedett müncheni együttes játszott, igaz, azt már sohasem tudjuk meg, mi történik, ha Corentin Tolisso és a francia válogatott középpályás hazaadását megfejthetetlen módon tisztázni akaró Manuel Neuer-pótló, Sven Ulreich nem hibázik hatalmasat.

Ancelottival tavaly a BL-ben nem jutott négy közé a Bayern, hosszabbításban bukott el éppen a Reallal szemben, azt megelőzően Guardiola csapatai mindhárom évben spanyol ellenféllel szemben estek ki az elődöntőben. Akárcsak most, az idény végén búcsúzó Heynckes Bayernje.

A Tolisso, Ulreich tandem rövidzárlatát még ő sem tudta megakadályozni.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.19 09:02:43

Bajnokok Ligája SMAHULYA ÁDÁM

Arthur Johnson aligha gondolta volna, hogy madridi kiscsapat a világ legsikeresebb futballklubja lesz.

2018.05.12 10:00:15

Bajnokok Ligája PIETSCH TIBOR

„Ha nem tudsz szurkolni nekünk, amikor döntetlent játszunk vagy kikapunk, akkor se szurkolj, ha nyerünk!”

2018.05.14 22:50:57

Bajnokok Ligája CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Most éppen 25 milliárdból (dollár) szélesítik azt a virtuális autópályát, amelyik gyakorlatilag mindörökre lehetetlenné teszi, hogy a magunkfajta csigabigák valaha is bebocsátást nyerjenek a túloldali (futball)paradicsomba.

2018.05.03 13:25:12

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Andrew Robertson tavaly kiesett a Hull Cityvel a PL-ből, Liverpoolban alapember lett.

2018.05.02 23:16:54

Bajnokok Ligája THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A triplázás elmaradása miatt nem lehet hibáztatni a mestert.

22
HIRDETÉS
HIRDETÉS