BL: Sergio Ramos elmondta, mi történt a kezezésénél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.26. 23:30
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában a Real Madrid történelme során először tudott nyerni a Borussia Dortmund otthonában – nézzük, hogyan látta a mérkőzést néhány főszereplő!

„Nagyon jól futballoztunk, jól startoltunk, az első félidő briliáns volt, aztán a második is. A szünet után néhány kellemetlen pillanatot átéltünk azért, de összességében jobbak voltunk. Tökéletes mérkőzés volt. Több gólt is szerezhettünk volna, megvoltak ehhez a helyzeteink, de hát az a legfontosabb, hogy legalább egy góllal többet rúgjunk, mint az ellenfél. Nagyon örülök Cristiano Ronaldo teljesítményének… ismét! Elégedett vagyok vele és Gareth Bale-lel is. A középpályások keményen dolgoztak, de mindenki briliánsan teljesített a csapatból. Borzasztóan jó mérkőzés volt” – örült a lefújás után Zinédine Zidane, a Real Madrid mestere, aki később hozzátette, hogy megpróbálnak a hazai bajnokságban is hasonló színvonalon teljesíteni, mint most Dortmundban. Zinédine Zidane, a Real Madrid mestere, aki később hozzátette, hogy megpróbálnak a hazai bajnokságban is hasonló színvonalon teljesíteni, mint most Dortmundban.

„Saját futballrendszerünket szerettük volna játszani egy ilyen ellenféllel szemben is, letámadni már az ő térfelükön. Nos, ma ez nem jött össze. Rendkívüli teljesítményre lett volna szükség a sikerünkhöz, ez elmaradt, ennek ellenére nincs miért szégyenkeznünk” – értékelt sokkal szomorúbban a Real Madrid egykori, a Dortmund jelenlegi középpályása, Nuri Sahin.

„Mindent beleadtunk, voltak lehetőségeink az egyenlítésre is, de nem sikerült. A középpályán nem fogtuk őket elég szorosan, és egy ilyen csapat ellen ez nagyon veszélyes. A Real Madrid hozta, amit tud, értékesítette a maga helyzeteit” – tette hozzá középpályás társa, Gonzalo Castro.

„Sok év után győzhettünk itt végre, tudtuk, jó lehetőség erre ez a mai mérkőzés. Nem volt egyszerű, soha nem könnyű itt győzni, nagyon kicsi területet hagy a Dortmund a játékra. De az első perctől kezdve megmutattuk, hogy mit is tudunk, köszönet ezért mesterünknek, aki ismét sikerre vezetett bennünket. Ilyen a futball, egyszer jobban megy, aztán kevésbé jól, ma három gólt lőttünk. Remek játékosokból áll a Real, ezt ma is megmutattuk, az ilyen csoportbeli győzelmek szép reményekre jogosítanak bennünket – bölcselkedett a mérkőzés egyik főszereplője, Sergio Ramos. – Bale és Ronaldo ma szerencsével járt a kapu előtt, remélhetőleg ez így is marad. Ám a siker alapja a közös munka. Fontos a védekezés is, az, hogy tudtuk, hogyan állítsuk meg az ellenfelet. A kezezésem? Nagyon gyorsan történt, Keylor Navasról visszapattant rám a labda, teljesen önkéntelen módon értem hozzá kézzel, nem volt szándékos a mozdulat.”

 

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
H-CSOPORT
Borussia Dortmund (német)–Real Madrid (spanyol) 1–3
(Aubameyang 54., ill. Bale 18., C. Ronaldo 50., 79.)
Dortmund, Signal Iduna Park, 65 849 néző. Vezette: Kuipers (holland)
Dortmund: Bürki – Piszczek, Papasztathopulosz, Toprak, Toljan (Dahoud, 60.) – Castro, Sahin (Weigl, 60.), Götze (Pulisic, 76.) – Jarmolenko, Aubameyang, Philipp. Vezetőedző: Peter Bosz
Real Madrid: Real Madrid: K. Navas – Carvajal, Varane, S. Ramos, Nacho – Modric (Ceballos, 91.), Casemiro, Kroos – Isco (Asensio, 76.) – Bale (L. Vázquez, 86.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane

APOEL (ciprusi)–Tottenham Hotspur (angol) 0–3 (Kane 39., 62., 67.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 2 2 6–1 +5 6
1. Tottenham 2 2 6–1 +5 6
3. Dortmund 2 2 2–6 –4 0
4. APOEL 2 2 0–6 –6 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik