Di Matteo: Védekezésben sokat hibáztunk

Vágólapra másolva!
2012.09.20. 10:11
Ahogy arról már beszámoltunk, a labdarúgó Bajnokok Ligája E-csoportjának első fordulójában a Chelsea hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a Juventusszal. A mérkőzés után a felek általánosságban véve elégedettek voltak az eredménnyel.

A nagy csatát hozó Chelsea–Juve meccs döntetlennel végződött (Fotó: Reuters)
A nagy csatát hozó Chelsea–Juve meccs döntetlennel végződött (Fotó: Reuters)

Az első félidőben Oscar két perc leforgása alatt duplázott – a második találat különösen látványosra sikeredett –, amelyre öt perccel később Arturo Vidal, majd a hajrában a csereként beálló Fabio Quagliarella válaszolt. Az utolsó percekben az olasz támadó még egy keresztlécet is lőtt, de az eredmény már nem változott, maradt a 2–2.

„Oscar álomszerűen debütált – mondta a lefújás után a hazaiak menedzsere, Roberto Di Matteo. – Taktikailag tökéleteset alkotott. A mérkőzéssel mindkét fél elégedett lehetett, sajnálom azért, hogy nem nyertük kétgólos előnyből. A Juve remek csapat, ismerem, nem egyszerű ellene játszani. A védelemben viszont túl sokat hibáztunk, ezért is kaptunk két gólt. Andrea Pirlo diktálta az ellenfélnél a tempót, fontos volt, hogy ne legyen előtte tér, és éppen ez volt Oscar feladata. Fizikailag megfelelő volt az állapotunk, a harmadik gólért támadtunk, aztán megkaptuk a másodikat, mert hibáztunk. Nagyszerű mérkőzés volt, mindkét csapat remekül játszott.”

A két gólt szerző Oscar boldogan, de némi hiányérzettel nyilatkozott a lefújás után.

„Nagyon örülök, hogy két góllal debütáltam a BL-ben, de sokkal boldogabb lennék, ha a csapatnak sikerült volna nyernie. A második gólomnál, amint ellőttem a labdát, éreztem, hogy be fog menni” – jelentette ki a Chelsea 21 esztendős brazilja.

„Minden brazil fiatal álma, hogy a Bajnokok Ligájában játszhasson, nekem ez megadatott, amire nagyon büszke vagyok. A szurkolók szenzációsak. Szeretem a klubot, és remélem, a továbbiakban is gólokkal tudom segíteni a csapatot. Rengeteg barátom van Londonban. A brazil játékosok mindig összetartanak, nagyon boldog vagyok az életemmel” – zárta szavait a nyáron 32 millió euróért szerződtetett középpályás.

„Jól rajtoltunk, lőttünk két gólt, és mi irányítottuk a játékot – értékelt a lefújást követően John Obi Mikel, a most is szürke Chelsea-középpályás. – A szünet után megpróbáltunk úgy játszani, mint az elején. A végén aztán kikapcsoltunk, és ajándékoztunk egy gólt az ellenfélnek.”

Massimo Carrera, az Antonio Contét helyettesítő Juventus-tréner számított rá, hogy a londoniak külön embert állítanak majd Andrea Pirlóra.

„Tudtuk, hogy az ellenfél külön embert állít majd Pirlóra – mondta az eltiltott Antonio Contét helyettesítő Massimo Carrera. – Mindenki tudja, ő a játékunk kulcsfigurája, de a többiek is ugyanolyan jól képesek indítani a támadókat, ez a mi nagy előnyünk. A másik az, hogy rengeteg választási lehetőségem van, így bizonyított ma például Fabio Quagliarella. Lőtt egy gólt és egy lécet, remekül játszik össze bárkivel. Sebastian Giovinco úgy futballozott, ahogy kértük tőle, betört a résekbe, ha fejlődik fizikailag, megmutatja Európának, mit is tud. Az első gólt akkor kaptuk, amikor Arturo Vidalt ápolni kellett. A hétvégén a Genoa ellen is rosszul kezdtünk, de azután mi irányítottunk. Végül is örülünk, hogy egyenlíteni tudtunk, ebből kell erőt merítenünk a Serie A hétvégi küzdelmeire.”

Gianluigi Buffon, az olaszok kapusa „szívvel és verejtékkel” megszerzett egy pontról beszélt.„Karakteresen futballoztunk, az első félidőben is. Szívvel és verítékkel szereztünk pontot, megmutattuk, hogy versenyképesek vagyunk a világ legjobbjaival is. A lényeg azonban a folyamatosság, ez a mostani mérkőzés csak az alap számunkra” – bölcselkedett a világbajnok futballista.

A torinóiak egyenlítő gólját szerző Fabio Quagliarella elégedetten értékelt.

„Remek visszatérés volt ez a BL-be, nem volt könnyű a címvédő ellen játszani. Nagyon jó meccse volt a csapatnak, és személyesen nekem is. Nagyon nehéz volt. A legjobbunkat kellett nyújtanunk, hittünk magunkban, mert a Chelsea ellen idegenben, kétgólos hátrányból felállni szinte lehetetlen feladat. Nyugodtak és határozottak maradtunk, ki kellett használnunk a lehetőségeinket. Mindig jó érzés jól kezdeni egy sorozatot, továbbra is hiszünk a képességeinkben” – fejtette ki a 29 esztendős támadó.

A csoport másik mérkőzésén a Sahtar Doneck a támadószekció egyetlen nem brazil tagjának, az örmény Henrih Mhitarjan duplájának köszönhetően 2–0-ra legyőzte a dán bajnoki címvédő Nordsjaellandot.

Mircea Lucescu, az ukránok vezetőedzője örül a győzelemnek, de úgy véli, csapata sok helyzetet elhibázott.

„A Nordsjaelland jól teljesített az első félidőben, megpróbálták megtartani a labdát. A szünetben arra kértem a fiúkat, fokozzák a tempót. A második félidőben többet birtokoltuk a labdát, jobban építettük fel a játékunkat, de helyzetek sokaságát hibáztuk el. Elégedett vagyok a védekezésünkkel, keményen játszottunk. Nehéz mérkőzésre számítottunk, és az is volt. Örülök a győzelemnek, fontos három pontot szereztünk” – mondta Lucescu.

Kasper Hjulmand, a dán bajnoki címvédő Nordsjaelland trénere csalódott a vereség után, de úgy véli, csapata jó úton jár.

„Vegyes érzéseim vannak. Természetesen csalódott vagyok a vereség miatt, de pozitívum, hogy a saját stílusunkban játszottunk. Úgy éreztem, hogy az első gólnál eldőlt a mérkőzés, mert nem volt elegendő ellentámadásunk. Azonban képesek voltunk bátran és nyugodtan játszani, ami önbizalommal tölt el bennünket. A helyes úton járunk” – nyilatkozta a 40 esztendős dán tréner.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
E-CSOPORT, 1. FORDULÓ
CHELSEA (angol)–JUVENTUS (olasz) 2–2
London, Stamford Bridge, 40 918 néző. V: Proenca (portugál)
Gólszerző: Oscar 31., 33, ill. Vidal 38., Quagliarella 80.
SAHTAR DONECK (ukrán)–NORDSJAELLAND (dán) 2–0
Doneck. V: Gil (lengyel)
Gólszerző: Mhitarjan (44., 76.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik