Csöng a telefon – Vincze András jegyzete

VINCZE ANDRÁSVINCZE ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2020.11.03. 23:32

Csöng, rezeg, pittyeg a mobiltelefonom: „Szia, mi újság, régen beszéltünk, hogyhogy most felhívtál? Tessék? Ja, hogy belépő kellene a Fradi–Juvéra? Sajnos nem megy, nem tudok szerezni…”

A régen hallott és látott haverkák, a nagy futballmeccsek előtt hirtelen felbukkanó „arc nélküli” telefonszámosok mellett a hétköznapok sodrásában évtizedek óta kitartó régi és más élethelyzetben segítő kezet nyújtó barátok is megpróbálták a lehetetlent, s kiváltképpen velük volt fájdalmas érzés közölni a rossz hírt, hogy bizony a BL-meccsjegyszerzés táplálékláncának legalján álló újságírónak sincs olyan kapcsolata, amivel megoldaná a bejutást a Puskás Arénába.

Ráadásul a Ferencváros–Juventus Bajnokok Ligája-csoportmeccs életünk talán legkeservesebb időszakában, a vírushelyzet újabb csúcspontján kerül a fókuszba: nemhogy egy, három stadiont is megtöltő létszámban indulnának el a focirajongók a helyszín felé.

Ezzel szemben szerda este lesz húszezer szerencsés, aki a lelátókon szurkolhat.

És – hogy kicsit előreszaladjak az időben – BL-meccsre még jön a Barcelona is Budapestre…

Évekkel ezelőtt azon ábrándoztunk, akkor lesz újra érdekes, sőt jó a magyar klubfutball, ha megjelennek a jegyüzérek a stadionok környékén, ám manapság maximum az interneten lehet(ne) nagy üzletet csinálni a nehezen megszerzett belépő eladásából, ám fogadom, nincs olyan ember, aki pénzre váltaná a várható fociélményt. Ráadásul a Ferencváros játékosai megcselekedték azt, amire szintúgy hosszú ideje vár a magyar meccsre járó: a zöld-fehérek a BL-csoportkörben is kifejezetten agresszív, tudatos, szervezett futballal vették fel a harcot a riválisokkal, a bónuszreményt pedig a múlt heti, Dinamo Kijev elleni 2–2 jelentheti.

No persze azt továbbra is hozzá kell tenni a meccskezdés előtti lelkesítéshez, hogy a BL-főtábla más kávéház, s kiváltképp kontrasztos az NB I után felvenni az európai kupaporondon honos tempót, úgyhogy nem véletlenül mantrázza az FTC vezetőedzője, Szerhij Rebrov, hogy mindennek az alapja a maximális koncentráció.

Ugyanakkor az is igaz, hogy a Fradi játékosai most szó szerint egy országot is maguk mögött tudhatnak – nekem legalábbis az az érzésem, mintha az elmúlt hetekben, napokban tízmilliószor mondtam volna a telefonba, hogy „...sajnos nem megy, nem tudok jegyet szerezni”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik