BL: Klopp szerint még kétszer nyernek, és minden rendben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.06. 23:30
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 4. fordulójában a szerdai játéknap rangadóját a Dortmund és az Arsenal vívta. A két hatpontos csapat közül a vendégek örülhettek a végén, Aaron Ramsey fejesével ugyanis győzni tudtak.

„A futball néha igen kegyetlen. A kapott gól után nem tudtunk felállni, de összességében több helyzetünk volt, és többet érdemeltünk volna a nulla pontnál” – kesergett a lefújást követően a rengeteg beadást elmérő hazai kapus, Roman Weidenfeller.Roman Weidenfeller.

„Nem egyszerű ebben a stadionban futballozni, de szurkolóink fantasztikusak voltak. Mögöttünk álltak, értük győztünk, de az ő segítségükkel. Jól védekeztünk, és türelmesen futballoztunk, hatalmas eredményt értünk el, remek teljesítménnyel. Teljesítményemmel és gólerősségemmel elégedett vagyok mostanában” – így a győztes találatot jegyző Aaron Ramsey.

„Tökéletesen elégedett vagyok koncentrációnkkal. Hatalmas nyomás alatt voltunk az első perctől kezdve, de nem hibáztunk egyszer sem, jól védekeztünk. Összefogottan futballoztunk, olajozott csapatjátékkal, még ha voltak is gyengébb periódusaink az első félidőben. Összességében érett teljesítményt nyújtottunk. Ne feledjük el azt sem, hogy voltak helyzeteink, belőhettük volna második találatunkat is. Egy évvel ezelőtt nem tűnt valószínűnek, hogy Ramsey rugdossa majd a gólokat, de rettenetesen sokat fejlődött, ez pedig önbizalommal tölti el. Védelmünk állta a sarat, és bizony nem sok csapat mondhatja el magáról, hogy nyert a Dortmund otthonában” – nyilatkozta az angolok francia menedzsere, Arsene Wenger.

„Azt mondtam a csapatnak a lefújás után, amit mindenki látott ma: nem kifizetődő elpazarolni a helyzeteket. Nem vereséget terveztünk mára, de semmi sincs veszve, két győzelemmel mindent rendbe tehetünk. Egy biztos: innentől kezdve sokkal izgalmasabb lesz a csoport. Nem tudtunk betalálni most az ellenfélnek, és amikor gólt kaptunk, kissé szétzilálódtunk” – kesergett a hazaiak mestere, Jürgen Klopp.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik