CAS: hétfőn kezdődik a Manchester City tárgyalása

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.06.08. 10:45
null
A klubot az UEFA két évre kitiltotta a nemzetközi kupaporondról a pénzügyi fair play megszegéséért (Fotó: AFP)
A Manchester City a hétfőn kezdődő háromnapos meghallgatása során a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) megpróbálja megváltoztatni az Európai Labdarúgó-szövetség által hozott ítéletet, hogy két évre kizárták a nemzetközi porondról.

 

Az UEFA még februárban a pénzügyi fair play megszegése és az együttműködés hiánya miatt büntette meg a klubot – továbbá 30 millió eurós bírságot is kiszabott rá. Bővebben az esetről itt!

A klubnak a BL-kizárás a pénzdíjak, a televíziós közvetítési jogokból és meccsbelépőkből származó bevételek miatt tetemes, akár 100 millió fontos (116 millió eurós) bevételkiesést is jelenthet.

A Citynél tagadták a vádakat:

„Az állítások nem igazak. Egyszerűen nem igazak
– mondta Ferran Soriano, a klub vezérigazgatója még februárban. – Átnyújtottuk a kért dokumentumokat, de végső soron a pénzügyi fair play kapcsán vizsgálódó bizottság inkább a környezetből kiragadott, ellopott e-mailekre támaszkodott ahelyett, hogy a valójában történt dolgokat bemutató, általunk elküldött további bizonyítékokra fókuszált volna, így érthető, miért érezzük így magunkat. Végső soron a tapasztalatunk és meglátásunk alapján úgy tűnik, ez kevésbé az igazságról, mint a politikáról szól.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik