BL: novemberben még a csoportkör volt a Fradi célja, aztán…

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.21. 15:57
null
Böde Dánielék már az első akadályban elhasaltak (Fotó: Földi D. Attila)
A Ferencváros nagyszerűen kezdte az NB I 2015–2016-os szezonját, így november végén már a Bajnokok Ligája is szóba került a zöld-fehérek kapcsán. A bajnokságot toronymagasan megnyerő együttesnél novemberben még a csoportkörbe jutást tűzték ki célul, a múlt héten Thomas Doll vezetőedző már arról beszélt, hogy a csapattal szemben a BL-csoportkörbe kerülés nem lehet elvárás. Aztán nemhogy a BL- vagy El-csoportkör nem jött össze, az első akadályban felbukott a csapat. A klub képviselőinek korábbi nyilatkozatából szemezgetünk.

Már novemberben látható volt, hogy a magyar bajnokságot minden bizonnyal megnyeri a Ferencváros. Akkor még a BL-csoportkör elérését sem gondolták lehetetlennek a Fardi vezetői.

2015. november 21.

CÉL AKÁR A BL-CSOPORTKÖR

„Természetesen az a célunk, hogy bejussunk a csoportkörbe, ha a Bajnokok Ligája-csoportkör nem sikerül, akkor az Európa-liga-csoportkörbe” – mondta tavaly november végén Orosz Pál az NSO Tv-nek, aki hozzátette, a korai selejtezők miatt sok idő felkészülni nem lesz a sorozatra és a keret kialakításánál figyelembe kell venni ezt az időtényezőt is.

A magyar válogatott Eb-re kijutása után a Ferencváros vezérigazgatója Nagy Ádám helyzetéről is beszélt.

„Egyelőre szó sincs arról, hogy ő innen elmenne. Fiatal játékos, és biztos vagyok benne, ő is belátja azt, amit mi mondunk, hogy neki az az érdeke, hogy a Ferencvárosban fejlődjön még tovább, és hogyha eljut majd egy olyan szintre, akkor olyan klubhoz mehessen el, ahonnan már érdemes továbblépni még egyet.”

Cél a BL-csoportkör és Nagy Ádám megtartása



2016. április 4.

„AHHOZ, HOGY A CSOPORTKÖRBEN JÓL SZEREPELJÜNK, NAGY BRAVÚR KELLENE”

A zöld-fehérek áprilisban bebiztosították a bajnoki címet, természetesen ezután „legálisan” is a nemzetközi kupaszerelés lehetett az elsődleges téma az Üllői úton. Ennek kapcsán Orosz Pál a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában mondta el véleményét.

„A játékosok közül sem emelnék ki senkit, Dibusztól Bödéig mindenki benne volt a sikerben. Böde légiósként? Nincs erről szó. A bajnoki címmel lehetőségünk nyílik európai kupaporondon szerepelni, csoportkörbe szeretnénk jutni, de ez nagyon nehéz lesz. Kell az erősítés, ám nem lesz nagy fluktuáció, a váz már megvan. Ha valaki távozik, azzal a klub és a játékos is jól kell, hogy járjon.”

„Ahhoz, hogy a csoportkörben jól szerepeljünk, nagy bravúr kellene, az ott szereplő csapatok költségvetése kétszer akkora, mint a miénk. Nem lesz sok szünetünk, majd a télen pihenünk. Azt szoktam mondani, hogy másfél óra szabadságunk lesz, aztán készülünk az európai kupaporondra.

A bajnoki győzelem hivatalossá válásával tehát még mindig maradt a célok között a BL-, de legalábbis az El-főtábla. Természetesen ehhez bravúrra lett volna szükség. A Fradi azonban még odáig sem jutott el, ahonnan esélye lett volna eljutnia egy olyan meccsre, ahol már bravúrnak lehetett volna nevezni a győzelmét.


2016. május 12.

LEGYÜNK REÁLISAK! A FERENCVÁROS KÖLTSÉGVETÉSE MESSZE VAN AZOKÉTÓL, AKIK EGY ÉVVEL EZELŐTT FELJUTOTTAK A FŐTÁBLÁRA

„Lesznek átalakulások, mindig vannak, de tartani nem kell tőle. Ez üzlet is, a klub és a játékosok érdekeit is figyelembe kell venni. Ha valaki olyan ajánlatot kap, ami neki előrelépés anyagilag, szakmailag, és a klubnak is olyan bevételi forrás, ami jó és abból a klub is profitál, akkor meg kell gondolni, természetesen minden esetben a szakmai stábbal egyeztetve. Gyengülni semmiképp sem szeretnénk, hiszen amellett, hogy szeretnénk bekerülni a Bajnokok Ligája csoportkörébe, a hazai mezőnyben is szeretnénk jó teljesítményt nyújtani. De legyünk reálisak! A Ferencváros költségvetése messze van azokétól, akik egy évvel ezelőtt feljutottak a BL főtáblájára. A legalacsonyabb költségvetés, azt hiszem, a Malmőé, kétszer akkora volt, mint most a Ferencvárosé. Ugyanakkor láthattuk, hogy kisebb költségvetésű is ki tud verni nagyobbat, hiszen a Zeljeznicaré kisebb volt, mint a miénk” – mondta az M1-nek a vezérigazgató, aki szerint az előrelépéshez feltétlenül az kell, hogy a nemzetközi porondon koncentráltabb legyen a csapat.


2016. június 21.

„A BL A NAGYFIÚK JÁTÉKA”; „A BL-CSOPOTKÖR TÁVOLINAK TŰNIK”

A vezérigazgató a 9.tv-nek nyilatkozva ismét beszélt arról, hogy csoportkörbe szeretne jutni a csapat, de a BL-t már nagyon messzinek nevezte.

„Többek között azért tart itt a magyar klublabdarúgás, mert nem üzleti szempontok alapján volt kezelve. Emocionálisan is kell kezelni, de az emóció sokkal inkább a szurkolónak a dolga. A klubvezetőnek és a sportszakmai vezetésnek pedig az, hogy ha egy játékosra egy nagyobb klubtól igény van, ha a csapat számára jó anyagi feltételek mellett lehet átigazolni, a játékos számára jó anyagi feltételek vannak a fejlődésre és jó anyagi feltételek az ő számára is, akkor el kell tudni engedni a játékost. És keresni kell a helyére egy másik hasonló kvalitásút, úgy, hogy maradjon is még abból a összegből, hogy a maradékból lehessen visszaforgatni például infrastruktúrába vagy az utánpótlás fejlesztésébe.”

„Ha van olyan játékos, akire megfelelő ajánlat érkezik, akkor azt megfontoljuk. Nekünk az a célunk, hogy csoportkörbe jussunk. A Bajnokok Ligája csoportköre picit távolinak tűnik, annak ellenére, hogy természetesen úgy megyünk oda, hogy oda szeretnénk bekerülni. Anyagilag is egészen más lenne a helyzet egy BL-csoportkör esetén, mint ha „csak” az Európa-liga-csoportkörbe kerülünk be. A mi költségvetésünk kilenc-tíz millió euró évente, a BL-csoportkörbe kerülési bónusz tizenkétmillió euró. Ez más platformra helyezne minket. Az Európa-ligában ez 2.4 millió euró, tehát ekkora különbség van a kettő között.”

2016. július 14.


DOLL: MÁR NEM LEHET ELVÁRÁS A BL-CSOPORTÖR

A párharc első meccsén elért 1–1-es döntetlen után Thomas Doll az eredménnyel elégedett volt, de már nagyon távolinak nevezte a csoportkört a legrangosabb európai kupasorozatban.

„Sokat tanulhatunk ebből a találkozóból. Az eredménnyel és a csapat hozzáállásával elégedett vagyok. Az első félidőben voltak problémáink. A mérkőzés elején indításokkal próbálkoztunk, ami nem a mi játékunk. A második félidőben azonban váltani tudtunk, az már sokkal jobban hasonlított arra, amit játszani szeretnénk. Hazai pályán jóval támadóbb szellemben kell futballoznunk, de minden esélyünk megvan a továbbjutásra” – nyilatkozta Thomas Doll az FK Partizani vendégeként elért 1–1-es döntetlen kapcsán.

„Nagyon nehéz megmondani, hogy mi lehet a reális cél, mert nagyon sok jó csapat szerepel a sorozatban, és sok múlik azon is, hogy szerencsések vagyunk-e a sorsolásnál. Nem lenne igazságos a csapattal szemben, ha elvárnánk, hogy a BL főtáblájára jusson. Ez nem lehet elvárás, mi nem vagyunk a Barcelona vagy a Real Madrid. Mi mindig csak a következő lépésben gondolkodhatunk. Itt van például a tiranai mérkőzés. Erősebb, jobb csapatunk van, mint a Partizaninak, és ezt a visszavágón be is bizonyítjuk, de láthattuk, hogy mennyire nehéz dolgunk volt. Ráadásul ez nagyon hosszú sorozat, hiszen a főtábláig még két párharcot meg kellene nyernünk. Ezért nem érdemes a jövő heti meccsnél tovább gondolkodni, most az a fontos, hogy jussunk tovább a Partizanival szemben.

Fontos lett volna…

A két összecsapáson azonban mindössze annyi bizonyosodott be, hogy némileg jobb csapat csak a Ferencváros a Partizaninál. A Fradi mindössze meddő fölényt tudott kiharcolni egy olyan csapat ellen, amely a selejtező 3. fordulójába jutást úgy ünnepelte, mintha egyenesen az egész BL-t nyerte volna meg.

A Fradinál nagy eredményekről álmodtak, aztán reális célokat tűztek ki, de fel kellett ébredniük. És a szurkolóknak is fel kellett ébredniük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik