Dortmund: Aki nem volt ott a buszon, nem értheti – Klopp

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.13. 16:57
Mint ismert, a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján a Borussia Dortmundot a Monaco elleni mérkőzésre szállító csapatbusz közelében három robbanószerkezet felrobbant, Marc Bartra pedig könnyebb sérülést szenvedett. A német együttes korábbi vezetőedzője, Jürgen Klopp is megszólalt az eset kapcsán.

„Képzelhetik, mennyire nehéz volt hallanom a történteket. A Dortmunddal számtalanszor voltam én is a csapat hoteljában, ismerem azt az utat, amely a stadionba vezet – nyilatkozta a német klub korábbi vezetőedzője, a jelenleg a Liverpoolt irányító Jürgen Klopp. Rengeteg barátom ott volt a buszon, nagyon megérintett az egész. Nem akartam a srácokat buta kérdésekkel fárasztani, így én is ugyanúgy vártam a további információkat, mint mindenki más a világon.”„Képzelhetik, mennyire nehéz volt hallanom a történteket. A Dortmunddal számtalanszor voltam én is a csapat hoteljában, ismerem azt az utat, amely a stadionba vezet – nyilatkozta a német klub korábbi vezetőedzője, a jelenleg a Liverpoolt irányító Jürgen Klopp. Rengeteg barátom ott volt a buszon, nagyon megérintett az egész. Nem akartam a srácokat buta kérdésekkel fárasztani, így én is ugyanúgy vártam a további információkat, mint mindenki más a világon.”

A támadás miatt az UEFA úgy határozott, hogy a meccset egy nappal később, szerdán játsszák le a felek – a találkozót a Monaco nyerte meg 3–2-re. Thomas Tuchel, a fekete-sárgák vezetőedzője utólag elmondta, illett volna őket megkérdezni, hogy mikor pótolják a mérkőzést.

„Mindkét felet megértem – mondta Klopp a kollégája nyilatkozatára reagálva. – Nehéz lehetett új időpontot találni, ugyanakkor időbe telik az ilyesmit feldolgozni. Biztos vagyok benne, hogy azok sem játszottak volna szívesen, akik meghozták a döntést. Aki nem volt ott a buszon, az nem tudhatja, hogy milyen lehetett átélni a történteket.”

„Büszke vagyok a Borussia Dortmundra – folytatta a szakember. – Megpróbálták a legjobbjukat nyújtani a mérkőzésen, de nagyon kemény volt látni a sokkot a korábbi játékosaim arcán."

A negyeddöntő visszavágóját jövő hét szerdán 20.45-től játsszák Monacóban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik