BL: Zidane szerint nagyon is elképzelhető egy madridi Bayern-siker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.25. 23:20
A labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében a Bayern München 2–1-re kikapott odahaza a Real Madridtól. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!
Keylor Navas a hibája után több  bravúrt is bemutatott (Fotó: AFP)
Keylor Navas a hibája után több bravúrt is bemutatott (Fotó: AFP)

„Túl naivan futballoztunk, sok helyzetünk volt, mielőtt egyenlített az ellenfél, aztán a szünet után már ők vezettek kettő egyre. Talán azért hibáztunk, mert túl fontos volt ez a mérkőzés… Sokkal jobb eredményt érdemeltünk volna” – így a Bayern München csapatkapitánya, Thomas Müller.

„Nagy kár, hogy Arjen Robben korán megsérült, sok helyzetet teremtett volna ma is nekünk, és mivel sokan mennek rá, több hely jutott volna nekem. Nem mondnám, hogy Müller rosszul játszott a helyén, sokszor felfuthattam az általa teremtett réseken is” – értékelt a lefújás után Joshua Kimmich.

„Komolyan, két gólt ajándékoztunk nekik, magunknak meg egy nagy rakás gólhelyzetet teremettünk. Szembe kell néznünk a hibákkal, ezen a szinten sokkal pontosabbnak kell lenni a helyzeteknél, különben nem nyersz – mérgelődött jogosan a mérkőzés után Jupp Heynckes, a Bayern rutinos trénere. – Egy BL-elődöntőben sem alakítottunk még ki ennyi gólhelyzetet, pláne egy ilyen csapat ellen nem, mint a Real Madrid. Egyszerűen nem voltunk elég pontosak, aztán gólokkal ajándékoztuk meg az ellenfelet. A döntő pillanat az volt, amikor gólt lőttek a spanyolok a szünet előtt. Mindent megteszünk a jövő héten a továbbjutásért, ez a kötelességünk, egy elődöntő két mérkőzésből áll, és azt követően hirdetnek továbbjutót. Nem érdemeltünk ma vereséget, ebben biztos vagyok. A korai sérülések sem könnyítették meg éppen a dolgunkat.”

„Nagyon stabil és összeszedett volt a csapatunk, jól védekeztünk. Megtettük az első lépést… Nincs még lefutva ez a párharc, tisztelnünk kell az ellenfelet. Azt várták sokan tőlünk, hogy idejövünk, és nyerünk három nullára, de a Bayern nagyon erős. Marco Asensio? Ő a mi kulcsjátékosunk. Csodálatos mérkőzésen nyertünk egy nagyon erős ellenféllel szemben, ráadásul kétszer is betaláltunk” – vélekedett a spanyolok csapatkapitánya, Sergio Ramos.

„Nem volt könnyű, de az a dolgom, hogy segítsek a csapatnak… Kemény kilencven perc vár ránk a visszavágón, sokat kell még dolgoznunk a továbbjutásért. Nagyszerű kontra során adtam a gólpasszt, letámadtam Rafinhát, Marco Asensio meg tökéletesen fejezte be a támadást. Franck Ribéry? Nagyszerű játékos, olyan, mintha csak huszonöt éves lenne” – kedveskedett ellenfelének Lucas Vázquez, a Real Madrid gólpasszt adó szélsője, majd jobbhátvédje.

„A Bayern gólja több ember hibájának a következménye, nemcsak Keylor Navasé, aki nagyon jól védett aztán a második félidőben – ápolta kicsit kapusa lelkét rögtön a lefújás után Zinédine Zidane. – Sokat szenvedtünk ma, ha nem volt nálunk a labda, Ribéry rendkívül jól futballozott. Cristiano Ronaldo keményen dolgozott a csatársorban, tudtuk, hogy a Bayern már ott elkezdi a letámadást. Ismét meg akarjuk nyerni ezt a sorozatot, hihetetlen eredmény lenne. Jó a viszonyom Jupp Heynckesszel, jó a kapcsolatunk, a legjobbakat kívánom neki…, kivéve természetesen a BL-t. Elégedettek vagyunk az eredménnyel, de sok problémánk volt az első percekben, nem mi irányítottuk a mérkőzést. Messze még a vége, több, mint elképzelhető, hogy nyer Madridban a Bayern, de nagyon boldogok vagyunk ezzel a győzelemmel. Nagyon jó dolog, hogy Marcelo a mi csapatunkat erősíti, nemcsak a gólja miatt mondom ezt, a védelemben is fontos szerepet tölt be, ráadásul bármikor képes eldönteni egy mérkőzést. A Juventus elleni hazai találkozó után pláne nem érezhetjük lefutottnak a párharcot, különben a Bayern ellen is könnyen rosszra fordulhatnak a dolgok. Szeretünk idegenben futballozni ebben a BL-idényben, és ugyan megvoltak a helyzetei az ellenfélnek, az első percek után már mi irányítottuk a rangadót.”

A meccs összefoglalója

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
BAYERN MÜNCHEN (német)–REAL MADRID (spanyol) 1–2 (1–1)
München,
Allianz Aréna, 70 000 néző. V: Kuipers (holland)
BAYERN MÜNCHEN: Ulreich – Kimmich, J. Boateng (Süle, 34.), Hummels, Rafinha – J. Martínez (Tolisso, 75.) – Robben (Thiago, 8.), Th. Müller, J. Rodríguez, Ribéry – Lewandowski. Vezetőedző: Jupp Heynckes
REAL MADRID: K. Navas – Carvajal (Benzema, 67.), Varane, S. Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro (Kovacic, 83.), Kroos – Isco (Asensio, a szünetben) – L. Vázquez, C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Gólszerző: Kimmich (28.), ill. Marcelo (44.), Asensio (57.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Liverpool (angol)–Roma (olasz) 5–2 (Szalah 35., 45., Mané 56., Firmino 62., 69., ill. Dzeko 81., Perotti 85. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik