Foci a barátságért: Mészöly Géza a program magyarországi fővédnöke

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.10. 09:11
null
A Vasas Kubala Akadémia képviseli hazánkat Lisszabonban
Mészöly Géza utánpótlás szövetségi edző magyarországi fővédnökként csatlakozott a „Foci a barátságért" társadalmi támogató programhoz, amelynek keretében 16 ország gyermeklabdarúgói találkoznak egymással, hogy megvitassák,  hogyan lehet hatásosan közvetíteni a futballon keresztül a program alapelveit, a tradíciót, békét, barátságot, győzelmet, egészséget, egyenlőséget, sportszerűséget és elhivatottságot. A Gazprom által indított program keretében május 23. és 25. között Lisszabonban rendezik meg a II. Nemzetközi Gyermekfórumot a világhírű labdarúgó-legenda, Franz Beckenbauer támogatásával, 12–14 év közötti fiatalok számára. Hazánkat a Vasas Kubala Akadémia sportolói képviselik majd ezen a rangos eseményen, amelynek idén az MLSZ Grassroots programja is elvi támogatója.

Foci a barátságért

A „Foci a barátságért" társadalmi támogató programot a Gazprom, az UEFA Bajnokok Ligájának hivatalos támogatója szervezi saját, „Gazprom a Gyermekekért" társadalmi programjának keretén belül. A program célja, hogy a különböző országok gyermekeit barátságra, toleranciára nevelje, s a labdarúgáson keresztül terjessze az egyenlőség és az egészséges életvitel szellemiségét. A projekt csúcspontja idén a II. Nemzetközi Gyermekfórum lesz, ahol 16 ország, Bulgária, az Egyesült Királyság, Fehéroroszország, Franciaország, Hollandia, Horvátország Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Szerbia, Szlovénia, Törökország és Ukrajna csapatai találkoznak majd, köztük a szervezők meghívására, eddigi eredményeik alapján a Vasas Kubala Akadémia gyermek labdarúgói.

„Mindannyian nagyon örültünk a megkeresésnek, kiváló lehetőség ez a fiatalok számára, akik olyan tapasztalatokkal lehetnek gazdagabbak, amelyeket máskülönben nem élhetnének át. Tizenkét játékossal utazunk ki Lisszabonba, a srácok már most nagyon izgatottak, hogy egy ilyen nagyszabású eseményen képviselhetik Magyarországot" – mondta Kovács Norbert, a Vasas Kubala Akadémia ügyvezetője.

Mészöly Géza lett a Foci a barátságért magyarországi fővédnöke
Mészöly Géza lett a Foci a barátságért magyarországi fővédnöke

Magyar nagykövet és elvi támogatás

Mészöly Géza utánpótlás szövetségi edző állt idén Magyarországon a kezdeményezés mellé, átvéve a stafétabotot az előző évben védnök Buzánszky Jenőtől.

„Az utánpótlással foglalkozva pontosan látom, hogy a program által felsorakoztatott alapelveket folyamatosan, a nevelés részeként kell átadni a gyerekeknek. Azokból válhat felnőttkorban igazán sikeres labdarúgó, akik nem tévesztik szem elől ezeket az alapigazságokat és értékeket" – mutatott rá egy fontos szempontra a szövetségi edző.

A „Foci a barátságért" programot az MLSZ Grassroots programja is támogatja. Kovács Szilveszter Grassroots-igazgató kiemelte, hogy a két projektet hasonló eszmék mentén alakították ki.

A NAGYMÉRETŰ PLAKÁTÉRT KATTINTS A KÉPRE!
A NAGYMÉRETŰ PLAKÁTÉRT KATTINTS A KÉPRE!

„Természetesnek vettük, hogy támogatjuk a kezdeményezést, hiszen az UEFA által indított és Magyarországon az MLSZ által felügyelt Grassroots program a diszkriminációmentes, egyetemes futball támogatását tűzte ki céljául. A „Foci a barátságért" program alapelvei közül jó néhány – a béke, a barátság, az egyenlőség, a sportszerűség – nemcsak hogy illeszkedik a mi értékrendünkbe, de kifejezetten a mi céljainkat testesíti meg, ezért is értékeljük a Gazprom kezdeményezését" – mondta az igazgató.

Egy helyre még várják a jelentkezőket!

A csapatokat minden országból elkíséri az a tehetséges, 12–14 év közötti fiatal újságíró is, akinek a Gazprom „Riporter vagyok!" című pályázatán 2014. április 18-ig beküldött angol nyelvű interjúját a szakértő zsűri a legjobbnak találja.

A pályázat zsűrijében Mészöly Géza mellett részt vesz a program hazai médiapartnereinek egy-egy képviselője, vagyis a Nemzeti Sport Online és a Képes Sport újságírói, a Sport TV képviseletében pedig Takács Rita bírálja majd a beérkezett munkákat. Rajtuk kívül a Vasas Kubala Akadémia képviselője és a kiutazó csapat kapitánya egészítik ki a zsűrit.

A II. Nemzetközi Gyermekfórum zárásaként a gyerekek a helyszínen izgulhatják végig az UEFA Bajnokok Ligája döntőjét az Estádio do Sport Lisboa eBenfica arénában.

További információ: www.gazprom-football.com.

Kövessen minket a Facebookon: https://www.facebook.com/FootballForFriendship

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik