BL: Vardy szerint a blokkok blokkolták le a leicesterieket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.18. 23:29
Jól sáfárkodott hazai egygólos előnyével az Atlético Madrid a Leicester City otthonában, így a spanyolok ismét bejutottak az elődöntőbe a labdarúgó Bajnokok Ligájában, négy éven belül már harmadik alkalommal. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Mindent ki kellett adnunk magunkból ezen a meccsen, és a második félidőben még rá tudtunk tenni egy lapáttal – így a vesztesek menedzsere, Craig Shakespeare. – Párat változtattam is a csapaton, hamarabb, mint elterveztem, de így is nagy erőfeszítésre késztettük az ellenfelet, és megmutattuk, mire is vagyunk képesek. Egy ilyen kaliberű csapattól, mint az Atlético, nem szégyen kikapni. Megvolt a lehetőségünk a második gólra is, de nem éltünk vele. Az egész klub, a szurkolók, a játékosok és a tulajdonosok is büszkék lehetnek, de a játékosok még ennél is többet akartak! Igaz, már a BL ezen szakaszával is elértük a kitűzött célt.”

„Abszolúte kiadtunk magunkból mindent, főleg a második játékrészben, de sok lövésünket blokkolták a kapujuk előtt a spanyolok – sóhajtott a lefújás után Jamie Vardy. – Taktikailag változtattunk Leo Ulloa beállásával, légi fölénybe kerültünk, de sajnos így sem nyertünk; ám mondom, úgy jöttünk le a pályáról, hogy ennél többet nem tehettünk. Egy másik napon talán összejött volna, de így sem kell szégyenkeznünk. Láthatta mindenki, fantasztikus erőfeszítéseket tettünk, ám ezen a szinten már nincs gyenge ellenfél, ezt tudtuk nagyon jól korábban is. A Premier League-ben van még némi tennivalónk, de sok játékosunk a BL-ben fontos tapasztalatokra tett szert.”

„Nagyon büszke vagyok a csapatomra, tele vagyok érzelmekkel – mosolygott a kamerákba a győztesek vezetőedzője, Diego Simeone. – Tele vagyok önbizalommal, remélem, a döntőbe jutunk a sorozatban! Nagy öröm volt megharcolni a Leicesterrel, de nagyon féltünk a második félidőben, hogy mi lesz a vége a hazai rohamoknak. Nagyszerűen futottak el a széleken, hogy aztán a beadásokkal középen Ulloát keressék, sok problémát okozott nekünk a cserecsatár. Aztán változtattunk párat mi is, így könnyebb dolgunk lett.”

„Büszke lehet magára a Leicester, nagyszerűen teljesített ebben a sorozatban – így a döntő találatot szerző Saúl Níguez. – A visszavágón is apróságok döntöttek, a részletek, igazán szoros mérkőzés volt. A szünet után hozták az angolok a csúcsformájukat és a szokásos játékukat, a hosszú, az ötösre érkező beívelésekkel, és lett is mindjárt pár helyzetük. Előre tudtuk, hogy nem lesz könnyű ez a mérkőzés, a Leicester főleg odahaza kemény dió, elképesztő szurkolói vannak a klubnak. Le a kalappal előttük! Gyönyörűség tölt el, ha arra gondolok, hogy újabb BL-elődöntőt ér a gólom, remélem, lesz még ilyen örömökben részem...”

„Ebben a stadionban senkinek sincs könnyű dolga, ezzel tisztában voltunk – mondta a madridiak karmestere, Koke. – Nagyon örülök annak, ahogyan a csapat működött ma, nem könnyű ennyiszer elődöntőbe jutni a BL-ben. Négy év alatt harmadszor értünk el ide, ez elképesztő, de ki kell élveznünk picit a sikert. A Leicester sokkal jobban futballozott, mint az első mérkőzésen, főleg a szünet után remekelt most. Nem szerettünk volna gólt kapni, senki sem szeret gólt kapni, és egészen a lefújásig harcolnunk kellett, mert még újabbat is kaphattunk volna...”

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Leicester City–Atlético Madrid 1–1 (0–1)
Leicester, Leicester City Stadion, 31.000 néző. V: Rocchi (olasz)
LEICESTER: Schmeichel – Simpson, Morgan (Amarte, 84.), Benaluane (Chilwell, a szünetben), Fuchs – Mahrez, Ndidi, Drinkwater, Albrighton – Okazaki (Ulloa, a szünetben) – Vardy. Menedzser: Craig Shakespeare
ATLÉTICO MADRID: Oblak – Juanfran (Lucas Hernández, 56.), Szavics, Godín, Filipe Luís (Á. Correa, 74.) – Saúl Níguez, Gabi, J. Giménez, Koke – Carrasco (F. Torres, 69.), Griezmann. Vezetőedző: Diego Simeone
Gólszerző: Saúl 26., ill. Vardy 61.

Továbbjutott: az Atlético Madrid, 2–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik