BL: „Azt mondtam Marcelónak, bárcsak olyan hajam lenne, mint az övé”

Vágólapra másolva!
2016.04.06. 23:25
null
Marcelo hiába fenyegetőzött, az asszisztens hajthatatlan volt (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán a német Wolfsburg kétgólos előnyre tett szert a visszavágóra a spanyol Real Madriddal szemben. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Lehetőségünk van a javításra, élnünk kell vele. Nem azért kaptunk most ki, mert nem volt elég önbizalmunk vagy nem voltunk elég motiváltak. Tudtuk, hogy kemény mérkőzés vár ránk, és nem nyerhetünk örökkön-örökké. A szurkolók mindig is a csapat mellett állnak, együtt kiharcolhatjuk a sikert, csak játszanunk kell megszokott futballunkat” – értékelt Zinédine Zidane, a madridiak mestere.

„Egyébként nagyon elégedetlen vagyok a teljesítményünkkel, különösen azzal, amit az első félidőben mutattunk. Ez történik, ha nem játszol a maximális intenzitással a kezdő sípszótól kezdve. Pihennünk kell e mérkőzés után egy picit, és el kell kezdeni gondolkodni azon, mi legyen a visszavágón, mert igenis van esélyünk arra, hogy megnyerjük a párharcot” – tette hozzá a francia szakember.

„Nagyon erős odahaza a Wolfsburg. A futball már csak ilyen: egyszer nyersz, egyszer veszítesz. Biztos vagyok benne, hogy odahaza szurkolóink támogatásával kiharcoljuk a továbbjutást. Együtt győzünk, együtt bukunk, segítenünk kell tehát egymást. A Bernabéuban az életünkért, a szurkolókért és saját magunkért fogunk harcolni” – nyilatkozott a lefújás után patetikusan a lesérült Karim Benzemát váltó Jesé Rodríguez.

„Az első 20 percben nagyon rosszul futballoztunk, a németek meg kihasználták ezt. Gratulálnunk kell az ellenfélnek, nagyon jók voltak az első játékrészben. A hibákért sokat kell fizetni a BL-ben. Gólt szerettünk volna lőni mindenképpen, de még mindig nyitott a továbbjutás kérdése, szurkolóinkkal együtt azonban sikerrel járhatunk” – így a lefújást követően Pepe.

A hazaiak második gólját jegyző Maximilian Arnold összekapott a mérkőzésen Marcelóval, de a találkozó után elárulta, mivel is provokálta a brazilt.

„Azt mondtam neki, hogy bárcsak olyan gyönyörű hajam lenne, mint az övé – viccelődött a fiatal német játékos, majd komolyra váltott. – Az ilyen esetek hozzátartoznak a futballhoz, és a meccs után már el is felejtjük.”

„Szenzációsan játszottunk mint csapat. A Leverkusentől elszenvedett vereséget követően sokat kritizáltak bennünket, de megmutattuk, hogy ha csakis önmagunkra koncentrálunk, sok topklubot megverhetünk. De nem csak most kellett ezt megmutatnunk, bizonyítani kell ezt majd a Mainz ellen és a jövő héten Madridban is” – bölcselkedett a brazil bekk, Naldo, aki maga is szenzációsan futballozott.

„Nagyszerűen teljesítettünk, és elszántan léptünk pályára annak ellenére is, hogy az elmúlt hetekben kissé szárnyaszegetten játszottunk. Lehetőségeinket gólra váltottuk, aztán azonban többnyire csak védekeztünk. Nem szabad azonban azt hinnünk, hogy továbbjutottunk már az első mérkőzésen, ez egyáltalán nincs így” – figyelmeztette társait a szintén remeklő Julian Draxler.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

WOLFSBURG–REAL MADRID 2–0 (2–0)
Wolfsburg, Volkswagen Arena, 26 000 néző. V: Rocchi (olasz)
WOLFSBURG:
Benaglio – Ricardo Rodríguez, Dante, Naldo, Vieirinha – Luiz Gustavo, Guilavogui – Henrique (Träsch, 80.), Arnold, Draxler (Schäfer, 93.) – Schürrle (Kruse, 85.). Vezetőedző: Dieter Hecking
REAL MADRID: Keylor Navas – Danilo, Pepe, Ramos, Marcelo – Casemiro, Kroos (James Rodríguez, 85.), Modric ( Isco, 64.) – Bale, Benzema (Jesé, 41.), Cristiano Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Gólszerző: Ricardo Rodríguez 18. – 11-esből, Arnold 25.
A visszavágót április 12-én, kedden rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik