BL: Zidane szerint többet érdemeltek volna az egy pontnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.27. 23:50
null
Keylor Navas tudja, hogy az első dortmundi gólnál hibázott (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjában négygólos döntetlent hozott a Borussia Dortmund és a Real Madrid összecsapása, nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Nagyon jól kezdtünk, mert kaptunk elég teret arra a Realtól, hogy játszhassuk a saját futballunkat. Igen ám, de a kapu előtt rendre rossz megoldásokat választottunk. Ha kétszer egyenlítesz a Real ellen, akkor az csakis öröm tölthet el, ez segítheti később csapatunkat, hogy még jobbá váljunk” – értékelt a meccs egyik hőse, a csereként beállt gólszerző, André Schürrle.

„Természetesen elégedett vagyok, extrém módon nehéz dolog kétszer is egyenlíteni egy világklasszis csapat ellen – mondta a meccs után a hazaiak mestere, Thomas Tuchel. – Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, sok helyzetünk volt, de a szünetet követően öt perc után elveszítettük az irányítást a mérkőzés fölött. Nagyon boldogok vagyunk, hogy megmutattuk a csapat morális erejét!”

„Az első félidőben mi voltunk a jobbak, aztán gólt lőttek egy nagyszerű kontrából. Ekkor mi szenvedtünk egy kicsit, aztán ők, a végére meg mindketten elégedettek lehettünk a döntetlennel” – értékelt röviden, de velősen a hazaiak középpályása, Gonzalo Castro.

„A futball néha megmagyarázhatatlan, de nincs miért szégyenkeznünk – értékelt a csapatával sorozatban harmadszor döntetlenező Zinédine Zidane. – Pozitívan kell gondolkodnunk a siker elmaradása ellenére is, egy jó ellenfél otthonában rukkoltunk ki összeszedett védekezéssel és jó támadómunkával. Nagyszerű mérkőzést vívtak játékosaim, szerintem többet érdemeltünk volna az egy pontnál, de ez egyáltalán nem rossz eredmény. Az első félidőben szenvedtünk egy picit, mert beszorítottak minket a térfelünkre, de itt ez szokott történni az ellenfelekkel. A játék minden elemében jók voltunk, de ha három perccel a vége előtt gólt kapsz, akkor nyújthatnak a játékosok bármilyen jó teljesítményt, csalódott leszel.”

„Nagyszerűen teljesítettünk, rossz érzés, hogy az első kapott gólnál én hibáztam. Meglepett a lövés, rossz döntést hoztam, ez egy gólba került. Sokat dolgozunk az ilyen hibák elkerülésére, így ez nem fordulhat elő még egyszer! A több hónapos kiesés ellenére nyugodt voltam az egész mérkőzésen, köszönet Istennek, hogy segíthettem csapattársaimnak. Mentálisan nem változtam a kihagyás alatt, keményen edzek, aztán az edző dönt, hogy szerepeltet-e. Győzni akartunk itt, de a döntetlen sem rossz eredmény” – így a vendégek kapusa, Keylor Navas.

„Mindkét csapat elégedett lehet az eredménnyel, ők többet birtokolták a labdát, a mi kontráink meg veszélyesebbek voltak. A végére elfáradtunk fejben és testben is, de az iksz akkor sem rossz. Remekül érzem magam, a csapat is rendben van. Két pontot veszíteni a meccs végén soha nem jó, de el kell fogadnunk ezt, keményen dolgozunk, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból” – rázta meg a közhelyfát a vendégvédő Raphaël Varane, aki sportszerűen megvédte kapusát, mondván, az első kapott gólnál fejen találta őt a labda, és ez nem Navas hibája.

„A Dortmund mindenkit letámad, ezért nehéz ellene játszani, idegenben meg főleg, és bár nyerhettünk volna, elégedettnek kell lennünk. Most jó érzésekkel hagyjuk el a stadiont, nem úgy, mint az előző két iksz után. Senki sem akar rosszul játszani, ennek ellenére kétszer is döntetleneztünk a La Ligában, a hétvégén javítanunk kell” – tekintett előre az ismét kezdő James Rodríguez.

BAJNOKOK LIGÁJA
2. FORDULÓ, F-CSOPORT
DORTMUND (német)–REAL MADRID (spanyol) 2–2 (1–1)

Dortmund V: Clattenburg (angol)
DORTMUND: Bürki – Piszczek, Papasztathopulosz, Ginter, Schmelzer – Castro, Weigl – Guerreiro (Mor, 78.), Götze (Schürrle, 58.), Dembélé (Pulisic, 73.) – Aubameyang. Vezetőedző: Thomas Tuchel
REAL MADRID: Keylor Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Danilo – Kroos, Modric, James Rodríguez (Kovacic, 70.) – Bale, Benzema (Morata, 87.), Cristiano Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Gólszerző: Aubameyang (43.), Schürrle (87.), ill. C. Ronaldo (17.), Varane (68.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 2 1 1 4–3 +1 4
2. Borussia Dortmund 2 1 1 8–2 +6 4
3. Sporting 2 1 1 3–2 +1 3
4. Legia Warszawa 2
2 0–8 –8 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik