Herczeg szerint jobb eredményt érdemeltek volna

Vágólapra másolva!
2010.07.29. 09:55
null
Varga József jó teljesítménye ellenére is kikapott a Loki (Fotó: Mirkó István)
Címkék
 Mint tegnap beszámoltunk róla, a Debreceni VSC 2–0-s vereséget szenvedett a Baseltől a Szusza Ferenc Stadionban a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén, így hátrányból várja a svájci visszavágót. A találkozó után Herczeg András klubmenedzser úgy nyilatkozott, hogy jobb eredményt érdemelt volna a csapata, míg a svájciak még nem tekintik lefutottnak a párharcot.  
A DEBRECEN LEGNAGYOBB ELLENFELE SAJÁT MAGA VOLT

„A legnagyobb ellenfele ezen a mérkőzésen a Debrecennek saját maga volt, az, hogy nem hitte el, méltó riválisa lehet a Baselnek. A meccs előtti nyilatkozatokból, a pályán látott reakciókból egyértelműen az tükröződött, hogy a Loki nagyon tisztelte a svájci csapatot, amely egyébként – a játék képe alapján – abszolút verhető ellenfél lett volna. A Debrecen meccs elején tapasztalható óvatossága persze érthető, a gond csak az, hogy – noha Herczeg András logikus cseréket hajtott végre, a szünetben például áttért a két belső csatáros formációra – később sem tudott ritmust váltani. Ami a Baselt illeti: nem tudtam eldönteni, hogy tényleg ennyire közepes csapat, vagy egyszerűen csak annyit ad ki magából, amennyi feltétlenül szükséges a győzelemhez. Ha a második gól nem születik meg, azt mondtam volna: a helyzet nem reménytelen, a visszavágón a Loki más felfogású játékkal kivívhatja a továbbjutást, így viszont minimálisra csökkentek az esélyei. Mindenesetre a két csapatról sokat elárul, hogy a találkozó inkább hasonlított egy edzőmeccsre, mint egy olyan mérkőzésre, amely a BL-playoffba jutásról dönt…” – értékelt Bognár György, a Nemzeti Sport szakértője.

Herczeg András, a Debrecen klubmenedzsere az elveszített BL-selejtező után úgy nyilatkozott, jobb eredmény érdemelt volna csapata, és a játékosai sokat kiadtak magukból.

„Több volt ebben a mérkőzésben számunkra, hiszen ellenfelünk nem tudott annyi gólhelyzetet kialakítani, mint mi. Balszerencsés gólt kaptunk az első félidőben, a fordulás után nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítésért, ám végül a Baselnek sikerült újabb találatot elérnie" – mondta Herczeg a mérkőzés után.

„Ha a meccs előtt azt mondom, a Basel esélyesebb nálunk, kishitűnek tartanak. Játékosaink sokat kiadtak magukból, sajnálom, hogy ez az eredményben nem mutatkozott meg. Biztos, hogy mi is nyertünk már olyan meccset, amikor nem mi voltunk a jobbak. Engem csak az bánt, hogy most sokan biztosan azt mondják, miért nem támadtunk többet. A válasz kézenfekvő: akartunk, de sajnos csak ennyit engedett az ellenfél” – tette hozzá csalódottan a szakember.

Thorsten Fink nem volt teljesen elégedett a győzelem után: a Basel vezetőedzője szerint jobb teljesítményre is képes csapata.

„Elégedettek lehetünk az eredménnyel. A Bajnokok Ligájában idegenben két góllal meccset nyerni mindig felemelő érzés. Ugyanakkor jól láttam azt is, néhány futballistánk teljesítményén érződött a hétvégi bajnoki mérkőzés. Ezen a találkozón túlzottan sok labdát elpasszoltunk, és én azt reméltem, labdatartásban is jobbak leszünk. Mindezek ellenére jobb eredményt értünk el, mint amit vártunk” – mondta Fink.

„Ennek ellenére saját együttesemtől többet vártam. A Debrecen erős csapat, mi viszont többre vagyunk képesek, mint amit a szerdai meccsen mutattunk. Kedvező helyzetben vagyunk a visszavágó előtt, azonban nem gondoljuk azt, hogy máris eldőlt a továbbjutás" – tette hozzá a Basel vezetőedzője.

„Mindenekelőtt örülök Granit találatának, de a 2–0 még csak a félidei eredményt jelenti” – mondta az első (szerencsés) találatot jegyző Valentin Stocker.

„Hihetetlen, hogy az első BL-meccsemen rögtön be tudtam találni. Beg Ferati megjósolta ezt nekem a találkozó előtt, ezért is rohantam egyből hozzá, miután gólt szereztem” – tette hozzá a svájci Blicknek a végeredményt beállító Granit Xhaka.

DEBRECENI VSC–FC BASEL 0–2

A jegyzőkönyv megtekintéséhez kattintson a képre!
A jegyzőkönyv megtekintéséhez kattintson a képre!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik