CR és Messi: dupla 0, „csöndes Highbury”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.27. 10:26
null
Barton a francia szurkolók között tekintette meg a meccset, de hol is?
A Nemzeti Sport Online olvasói már megszokhatták, hogy a Bajnokok Ligája-játéknapokat követően „leges" cikkben, kicsit másképp dolgozzuk fel a játéknap érdekességeit. Ezt tesszük most is: Joey Barton nem igazán tudta, hogy hol van, a Dortmund marketingesei egyből reagáltak Sven Bender orrtöréseire. No meg egy érdekes statisztikára is bukkantunk Cristiano Ronaldóval és Lionel Messivel kapcsolatban. Tekintse meg összeállításunkat a játéknap érdekességeiről!.

A NAP AGYA

Joey Barton ismét hallatott magáról. A brit futball „verőlegénye” és önjelölt megmondóembere személyesen tekintette meg az Arsenal–Olympique Marseille találkozót – a vendégszektorban. Persze, aki azt hinné, hogy ez egy újabb taplóság a 31 éves középpályástól, annak tudnia kell, hogy az elmúlt idényben Barton a franciáknál szerepelt kölcsönben. „Oly csöndes ma a Highbury” – „tweetelte” a meccs közben Barton. Joey! Ez bizony kapufa! De inkább mellé…

Bendernek nehéz éjszakája volt, a mezeladásoknak viszont talán jót tesz a sérülése (Fotó: Action Images)
Bendernek nehéz éjszakája volt, a mezeladásoknak viszont talán jót tesz a sérülése (Fotó: Action Images)

A NAP MARKETINGFOGÁSA

Sven Bender orra Christian Maggio hathatós közreműködésének következtében az első félidőben eltört, a mezét összevérző dortmundi játékosoknak így összesen három dresszre is szüksége volt a meccs alatt. A Dortmund aztán mindenkit megnyugtatott a Twitteren: „Van még elég Bender-mez”, majd rálinkelték a bejegyzésre klub webshopját. Gyorsan reagáltak.

A NAP POTYÁJA

A Zenit olyan góllal mentett pontot a már korábban továbbjutó Atlético Madrid ellen, amelyhez nem sok köze volt. Thibaut Courtois nyelte be a nem túl veszélyes labdát, amely saját védője, Toby Alderweireld fejéről pattant az égbe. Majd szállt, szállt, szállt felfelé, majd szállt, szállt, szállt lefelé, és végül a kapuba. Courtois védhetett volna, de nem tette…


A NAP VILLÁMRAJTJA

Aki lemaradt az Arsenal–Olympique Marseille találkozó elejéről, az egy gólról is lemaradt. Jack Wilshere ugyanis fél perc elteltével kilőtte a francia kapu jobb felső sarkát. Az UEFA honlapja alapján 30 másodperccel a kezdő sípszó után. Más források 27, 29 és 33 másodpercet írnak. De nagyjából mindegy is, ezzel ugyanis az Arsenal második leggyorsabb gólját szerezte a Bajnokok Ligájában. A rekordot Giberto Silva tartja, aki 2002 szeptemberében a PSV-nek 20 másodperc alatt lőtt gólt.

A NAP TRAGÉDIÁJA

Az Ajax nagy skalpot gyűjtött be, hazai pályán 2–1-re legyőzte a Barcelonát. Sajnos a második holland gólt egy szurkoló (vagy néhány társa) túlságosan is hevesen ünnepelte, s a szektorából lezuhant cirka tíz méter magasságból. Az első hírek fejsérülésről érkeztek, majd közösségi portálokon az is megjelent, hogy a szimpatizáns életét vesztette. Ezt szerencsére később az amszterdami rendőrség cáfolta. Hivatalos bejelentés az ügyben ma várható.

A NAP NULLÁJA

A Chelsea a tegnapi játéknapon annyiszor találta el a kaput, mint e sorok írója. A nullára és a vereségre még akkor sem lehet büszke José Mourinho, ha ezzel tovább is jutott csapata.

A NAP LABDASZERZÉSE

Pavel Královec remek helyezkedéssel állította meg a Barcelona támadását, majd lekészítette a labdát az Ajax támadásához. Apró hiba, hogy hősünk az Ajax–Barca mérkőzés játékvezetője volt…

A NAP KIHAGYOTT HELYZETE

Virgil van Dijk az ötösön kapta a labdát a Milan elleni mérkőzés 47. percében. Bár a labda a levegőben volt, azt szinte bárhova lőhette volna a játékos. Ő azonban Abbiatiba vágta a labdát, pedig ha egyenlített volna ezzel a Celtic, szoros lehetett volna a Milan elleni meccs.

MESSI, CR – DUPLA BETLI (NA JÓ, NEM)

A 2011–2012-es kiírás 6. játéknapja, azaz 10 kör után ez az első olyan forduló a Bajnokok Ligája csoportkörében, amelyben sem Lionel Messi, sem Cristiano Ronaldo nem szerez gólt. Az ok persze prózai: sérülés miatt egyikük sem játszik ezen a héten a BL-ben.

A NAP STATISZTIKÁI

Mario Balotelli október 1. után szerzett ismét gólt. A szezonban pedig először nyert idegenben a Milan.

Minden sorozatot egybevéve 25 veretlen mérkőzés után kapott ki ismét a Barcelona. Az Ajaxtól elszenvedett vereség Tata Martino első kudarca volt a Barcelona kispadján.

Ő meg az
Ő meg az "új De Jong"

BAJNOKOK LIGÁJA, 5. FORDULÓ – EMLÉKEZTETŐ

E-CSOPORT
Steaua Bucuresti (román)–Schalke (német) 0–0
FC Basel (svájci)–Chelsea (angol) 1–0 (Szalah 87.)

F-CSOPORT
Arsenal (angol)–Olympique Marseille (francia) 2–0 (Wilshere 1., 65.)
Borussia Dortmund (német)–Napoli (olasz) 3–1 (Reus 10. – 11-esből, Blaszczykowski 60., P.-E. Aubameyang 78., ill. Insigne 71.)

G-CSOPORT
Porto (portugál)–Austria Wien (osztrák) 1–1 (Jackson Martínez 48., ill. Kienast 11.)
Zenit (orosz)–Atlético Madrid (spanyol) 1–1 (Alderweireld 74. – öngól, ill. Adrián López 53.)

H-CSOPORT
Celtic (skót)–Milan (olasz) 0–3 (Kaká 12., Zapata 49., Balotelli 59.)
Ajax (holland)–Barcelona (spanyol) 2–1 (Serero 20., Hoesen 42., ill. Xavi 49. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik