BL: Talán még többet is szerezhettünk volna két gólnál – Zidane

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.13. 00:11
null
…99, 100! Cristiano Ronaldo duplája egyben európai mérföldkövet is jelentett (Fotó: AFP)
A Real Madrid 2–1-es, Münchenben megszerzett előnnyel folytatja a Bayern elleni BL-negyeddöntős párharcot, a német rekordbajnoknak – mely a Bundesligában óriási dominanciát élvez – rendkívüli bravúrt kell bemutatnia, ha ki akarja vívni a továbbjutást. Cristiano Ronaldo megszerezte 100. európai kupagólját, a Bayern München szép hazai veretlenségi sorozata lezárult. Legutóbb BL-mérkőzést pont a Real Madrid tudott nyerni az Allianz Arenában, 2014. április 29-én. Nézzük a reakciókat!

Cristiano Ronaldo majdnem pontosan tíz éve, 2007. április 10-én szerezte meg első gólját a Bajnokok Ligájában – a Manchester United–AS Roma találkozón. 2017. április 12-én szerezte meg a Bayern München ellen a századikat – 97 a BL főtábláján született, 2 UEFA Szuperkupa-mérkőzésen, 1 pedig (legelső európai kupagólja) BL-selejtezőben, a DVSC ellen. A portugál sztár két remek góllal segítette fordításhoz a Real Madridot az Allianz Arenában, találatai után a címvédő még talán jobban is áll a vártnál az első mérkőzés után.

AZ UEFA EURÓPAI KUPASOROZATAINAK LEGEREDMÉNYESEBB JÁTÉKOSAI
100 gól (143 mérkőzés): Cristiano Ronaldo
97 gól (118 mérkőzés): Lionel Messi
76 gól (158 mérkőzés): Raúl González
70 gól (114 mérkőzés): Filippo Inzaghi
67 gól (142 mérkőzés): Andrij Sevcsenko
62 gól (92 mérkőzés): Ruud van Nistelrooy
61 gól (69 mérkőzés): Gerd Müller

„Talán még többet is szerezhettünk volna két gólnál, mindenesetre jó mérkőzést játszottunk, bár egy párharc sosem dől el már az első találkozón. Egy kicsit csalódottak vagyunk, hiszen rengeteg lehetőségünk volt, de hát az ellenfél kapujában Neuer valóságos fal volt. Viszont ha a tizenegyes után 2–0-s hátrányba kerültünk volna, akkor teljesen más az egész mérkőzés. A büntető nem volt jogos, de ez benne van a labdarúgásban. Jól futballozott a Bayern München, de megőriztük a türelmünket, és a fordulás után megváltozott a játék képe. Nem könnyű itt nyerni, és az első félidőben szenvedtünk is rendesen. Tíz ember ellen már könnyebb dolgunk volt. Azt nem merném kimondani, hogy már eldőlt volna a párharc” – értékelt a sajtótájékoztatón Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője.

„Cristiano nyilván örült a góljainak, de annak nem, hogy nem szerzett többet, hiszen megvoltak a lehetőségei. Gareth Bale érezte a lábát a félidőben, és nem szerettem volna semmit kockáztatni. Nem érzi igazán jól magát, de remélem, semmi komoly probléma. A helyére beállt Marco Asensio teljesítményével nagyon elégedett vagyok” – tette hozzá.

„Sajnos nem volt szerencsénk. Kihagytunk egy tizenegyest, van ilyen, nem ez volt az első, nem ez lesz az utolsó. Arra építhetünk, ami a szünet előtt történt. Az első félidőben irányításunk alatt tartottuk a mérkőzést, ám nem voltunk eléggé hatékonyak. Az emberhátrány a második félidőben rendkívüli módon megnehezítette a dolgunkat, de úgy gondolom, így is elég jó teljesítményt nyújtottunk. A mérkőzést Cristiano döntötte el – a kiállításig úgy gondolom, jól meg tudtuk fogni. Nagyon nehéz dolgunk lesz Madridban, kikaptunk, de még élünk!” – figyelmeztetett kollégája, Carlo Ancelotti.

Felvetődhet a kérdés, hogy az első félidőben kiválóan játszó, szép fejes gólt szerző Arturo Vidal volt-e a kijelölt tizenegyesrúgó, vagy jó formája okán „elcsente” a büntető végrehajtásának jogát jobb rúgótechnikájú csapattársai elől. Ancelotti erre is megadta a választ.

„Vidal volt a kijelölt tizenegyesrúgónk, olyan mentalitású játékos, aki erre tökéletesen alkalmas. Elrontotta, van ilyen. Javi Martínezt sem tudom kárhoztatni a kiállítása miatt, a Real lekontrázott minket és meg kellett állítania a támadást. Igen fontos játékost veszítettünk vele” – mondta.

Jó hír a Bayern-drukkereknek, hogy a mérkőzést vállsérülése miatt kihagyó Robert Lewandowski a visszavágón ismét bevethető lesz – a világklasszis lengyel középcsatár nagyon hiányzott a bajoroknak, Thomas Müllert ugyanis leszedték a pályáról a madridiak, a kispadon pedig nem volt bevethető center.

Három főszereplő (b-j.): CR duplázott, Neuer remek védésekkel tartotta életben a Bayern reményeit, Javi Martínez a kiállítás sorsára jutott (Fotó: AFP)
Három főszereplő (b-j.): CR duplázott, Neuer remek védésekkel tartotta életben a Bayern reményeit, Javi Martínez a kiállítás sorsára jutott (Fotó: AFP)

Az, hogy a német rekordbajnok nem reménytelen helyzetből várhatja a visszavágót, nagyban köszönhető a sérülés után visszatért, szenzációs védések sorát bemutató Manuel Neuernek. Neuer még sosem védett ennyi kísérletet BL-mérkőzésen – 10 alkalommal fogott ki a Real Madrid játékosain.

„Egy kicsit balszerencsések voltunk. A Realtól bármikor kaphatsz gólt, de nagyon fontos, hogy tizenegy ember maradjon pályán a csapatodban. Amikor emberhátrányba kerültünk, elbizonytalanodtunk. Az első félidőben mi játszottunk jobban, és ha kicsit több az önbizalmunk, két vagy három gólt is szerezhettünk volna. De tudjuk, hogy Madridban is képesek vagyunk gólokat szerezni – még innen is továbbjuthatunk” – bizakodott a kapus.

Sergio Ramos – aki a hajrában megszerezte „szokásos” gólját, más kérdés, hogy lesről, így aztán nem lett 1–3 a vége – a Real Madrid csapatmunkáját dicsérte.

„A Bajnokok Ligája egyik favoritja ellen győztünk idegenben, itt az ideje, hogy dicsérettel illessük a csapatmunkánkat. Az első félidőben nagyon kínlódtunk, de a folytatásban át tudtuk venni az irányítást és több tér nyílt a pályán, amit ki is tudtunk használni. Köszönöm a minket elkísérő drukkereknek a buzdítást, gratulálok a csapatnak, de van még egy visszavágó, és semmi sem dőlt el” – így a középhátvéd.

A madridi visszavágót április 18-án, kedden játsszák a Santiago Bernabéu Stadionban.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
BAYERN MÜNCHEN (német)–REAL MADRID (spanyol) 1–2 (1–0)
München, Allianz Arena.
V: Nicola Rizzoli (olasz)
BAYERN: Neuer – Lahm, Javi Martínez, J. Boateng, Alaba – Xabi Alonso (Bernat, 64.), Arturo Vidal – Robben, Thiago, Ribéry (Douglas Costa, 66.) – Th. Müller (Coman, 81.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
REAL MADRID: K. Navas – Carvajal, Nacho, S. Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – Bale (Asensio, 59.), Benzema (James Rodríguez, 83.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Gólszerző: Vidal (25.), ill. C. Ronaldo (47., 77.)
Kiállítva: Javi Martínez (60.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik