BL: Emery szerint BL-t nyerhetnek, a szurkolóik már meg is tették ezt

Vágólapra másolva!
2018.03.06. 23:40
null
Zinédine Zidane szerint megérdemelt győzelmet arattak (Fotó: AFP)
A címvédő Real Madrid otthon és idegenben is megverte a PSG-t a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, nézzük, hogyan látták a visszavágót a főszereplők!

„Megvan a továbbjutás, most már a bajnokságra kell koncentrálnunk – nyilatkozta a győztes hadvezér, Zinédine Zidane.Minden játékosom remekelt ma, aki kezdett, az is, aki csereként szállt be, az is. Gareth Bale-lel is elégedett vagyok, szép lassan magára talál, egyre többet játszik majd. Hiába kérdeznek engem egy-egy futballistáról, nekem mindenki nagyon fontos. Egységesnek kell lennünk, mint ahogyan ma este is egységesek voltunk! Ezúttal is nagyon nehéz volt összeállítani a kezdőcsapatot, mint rendesen… Bale játszani akar, de ez mindenkire igaz. Ma nagyon erős ellenfelet vertünk meg, szoros mérkőzésen. Jól kezdtünk, végig koncentráltunk, megvalósítottuk az eltervezett taktikát, és megérdemelten nyertünk. Nagyon örülök, gratulálok a játékosaimnak. Bravó! Nem könnyű ebben a stadionban diadalmaskodni, fantasztikus itt a hangulat. Megérdemelten jutottunk tovább a párharcból. A PSG nem játszott olyan jól, mint szokott, de talán azért, mert nekünk nagyon ment. A kiállítás, pláne a második gólunk után már nem volt könnyű dolga az ellenfélnek.”

Zidane később hozzátette, hogy a bajnokságban és a hazai kupában is voltak rossz meccseik, de nehéz háromnaponta egyenletesen magas színvonalon futballozni, és nem lehet minden mérkőzést megnyerni.

„Fontos győzelmet arattunk, visszatalálhatunk végre a tavalyi formánkhoz, a hangulat is a régi lehet – így Sergio Ramos.Nagyon tetszik nekünk Zidane szemléletmódja, sikerre vezetett minket ezúttal is. Azért ne feledjük el, még nem nyertünk semmit sem… De az biztos, hogy Zidane remek döntéseket hoz, nagyon jól tudja, hogy mit kell tennie az egyes mérkőzéseken.”

„Hogy mi lennénk a jobbak? Szerintem igen, az elejétől a végéig kontrolláltuk a találkozót, nagyszerűen játszottunk, elégedettek lehetünk. Én meg annak is örülök személy szerint, hogy megkaptam a bizalmat Zidane-tól” – mondta a sok parádés passzal jeleskedő Marco Asensio.

„Ma nem gondolok a jövőmre, hogy hosszabbítok-e a PSG-vel – így az összecsapás után a párizsiak mestere, a spanyol Unai Emery. Mindannyian meg szeretnénk nyerni a BL-t, a lehető leghamarabb, ám türelmesnek kell lennünk továbbra is, egy nyerő csapatot kell építenünk. Biztos vagyok benne, hogy ez a gárda képes élen végezni a BL-ben, a szurkolóink ezen a napon már meg is nyerték a sorozatot. Nem csalódás kikapni a Madridtól, de kiesni a legjobb tizenhat csapat között az már csalódás. Az első mérkőzésen dőlt el a párharc, pedig ott nyolcvan percig jobbak voltunk náluk. Ennek a meccsnek a hatvan százalékán ők irányítottak, a maradék negyven százalékkal meg nem sokra mentünk. A Madrid jobban futballozott, mint mi. Többet akartunk támadni, azonban az első gól nagyon lecsökkentette az esélyeinket, a piros lapról már nem is beszélve. A Real megérdemelten jutott tovább.”

„Nagy csalódás ez az eredmény, meg kell állni picit, és végiggondolni, hogyan lehetne erősebbé tenni a csapatot” – szomorkodott a lefújás után a párizsiak elnöke, Nasszer al-Helaifi.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
PSG (francia)–Real Madrid (spanyol) 1–2
(0–0)
Párizs, Parc des Princes, 46 400 néző. V: Brych (német)
PSG: Areola – D. Alves, Th. Silva, Marquinhos, Berchiche – Verratti, Th. Motta (Pastore, 59.), Rabiot – Mbappé (L. Diarra, 85.), Cavani, Di María (Draxler, 76.). Vezetőedző: Unai Emery
REAL MADRID: K. Navas – Carvajal, Varane, S. Ramos, Marcelo – Lucas Vázquez, Casemiro, Kovacic (Kroos, 71.), Asensio (Isco, 82.) – Benzema (Bale, 76.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Gólszerző: Cavani (71.), ill. C. Ronaldo (52.), Casemiro (80.)
Kiállítva: Verratti (66.)
Továbbjutott: a Real Madrid, kettős győzelemmel, 5–2-es összesítéssel

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

A MÁSIK KEDDI BL-MÉRKŐZÉSEN
Liverpool (angol)–FC Porto (portugál) 0–0
Továbbjutott:
a Liverpool 5–0-s összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik