Érdemes figyelni Messit Sergi Roberto gólja után – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.09. 12:50
null
Lionel Messi a szurkolókkal ünnepelte Sergi Roberto gólját (Fotó: AFP)
Örökké emlékezetes mérkőzést hozott a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapja, amelyen a Barcelona hazai pályán 6–1-re legyőzte a Paris Saint-Germaint a nyolcaddöntő visszavágóján, ezzel négygólos hátrányát ledolgozva bejutott a legjobb nyolc közé. Mindeközben a Borussia Dortmund saját közönsége előtt kiütötte a Benficát (4–0), és a katalánokhoz hasonlóan izgatottan várhatja a negyeddöntő március 17-i sorsolását. Visszapillantó írásunkban videókkal és képekkel megspékelve megmutatjuk azokat a jeleneteket, amelyekre a meccsek hevében – gondolva itt főleg a Camp Nouban játszott találkozóra – kevesebb figyelem irányult.

Szerdai beharangozó cikkünkben már utaltunk rá, hogy „akkora csodát még nem látott a világ, mint amire a Barcelona készül”.A katalán együttes a futballtörténelem első csapatává vált, amely azok után jutott tovább egy párharcból az európai kupaporondon, hogy az első meccset 4–0-ra elveszítette. Ezen belül a Bajnokok Ligájában, és elődjében, a BEK-ben egyetlen alakulat sem fordított még négygólos hátrányból (sem 0–4-ről, sem ilyen különbségről, de többgólos eredményről).

A Barcelona Luis Suárez fejes góljával már 2 perc 36 másodperc után előnybe került, ez volt a klub történelmének második leghamarabb szerzett találata a BL egyenes kieséses szakaszában. A rekordot Andrés Iniesta tartja, aki 2011-ben 1 perc 38 másodperc után vette be a Sahtar Doneck kapuját.

A spanyol középpályás szerda este (ön)gólt rúgatott a PSG francia balhátvédjével, Layvin Kurzawával – e találaton kívül mindegyik gól dél-amerikai játékos nevéhez fűződött a meccsen.

A Barcelona harmadik találatát Lionel Messi jegyezte, aki beállította Cristiano Ronaldo csúcsát a Bajnokok Ligájában értékesített tizenegyesek számát (11) illetően.

Nem sokkal később Edinson Cavani megszerezte a 38. gólját ebben a szezonban, megismételve ezzel a 2012–2013-as idényben, még a Napoli játékosaként nyújtott teljesítményét, ami egyéni rekord. Sokáig úgy tűnt, hogy a PSG az uruguayi csatár találatával eldöntötte a továbbjutás kérdését, de aztán elérkeztünk a mérkőzés utolsó tíz percéhez, amelyben egészen elképesztő, még a meccs másnapján is nehezen felfogható események játszódtak le.

A Barcelona 7 perc 16 másodperc alatt háromszor is bevette Kevin Trapp kapuját, így megfordította a párharcot. A PSG játékosai ez idő alatt négy sikeres passzt adtak egymásnak, abból hármat a középkezdések után! Teljes összeomlás…

A Barcelona hatodik gólját szerző Sergi Roberto a mostani idényben először, míg a Bajnokok Ligájában összességében harmadszor volt eredményes. A találat után Lionel Messi a szurkolókhoz, míg Luis Enrique a pályára rohant ünnepelni.




A BT Sport stúdiójában Sergi Roberto gólját látván Gary Lineker, Rio Ferdinand, Steven Gerrard és a Real Madrid korábbi játékosa, Michael Owen is önkívületi állapotba került.



A Barcelona futsalcsapatának játékosai „visszafogottan” ünnepeltek.

A lefújást követően a Super Bowl-győztes New England Patriots a hivatalos Twitter-oldalán köszöntötte a „nagy feltámadást bemutatók” klubjában a Barcelonát.



A két uruguayi csatárcsillag, Suárez és Cavani viszonya még ezekben az érzelmes pillanatokban sem romlott meg, sportszerűen köszöntötték egymást.

A háttérben szépen csendben az Athletic Bilbao is tweetelt egyet, „finoman” odaszúrva a PSG-nek. „Nem hittük volna, hogy ilyen nehéz megtartani a négy nullás előnyt” – írták a baszkok, akik a 2015-ös spanyol Szuperkupáért rendezett párharc első meccsén hazai pályán hasonló különbséggel győzték le a Barcát, majd a Camp Nouban 1–1-es döntetlent játszottak.


A Chicago Fire magyar válogatott csatára, Nikolics Nemanja sem tudta magában tartani a gondolatait.

És a végére a csúcspont: Sergi Roberto gólja megzenésítve.

A sporttörténelem egyik legnagyobb feltámadásának, fordításának a játéknap másik mérkőzése, a Borussia Dortmund–Benfica összecsapás esett áldozatául. Néhány gondolat erejéig azért tekintsünk vissza erre a találkozóra is.

A BVB a legutóbbi 28 európai kupameccséből, amelyen 1–0-s előnybe került, 26-ot megnyert, és csak egyet veszített el. A triplázó Pierre-Emerick Aubameyang a 174. fellépésén a 106. találatát jegyezte a Dortmundban, amelyben Robert Lewandowski 187 meccsen 105 gólig jutott.

Christian Pulisic 18 évesen, 5 hónaposan és 18 naposan a Borussia történetének legfiatalabb gólszerzője lett a Bajnokok Ligájában, melynek jelenlegi kiírásában a dortmundiak már 25 gólnál tartanak, ami klubrekord – és még legalább két meccsük hátravan.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

FC BARCELONA (spanyol)–PSG (francia) 6–1 (2–0)
Barcelona, Camp Nou, 96 290 néző. Vezette: Aytekin (német)
BARCELONA: Ter Stegen – Mascherano, Piqué, Umtiti – Rafinha (Sergi Roberto, 76.), Busquets, Rakitic (André Gomes, 84.), Iniesta (Arda Turan, 65.) – Messi, Suárez, Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique
PSG: Trapp – Meunier (Krychowiak, 93.), Marquinhos, Thiago Silva, Kurzawa – Verratti, Rabiot, Matuidi – Lucas Moura (Di María, 55.), Draxler (Aurier, 75.) – Cavani. Vezetőedző: Unai Emery
Gólszerző: Suárez (3.), Kurzawa (40. – öngól), Messi (50. – 11-esből), Neymar (88., 91. – a másodikat 11-esből), Sergi Roberto (95.), ill. Cavani (62.)
Továbbjutott: a Barcelona, 6–5-ös összesítéssel

Borussia Dortmund–Benfica 4–0 (1–0)
DORTMUND: Bürki – Piszczek, Papasztathopulosz (Ginter, 88.), Bartra, Schmelzer – Weigl – Durm, O. Dembélé (Kagava, 81.), G. Castro, Pulisic – Aubameyang (Schürrle, 86.). Vezetőedző: Thomas Tuchel
BENFICA: Ederson – Nélson Semedo, Luisao, Lindelöf, Eliseu – André Almeida, Szamarisz (A. Zsivkovics, 74.) – Pizzi, Cervi (Raúl Jiménez, 81.), Salvio (Jonas, 64.) – Mitroglu. Vezetőedző: Rui Vitória
Gólszerző: Aubameyang (4., 61., 85.), Pulisic (59.)
Továbbjutott:
a Borussia Dortmund, 4–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik