BL: ünneprontó lett a versenyképes Schalke

Vágólapra másolva!
2013.02.21. 00:01
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Galatasaray 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Schalkével. A németek tudják: ez az eredmény nagyon sokat jelent.

„Csapatom remekül játszott, nagy napunk volt – örült a mérkőzés után Jens Keller, a Schalke trénere. – Lelkesen, összeszedetten játszottunk, maximális erőbedobással. Volt pár helyzetünk, és sajnos adtunk egy gólt az ellenfélnek. Most a Mainz elleni bajnoki a legfontosabb, aztán jöhet a visszavágó."Jens Keller, a Schalke trénere. – Lelkesen, összeszedetten játszottunk, maximális erőbedobással. Volt pár helyzetünk, és sajnos adtunk egy gólt az ellenfélnek. Most a Mainz elleni bajnoki a legfontosabb, aztán jöhet a visszavágó."

„Igyekeztünk minél nagyobb nyomás alá helyezni ellenfelünket. Nem tudtak minket átjátszani, az első félidőben inkább mi játszottuk a futballt. Rossz passz után kaptunk gólt, sajnos így sikerült. Mentünk tovább, igaz, előtte hasonló helyzetből rúgtunk mi is gólt. Úgy érzem, jó meccset játszottunk, Didier Drogba és Wesley Sneijder nagyszerű játékosok, de még be kell illeszkedniük új csapatukba. A sérült szememmel nem volt gond. A 1–1 nagyon rendben van, sokat kihozhatunk ebből otthon, ahol kontrázhatunk, hiszen nekik kell jönniük. Nekünk már a nulla-nulla is jó, nálunk az előny" – így a Schalke holland támadója, Klaas-Jan Huntelaar.

„Odahaza egy laptopon szimuláltuk a török stadion hangulatát, ez sokat segített – fogalmazott rejtélyesen a németek egyik legjobbja, Julian Draxler. – De egyébként is profik vagyunk, ilyesmire nem adunk. Érdekes 60 ezer ellened szurkoló ember előtt játszani, de nem erre koncentráltunk, hanem arra, hogy jól futballozzunk, jó eredményt érjünk el a visszavágóra."

„Abszolúte elégedettek vagyunk. Bár követtünk el hibákat, lásd kapott gólunkat, összességében jó mérkőzést vívtunk, jogosan szereztünk egy pontot" – így Jermaine Jones.

Megszólalt a kezdőbe nem kevés hányattatás után bekerülő kapus, Timo Hildebrand is.

„Az első félidő meleg volt, a második nem annyira. Ünneprontók voltunk ma, megmutattuk, hogy nagy csapat vagyunk, készen a nagy kihívásokra. A Schalke versenyképes csapat, amikor szorul a kapca, akkor vagyunk a legjobbak."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik