CR három góllal Messi előtt; „hanyatlik” a német foci? - BL-legek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.27. 12:27
null
Cristiano Ronaldo az idegenben szerzett gólok számát tekintve megelőzi Messit (Fotó: Reuters)
A Nemzeti Sport Online olvasói már megszokhatták, hogy a Bajnokok Ligája-játéknapokat követően „leges” cikkben, kicsit másképp dolgozzuk fel a mérkőzések érdekességeit. A csoportkör ötödik fordulójának szerdai játéknapján Mario Mandzukic történelmet írt, Simon Mignolet a mémgyárosok legnagyobb örömére ismét bakizott, míg Rickie Lambert kapcsán lassan nem tudunk olyan versenysorozatot mondani, melyben még nem talált be. Lássuk a szerdai legeket!

A NAP MESTERHÁRMASA. Mario Mandzukic az Atlético Madrid történetének első játékosa, aki triplázott a Bajnokok Ligájában, és a tíz találatnál járó Ivica Olicot megelőzve immáron a legeredményesebb horvát játékos a BL-ben. A spanyol együttes mezében legutóbb a februárban elhunyt Luis Aragonés jegyzett egy mérkőzésen három gólt az európai kupaporondon, még 1970 novemberében.

A TÖRTÉNELEM ISMÉTELTE ÖNMAGÁT. 2005 novemberében Levan Kobiasvili, Andrij Sevcsenko és Adriano szerzett mesterhármast egy fordulón belül, míg ezen a héten Lionel Messi, Sergio Agüero és Mario Mandzukic. A két időpont között nem volt hasonlóra példa.

A NAP LEGHUNCUTABB JÁTÉKVEZETŐJE. A spanyol Mateu Lahoz baráti kacsintással üdvözölte a tévénézőket a Ludogorec–Liverpool találkozó előtt, amikor a csapatok a BL himnuszát hallgatták.

A NEGYEDOSZTÁLYTÓL A BL-IG. Miután betalált az angol negyed-, harmad- és másodosztályban, valamint a Premier League-ben és az angol válogatottban, a Bajnokok Ligájában is feliratkozott a gólszerzők közé Rickie Lambert, a Southampton korábbi, a Liverpool jelenlegi csatára.

A NAP ARGENTINJA. A Monaco támadója, Lucas Ocampos a BL történetének 400. argentin gólját szerezte. A dél-amerikai játékos találata három pontot ért a Bayer Leverkusen otthonában.

A NAP CR–MESSI PÁRHUZAMA. Bár az argentin 74–71-re vezet a Bajnokok Ligájában szerzett gólok számát illetően, idegenben hárommal többnél jár (37–34) a kétszeres aranylabdás portugál.

A NAP GYEPSZŐNYEGE. A Juventus elöljárói szóbeli panaszt tettek az UEFA-nál a Malmö otthonául szolgáló Swedbank Stadion gyepszőnyegének állapota miatt, de csapatuk a rossz minőségű talaj ellenére is begyűjtötte a három pontot.

A NAP GÓLPASSZKIRÁLYA. A 2012–2013-as szezon kezdete óta Karim Benzemánál több gólpasszt (10) senki sem jegyzett a legrangosabb európai kupasorozatban. A francia csatár pályafutása során már 26 gólt készített elő Cristiano Ronaldónak, eggyel kevesebbet, mint Mesut Özil.

MEGTÖRT A JÉG. Az Anderlecht hátvédje, Anthony Vanden Borre 24. BL-meccsén az első győzelmét ünnepelhette.

RAMOS ÚTON A REKORD FELÉ. A Real Madrid 25 sárga lapnál járó spanyol válogatott játékosánál már csak Xabi Alonsót és Gennaro Gattusót (28-28), valamint Paul Scholest (36) figyelmeztették többször a játékvezetők a Bajnokok Ligájában.

AMIKOR AZ EGÉSZ CSAPAT SEM ELÉG. A Liverpool mind a tizenegy játékosa a saját tizenhatosán belül tartózkodott a 88. percben, de egyikőjük sem tudta megakadályozni a Ludogorec egyenlítő gólját. A „vörösök" ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve már 29 gólt kaptak, ebből 13-at rögzített játékhelyzet után.

HANYATLIK A NÉMET FOCI? Először fordult elő a BL-ben, hogy egy fordulóban mind a négy versenyben lévő német csapat vesztesen hagyta el a pályát. Mentségükre szóljon, hogy a Bayern München, a Dortmund és a Bayer Leverkusen is biztossá tette már a továbbjutását, de a Schalke helyzete sem reménytelen.

A NAP NYERŐEMBERE. Alexis Sánchez ötödik Bajnokok Ligája-mérkőzésén harmadik gólját szerezte meg az Arsenalban. A Barcelonában 24 találkozóra volt szüksége, hogy eljusson ugyanennyiig.

A NAP FRANCIA JÁTÉKOSA. A BL jelenlegi lebonyolítási rendszerében – a 2003–2004-es idény kezdete óta – francia játékosként Yaya Sanogo szerezte a leggyorsabb gólt, aki 72 másodperc után vette be a Borussia Dortmund kapuját. A fiatal támadó 19. tétmeccsén először volt eredményes az „ágyúsok" első csapatában.

A NAP KAPUSHIBÁJA. Bár Simon Mignolet is vastagon benne volt a Liverpool első kapott góljában, a prímet Roberto, az Olympiakosz kapuvédője vitte el, aki gyakorlatilag előkészítette korábbi csapata, az Atlético Madrid első találatát. A spanyol játékos ahelyett, hogy felszabadított volna, Juanfranhoz passzolt, a jobbhátvéd beadásából pedig Raúl García előnyhöz juttatta a végül 4–0-s győzelmet arató madridi alakulatot.

A NAP CSÚCSA. A Real Madrid 121 győzelemnél és 39 döntetlennél – továbbá 45 vereségnél – jár a Bajnokok Ligája 1992 óta íródó történetében, így első csapatként lépte át a 400 pontos álomhatárt.

A NAP NEGATÍV HŐSE. Az imént már szóba került Simon Mignolet, akit újabb hibája után (természetesen) ízekre szedett az angol sportsajtó. Íme, három vicces mém a sok közül a belga kapus kapcsán!

MEGKÉRDŐJELEZHETETLAN A HASONLÓSÁG

MÉG MINDIG JOBB KAPUS, MINT MIGNOLET"

RODGERS TANÁCSA: HA HASZNÁLOD A KEZEDET, KÖNNYEBB A DOLGOD!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik