MUlt időbe tett BL-siker: kiesett a Manchester United

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.08. 20:35
null
Mester, ezt nehéz lesz megmagyarázni (Fotó: Action Images)
Kiesett a Manchester United a labdarúgó Bajnokok Ligájából, ugyanis a B-csoport utolsó fordulójában kikapott a Wolfsburg otthonában, a másik rivális, a holland PSV pedig nem tette meg azt a szívességet az angoloknak, hogy vereséget szenvedjen a CSZKA Moszkvától. Sovány vigasz az MU-nak, hogy tavasszal az Európa-ligában folytathatja.

BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 6. FORDULÓ

Wolfsburg–Manchester United 3–2 (Naldo 13., 84., Vieirinha 29., ill. Martial 10., Guilavogui 82. – öngól)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Igen jókor szakadt meg a nyáron gigászi összegért megszerzett Anthony Martial rossz sorozata, a francia támadó ugyanis 690 perces góltalanságának vetett véget a Wolfsburg elleni mérkőzés elején – ebben a pillanatban biztos továbbjutónak számított az erősen tartalékos Manchester United. 0–1!

Ám a német támadók gyorsasága és gyakori helyváltoztatása előtt az első félidőben több alkalommal is fejet hajtott az erősen alkalmi jellegű Guillermo Varela, Chris Smalling, Daley Blind, Matteo Darmian védelem, bár az is igaz, hogy Naldo csodás kapáslövésére (1–1) és a Vieirinha által befejezett szemkápráztató és pimasz támadásra ők sem számíthattak (2–1).

Memphis Depay és André Schürrle kihagyott helyzeteivel folytatódott a második félidő, majd Louis van Gaal idejét érezte, hogy beavatkozzon a mérkőzésbe: még az első játékrészben a lesérülő Darmian helyére beküldte Cameron Borthwick-Jacksont, a második derekán Juan Matát és Bastian Schweinsteigert pedig a Michael Carrick, Nick Powell párossal váltotta – miközben a CSZKA Moszkva megszerezte a vezetést a PSV ellen, tehát továbbjutásra állt a hajrá kezdetén az MU.

Sőt a wolfsburgi Josuha Guilavogui öngóllal sietett a vendégek segítségére (2–2), csakhogy Naldót egy szöglet után is magára hagyták (3–2), és közben a PSV is fordított: továbbjutott a Wolfsburg, csak az Európa-ligában folytatja a United.

Amely csakis önmagát okolhatja a fájó kudarcért.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A MÁSIK MECCSEN

PSV–CSZKA Moszkva 2–1 (L. de Jong 78., Pröpper 86., ill. Ignasevics 76. – 11-esből)

Az angol csapat valós esélye a továbbjutásra a CSZKA eindhoveni győzelme volt, és az orosz bajnoki éllovas a 76. percben meg is szerezte a vezetést Szergej Ignasevics tizenegyesével. A PSV szurkolóinak ereiben megfagyott a vér, de ez az állapot csak két percig tartott, Luuk de Jong ugyanis egy végletekig kijátszott helyzet végén a 78. percben egyenlített. Újabb nyolc perc elteltével már egymás nyakában ugráltak a nem sokkal korábban még a sírás határán lévő szurkolók, Davy Pröpper ugyanis a nyolcaddöntőbe lőtte a PSV-t.

A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Wolfsburg 6 4 0 2 9–6 +3 12
2. PSV Eindhoven 6 3 1 2 8–7 +1 10
3. Manchester United 6 2 2 2 7–7 0 8
4. CSZKA Moszkva 6 1 1 4 5–9 –4 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik