BL: „A Real Madrid–PSG akár döntő is lehetett volna”

Vágólapra másolva!
2017.12.11. 14:22
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hétfőn Nyonban elkészítette a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását. Két slágermeccset is sikerült kisorsolni, a Real Madrid–PSG és a Barcelona–Chelsea mérkőzés egyértelműen kiemelkedik a többi találkozó közül. A beosztás elkészülte után a klubok képviselői értékelték a sorsolást.

 

A PSG vezetőedzője ugyan trénerként eddigi 10 mérkőzésén még nem tudta diadalra vezetni aktuális csapatát a Real Madrid otthonában, így most a nyolcaddöntőben még egyszer megkísérelheti ezt. A szakembernek tetszett a sorsolás, nem bánkódik, hogy a királyi gárdával küzdhet meg, véleménye szerint ilyenkor kell a Realhoz hasonló csapatokkal találkozni.

„Jó a sorsolás. Hiszek benne, hogy versenyre tudunk kelni a Real Madriddal. Ahhoz, hogy valami nagyot alkoss a Bajnokok Ligájában, a legnagyobbakkal kell megküzdened és legyőznöd őket. A legjobb 16 az ideális a nagy csapatokkal való találkozásra. Meg kell mutatnunk a karakterünket, a taktikai tudásunk és a tehetségünket. A tehetségünket leginkább” – értékelte a sorsolást Unai Emery.

A PONTOS MENETREND
BAJNOKOK LIGÁJA ADATBANK
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
2018. február 13.

Juventus (olasz)–Tottenham Hotspur (angol)
FC Basel (svájci)–Manchester City (angol)
2018. február 14.

FC Porto (portugál)–Liverpool (angol)
Real Madrid (spanyol)–PSG (francia)
2018. február 20.

Chelsea (angol)–FC Barcelona (spanyol)
Bayern München (német)–Besiktas (török)
2018. február 21.
Sevilla (spanyol)–Manchester United (angol)
Sahtar Doneck (ukrán)–AS Roma (olasz)
VISSZAVÁGÓK
2018. március 6.
Liverpool (angol)–FC Porto (portugál)
PSG (francia)–Real Madrid (spanyol)
2018. március 7.
Tottenham Hotspur (angol)–Juventus (olasz)
Manchester City (angol)–FC Basel (svájci)
2018. március 13.
Manchester United (angol)–Sevilla (spanyol)
AS Roma (olasz)–Sahtar Doneck (ukrán)
2018. március 14.
FC Barcelona (spanyol)–Chelsea (angol)
Besiktas (török)–Bayern München (német)
A Besiktas hazai mérkőzése magyar idő szerint 18 órakor, a többi találkozó a megszokott 20.45-kor kezdődik.

Ami a másik oldalt illeti: a Real Madridot Emilio Butragueno képviselte a nyoni sorsoláson, az egykori kitűnő csatár – jelenleg a Real Madrid nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója – véleménye szerint ez a párosítás akár döntőnek is beillett volna, ám a Fortuna úgy hozta, hogy már most találkozik a két klub.

„Ez a párharc akár a finálé is lehetett volna legalábbis a két csapat keretének erejét figyelembe véve. A kieséses küzdelemsorozatoknál a sorsolások mindig izgalmasak. A két brigádból az egyik szükségszerűen elbúcsúzik majd. A PSG évről évre egyre erősebb, most a csoportkör során kifogástalanul játszott és hatalmas potenciál rejtőzik a csapatban.

Az AS Roma a Sahtar Doneck ellen próbálja meg a nyolcba jutást, és az olaszok ikonja, Francesco Totti a sorsolás után elárulta, nem becsülik le az ukránokat.

„Minél messzebb jutsz a Bajnokok Ligájában, annál nehezebb mérkőzések várnak rád. Három hónapja van a csapatnak felkészülni, de most még a bajnokságra fókuszálunk, s csak majd februárban koncentrálunk kimondottan a Doneck elleni két nagyon fontos mérkőzésre. Nem becsüljük le a Sahtart, tisztában vagyunk vele, hogy technikailag és fizikailag egy rendkívül erős csapatról van szó, amelyik főleg hazai pályán produkál remek eredményeket” – mondta a visszavonulása óta az AS Roma sportigazgatójaként dolgozó korábbi világbajnok irányító.

A Basellel megküzdő Manchester City sportigazgatója Trixi Begiristain igyekezett óvatosságra inteni mindenkit.

„Tiszteljük a Baselt, és mindenkit óvatosságra intek, velük kapcsolatban. Szeretnénk minél messzebb jutni a sorozatban. A csoportküzdelmek során megmutattuk, hogy van karaktere a csapatnak. A Napoli elleni csoportmeccsen meg azt is bizonyítottuk, hogy idegenben is képesek vagyunk a jó eredményre” – jelentette ki az angolok sportigazgatója.

A Real–PSG mellett a nyolcaddöntők másik slágermeccse a Chelsea és a Barcelona párharca. A két klub eddig 12 alkalommal találkozott a Bajnokok Ligájában, az angol csapat eddig négyszer, a spanyol háromszor nyert, a maradék öt meccsük döntetlennel végződött.

„Tudtuk, hogy nagy az esélye annak, hogy a Chelsea-t kapjuk, és lám, be is jött, és örömmel várjuk. Ha meg akarod nyerni a Bajnokok Ligáját, akkor mindenkit le kell győznöd. Nagyszerű párharc lesz, önbizalomtól duzzadóan várjuk és eltökéltek vagyunk a továbbjutásunkat illetően” – fogalmazott Guillermo Amor, a spanyolok intézményi és sportszakmai kapcsolataiért felelős igazgatója.

A BL-IDÉNY KULCSDÁTUMAI 2018-BAN
IDŐPONTSORSOLÁSOKMÉRKŐZÉSEK
Február 13–14.
nyolcaddöntő, 1. mérk.
Február 20–21.
nyolcaddöntő, 1. mérk.
Március 6–7.nyolcaddöntő, visszavágók
Március 13–14. nyolcaddöntő, visszavágók
Március 16.
negyeddöntő
Április 3–4.
negyeddöntő, 1. mérk.
Április 10–11.
negyeddöntő, visszavágók
Április 13.
elődöntő
Április 24–25.
elődöntő, 1. mérk.
Május 1–2.elődöntő, visszavágók
Május 26.
Döntő – Kijev, Olimpiai Stadion

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik