Cocu felkészült a Milanból, amely már „a negyeddöntőnél jár”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.20. 11:16
null
Minden bizonnyal már Mario Balotelli is számolja a BL-szezon rajtjáig hátralévő napokat, <br />a Milan részvételéhez azonban még le kell győzni a PSV-t (Fotó: Action Images)
Ma kezdődik a Bajnokok Ligája selejtezőkörének utolsó etapja, amikor a csapatok már csak egy lépésre vannak a főtáblától, és amikor már Nyugat-Európában is el-elsütik a „kulcsfontosságú összecsapás” vagy a  „sorsdöntő meccs” szófordulatokat. Ilyen előtt áll most a Milan és a PSV is...

 

Ha már bevezetőnkben a Milant említettük, kezdjük is a sort a rossoneri meccsével, hiszen a milánóiak eindhoveni fellépése alighanem egyébként is a legnagyobb érdeklődésre tart számot a párharcok közül.

THIAGO SILVÁNAK HIÁNYOZNA BALOTELLI ÉS EL SHAARAWY
A PSG védője, Thiago Silva úgy nyilatkozott: reméli, hogy korábbi csapata feljut a BL főtáblájára. „Szeretnék visszalátogatni a San Siróba, hiszen gyönyörű stadion. Beszéltem már [Mario] Balotellivel és [Stephan] El Shaarawyval. Nagyszerű dolog lenne szembekerülni a Milannal a BL csoportkörében” – mondta a brazil védő, aki nem rejtette véka alá, kinek is szurkol a selejtezőben.

A PSV ebben a szezonban imponáló magabiztosságról tett tanúbizonyságot eddig: öt mérkőzéséből ötöt megnyert, 16 gólt szerzett, és mindössze kettőt kapott. Eközben a Milannak az esti lesz az első tétmeccse az idényben, ennek ellenére Phillipp Cocu, a PSV vezetőedzője jól felkészült a Serie A harmadik helyezettjének játékából.

„Jó elképzelésünk van róla, hogy a Milan hol tart és mivel készül, bár még nem játszott tétre menő meccset ebben a szezonban. Feltérképeztük a játékát és a játékosait – jól felkészültek vagyunk” – mondta a 42 éves korábbi középpályás, akinek egyébként is van törleszteni valója a Milannal szemben, hiszen élete egyik nagy csalódása épp a rossonerihez köthető. A 2004–2005-ös szezonban a PSV közel járt ahhoz, hogy bejusson a fináléba, ám hiába vezetett az elődöntő visszavágóján 2–0-ra még a hosszabbítás elején is, Massimo Ambrosini elporlasztotta a holland álmokat. Az eindhoveniek végül hiába nyertek Cocu duplájával 3–1-re, az idegenbeli gól a Milannak kedvezett – az edző szerint azonban ebből is erőt meríthetnek.

„Van, amikor a tapasztalatodat kell használnod, hogy előrelendítsd a csapatot. Természetesen a jelenlegi keretek különbözőek, ugyanakkor a különbség a topszinten most is kicsi. A részletek döntenek. A Milan nagycsapat, az apró hibákat azonnal meg fogja büntetni” – szögezte le Cocu.

Gondjai mindkét csapatnak akadnak: a hazaiaknál Luciano Narsingh csak a lelátóról nézheti a meccset, és Pak Dzsi Szung, valamint Zakaria Bakkali játéka is kérdéses. A vendégeknél el sem utazott az összecsapásra Robinho és Mattia De Sciglio. Ugyanakkor általános vélemény az olaszoknál, hogy a párharc meghatározhatja az egész szezont, azaz feltétlenül tovább kell jutni.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik topligás csapatnak van a legnagyobb esélye lemaradni a BL-főtábláról?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A Milan számára ezek különleges meccsek lesznek, mintha negyeddöntőről lenne szó. A párharc megnyerése meghatározhatja a szezont, minden lehetőséget meg kell tennünk, hogy továbbjussunk. A PSV előttünk jár, mert már elkezdődött számára a szezon, mi pedig csak barátságos meccseket játszottunk, tétre még nem. Szóval fizikailag hátrányban vagyunk” – nyilatkozta Massimiliano Allegri.

A nap első meccsét a minden igényt kielégítő Asztana Arénában rendezik, ahol a Sahtyor Karagandi már különösebb teher nélkül léphet pályára a Celtic ellen, hiszen a „bányászok” már a playoffba jutással – és így rosszabb esetben is az El-csoportkör-indulás bebiztosításával – jócskán erőn felül teljesítettek. A bajnoki ág másik mai párharcában az NK Maribor próbálja meg útját állni a 2012-es BL-résztvevő Viktoria Plzennek, és az 1999–2000-es szezon után újra feljutni a főtáblára.

Története első BL-meccsére készül a portugál Pacos Ferreira: a portugál bajnokságban meglepetésre a harmadik helyen végző Porto melletti kiscsapat az Estádio do Dragaóban, az FC Porto stadionjában fogadja a Zenitet, és arra készül, hogy a Sárkány Stadiont kikölcsönző „nagytestvérhez” és a Benficához (mindkettő első kalapos lesz a sorsolásnál) hasonlóan bejusson a legjobb 32 közé.

A nap utolsó párharcában a Real Sociedad próbálja meg bizonyítani, hogy 2003–2004 után újra megérett a BL-re, és az érettségin komoly vizsgáztatója akad: a rendszeres elitliga-résztvevő – bár a jóból az elmúlt idényben épp kimaradó – Olympique Lyon. Antoine Griezmann, a San Sebastián-iak középpályása számára igazán különleges lesz a párharc, hiszen születésénél fogva gyermekkora meghatározó csapatáról van szó.

„Számomra a Lyon a futballcsapat kiskorom óta. Az összes Bajnokok Ligája-meccsét elmentem megnézni az apámmal. És a Lyon még Spanyolországból is olyan csapat, amelyiknek neve van, történelmi klub. Amikor most a Stade de Gerland pályájára léptem, nagyon sok érzelem tódult fel bennem. Meg is kerestem, melyik az a hely, ahol a lelátón ülni szoktunk. Alig várom, hogy holnap játszhassak, de nincs bennem semmilyen reváns érzés, csak játszani szeretnék. Ez lesz életem első tétmeccse Franciaországban a Sociedaddal, és hihetetlen, hogy ez egy BL-meccs lesz” – mondta a 22 éves szélső, aki már 14 évesen a spanyol csapat akadémiájára került, miután egy ifjúsági meccsen a baszkok kiszúrták tehetségét.

AUGUSZTUS 20., KEDD
BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, RÁJÁTSZÁS, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
BAJNOKI ÁG

20.45 Viktoria Plzen (cseh)–Maribor (szlovén)
17.00 Sahtyor Karagandi (kazah)–Celtic (skót) (Tv: Digi Sport 1)
NEM BAJNOKI ÁG
20.45 Olympique Lyon (francia)–Real Sociedad (spanyol) (Tv: Digi Sport 1)
20.45 Pacos Ferreira (portugál)–Zenit (orosz) (Tv: Digi Sport 2)
20.45 PSV (holland)–Milan (olasz) (Tv: Sport1)

AUGUSZTUS 21., SZERDA
BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, RÁJÁTSZÁS,
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
BAJNOKI ÁG

20.45 Dinamo Zagreb (horvát)–Austria Wien (osztrák)
20.45 Ludogorec (bolgár)–Basel (svájci)
20.45 Steaua Bucuresti (román)–Legia Warszawa (lengyel)
NEM BAJNOKI ÁG
20.45 Schalke (német)–PAOK (görög) (Tv: Digi Sport 1)
20.45 Fenerbahce (török)–Arsenal (angol) (Tv: Digi Sport 2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik