FFT: a 10 legjobb csapat, amely nem nyerte meg a BL-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.26. 18:05
Talán soha nem volt olyan nehéz megjósolni a leendő BL-győztest, mint most: a Real Madrid a negyedik győzelmére készül zsinórban, a Juventusnak van egy Cristiano Ronaldója, a Barcelonának egy Lionel Messije, a PSG-nek és a Man. Citynek rengeteg pénze, valamint egy Neymarja, illetve Pep Guardiolája. A végén egyikük kivételével mindegyik csalódott lesz. A FourFourTwo.com összeszedte azokat a csapatokat, amelyektől sokan vártak BL-győzelmet, de nem koronázták meg őket.

Ízelítő a cikkből:

8.
Az 1996 és 1999 közötti Juventus

Könnyű belátni, hogy a Juventus-szurkolók miért hergelhetők fel azzal, ha felemlegetjük nekik a BL-döntőket. Ez a csapatuk kétszer jutott el egészen a fináléig egy remek gárdával – és mindkétszer veszített. Ez még úgy is fájó, hogy előtte (1996) megnyerte a BL-t a „zebracsapat”. Hiszen akkoriban a Serie A volt a világ első számú bajnoksága, és az olasz bajnoktól a minimális elvárás volt csak a BL-döntőbe jutás. 1997-ben a Borussia Dortmund sokkolta a müncheni fináléban a Zinédine Zidane, Christian Vieri és Didier Deschamps nevével fémjelzett klubot. Aztán Marcello Lippi együttese 1998-ban Amszterdamban a Real Madridtól kapott ki 1–0-ra Predrag Mijatovics gólja miatt. Majd egy évvel később már a döntő sem jött össze, mert az elődöntőben hiába értek el az olaszok jó 1–1-et a Man. United otthonában, és hiába vezettek a visszavágón 2–0-ra két Filippo Inzaghi-találattal, végül 3–2-re kikaptak. Kérdés: Cristiano Ronaldo segít végre megtörni az átkot?

3.
Az 1993 és 1996 közötti Barcelona

A Bajnokok Ligája hajnalán láthattuk az egyik legnagyobb varázslatot: Johan Cruyff Barcelonáját, a „Dream Teamet”. A legendás holland játékosból lett zseniális edző 1992-ben megnyerte a BEK-et a katalánokkal, de ismételni már nem tudott, hiába nyert zsinórban négy bajnoki címet is. Ám ez a csapat sokkal többet adott a világnak a trófeáknál: a La Masíát, Pep Guardiolát, a későbbi tiki-taka alapjait. Romário, Hriszto Sztoicskov, Ronald Koeman fémjelezte a csapatot. Az 1994-es athéni döntő (0–4 Fabio Capello Milanja ellen) összeroppantotta ezt a fantasztikus együttest.


A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik