BL: Ranieri szerint most kiderült, mi rejlik a szívükben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.22. 23:35
null
Ranieri (balra) szerint még nincs lefutva a párharc (Fotó: AFP)
A Sevilla labdarúgócsapata 2–1-re legyőzte hazai pályán a Leicester Cityt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Nézzük, hogyan látták a találkozót a főszereplők!

„Mindenki száztíz százalékos teljesítménnyel rukkolt ki a csapatból, mindenki harcolt egészen a lefújásig. Tudtuk, hogy türelmesnek kell lennünk, aztán értékesíteni a helyzetünket, de tudtuk azt is, hogy a letámadás fegyverével is élnünk kell. Megtette ezt Danny Drinkwater, labdát szerzett, aztán hozzám passzolt, én meg berúgtam” – értékelt a lefújást követően Jamie Vardy.

„Kemény, nagyon kemény meccs volt – sóhajtott a mérkőzés egyik hőse, a büntetőt hárító Kasper Schmeichel, aki első BL-gólját kapta. – Igen erős ellenfél ellen, amely megkeserítette az életünket. Idegenben az egy-kettő jó eredmény a BL-ben, fontos a gólunk, valami ilyesmiben reménykedtünk. Odahaza bármi megtörténhet. Élvezem az ilyen meccseket, mindenki annyit fut, hogy lekopik róla a sportszár, annyira keményen dolgozik. Sokat védtem ma, volt vagy huszonkét kapura lövése a Sevillának. Éreztük, hogy meg kell lovagolnunk a bravúrokat. Megérdemeltük a szépítést, sokat tettünk érte. Csalódottak vagyunk a vereség miatt, ezen nincs mit ünnepelni.”

„A Sevilla jobb nálunk, ezt mi is tudtuk – ismerte el őszintén a vendégek mestere, Claudio Ranieri. – Sokat birtokolja a labdát, meg is szenvedtük ezt, ám mi megmutattuk, hogy milyen erő lakozik a szívünkben. Soha nem adjuk fel, ezt most is bizonyítottuk, és ennek nagyon örülök. A hajrában, ha egy kicsit nyugodtabbak vagyunk, még jobb eredményt érhettünk volna el. A lényeg az, hogy nincs lefutva a párharc. Ha kicsit nyugodtabbak vagyunk, még jobb eredményt érhettünk volna el. Kasper Schmeichel remekelt, és persze a többiek is, mindenkivel elégedett vagyok: megmutattuk, igenis jó csapat vagyunk. Megszenvedünk majd a visszavágón is, de készen állunk a viadalra!”

„Gólerős csapat vagyunk, ma is sok helyzetet teremtettünk, de a BL-ben nem lehet ennyi helyzetet elpuskázni. A Leicester jó csapat, és ebben a sorozatban jól is futballozik, ezt ma is láthattuk, így aztán még teljesen nyílt a továbbjutás kérdése” – így a piros-fehér mezben újjászülető, nyolc mérkőzésen hét kanadai pontot gyűjtő Sztevan Jovetics, a Sevilla támadója.

A hazaiak vezetőedzője, Jorge Sampaoli ezen a mérkőzésen eltiltását töltötte.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Sevilla (spanyol)–Leicester City (angol) 2–1 (1–0)
Sevilla, Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, 38 834 néző. Vezette: Turpin (francia)
SEVILLA: Rico – Escudero, Rami, Lenglet (Carrico, 55.) – Mariano, N'Zonzi, Vitolo, Nasri, Sarabia – Jovetics, J. Correa (Iborra, 63.). Vezetőedző: Jorge Sampaoli
LEICESTER CITY: K. Schmeichel – Simpson, Huth, Morgan, Fuchs – Drinkwater, Ndidi – Albrighton (Amartey, 88.), Mahrez, Musa (D. Gray, 58.) – Vardy. Menedzser: Claudio Ranieri
Gólszerző: Sarabia (25.), J. Correa (62.), ill. Vardy (73.)

A mérkőzésről itt olvashat bővebben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik