Egy játékos két kupacsapatban is szerepelhet

MTI / NSOMTI / NSO
Vágólapra másolva!
2010.03.24. 16:28
null
Tavaly az Anderlecht a Lyonnal szemben búcsúzott a BL-től (Fotó: Action Images - archív)
A következő európai kupaszezonban a labdarúgóknak lehetőségük lesz arra, hogy egy idényen belül akár két különböző csapatban is pályára lépjenek a Bajnokok Ligájában vagy az Európa-ligában.

A kontinentális szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága szerdán úgy határozott, hogy azok a játékosok, akik klubjukkal érdekeltek valamelyik sorozat selejtezőjében, ám elbuknak, a későbbiekben pedig eligazolnak egy olyan együtteshez, amely szintén szerepel a versengésben, akkor a korábbi szabállyal ellentétben ott is pályára léphetnek.

Ugyanakkor a januári átigazolási időszakban érkezők közül továbbra is csak három futballistát szabad  majd nevezni az európai kupasorozatokba, s közülük csak egy olyan játékos lehet, aki az adott idény elején már szerepelt valamelyik viadal selejtezőjében.

A szabályváltoztatás jelentőségét egy magyar érdekeltségű példával érzékeltethetjük leginkább: a Bajnokok Ligája selejtezőjének tavaly nyár végi rájátszásában Juhász Roland csapata, a belga Anderlecht elbukott a francia Lyonnal szemben, és nem jutott fel a főtáblára.

A magyar válogatott védő iránt több klub is érdeklődött, köztük a Bayern München is, de a brüsszeliek nem akarták elengedni a játékost. A régi előírás értelmében ha Juhász eligazolt volna, új klubjában már nem léphetett volna pályára a Bajnokok Ligájában – azonban az új szabályok ezt most lehetővé teszik. Ki tudja, ha tavaly is ez a regula lett volna érvényben, talán a bajorok is olyan ajánlattal keresik meg az Anderlechtet, amelyre a belgák nem mondtak volna nemet...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik