BL: szlovák bíró vezeti a Ferencváros Dinamo Kijev elleni meccsét

Vágólapra másolva!
2020.10.26. 15:28
null
Kruzliak először vezet meccset a Ferencvárosnak (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos honlapján közzétette a hétközi Bajnokok Ligája forduló játékvezető-küldését, amiből kiderül, hogy igencsak nemzetközi bírói csapat működik majd közre a Ferencváros–Dinamo Kijev találkozón szerda este a budapesti Groupama Arénában: a találkozó játékvezetője a szlovák Ivan Kruzliak lesz, egyik asszisztense francia, a VAR-nál pedig német kollégák segítik majd.

A 36 éves Ivan Kruzliak 2005 óta vezet, 2011 óta FIFA-bíró, 2012-ben a Puskás Ferenc Stadionban ő vezette az 1–1-gyel záruló Magyarország–Izrael felkészülési mérkőzést..

A Dinamo Kijevnek korábban két alkalommal működött közre meccsén, mindkétszer az Európa-liga kieséses szakaszában: először 2018 márciusában a Lazio elleni nyolcaddöntő első meccsén dirigált, s a 2–2-vel véget ért meccsen sárga lapot mutatott fel az akkor a Dinamónál szereplő Kádár Tamásnak, a hajrában meg kiállította Denisz Harmast az ukránoktól. A másodszor tavaly februárban vezetett a Dinamónak: az Olympiakosz ellen 1–0-ra megnyert, a legjobb 16 közé jutásért vívott összecsapáson dirigált.

Kruzliak felmutatja a második sárgát Szalainak (Fotó: AFP)
Kruzliak felmutatja a második sárgát Szalainak (Fotó: AFP)

Kruzliak nagy felnőtt tornán még nem vett részt játékvezetőként, s a Bajnokok Ligájában nyolc mérkőzést vezetett eddig: 39 alkalommal figyelmeztetett sárga lappal, három alkalommal nyúlt a piros laphoz, de mindannyiszor második sárga után – ebből egyet éppen Szalai Ádámnak mutatott fel.

A legrangosabb európai kupasorozatban eddig egyetlen tizenegyest ítélt: 2017 novemberében lejátszott a Liverpool–Maribor (3–0) meccsen James Millner kihagyta a büntetőt.

Ami a szerda esti mérkőzést illeti: Kruzliak valódi nemzetközi csapatot irányít majd, miután ugyan egyik asszisztense honfitársa, Tomas Somolani, ám a másik segítője a francia Cyril Gringore lesz.

A videós szobában pedig egy német csapat dolgozik majd: Christian Dingert lesz VAR-bíró, segédje pedig az a Bibiana Steinhaus lesz, aki első női játékvezetőként vezetett mérkőzést a német férfi Bundesliga élvonalában.

A Bajnokok Ligája 2. fordulójában a G-csoportban a Ferencváros a Dinamo Kijevet fogadja szerda este 21.00-től, míg a csoport másik meccse a játéknap egyik legnagyobb érdeklődéssel várt csúcsrangadója, a Juventus–Barcelona találkozó lesz. Azt a meccset egyébként a holland Danny Makkelie vezeti.

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT

2. FORDULÓ
Október 28., szerda, 21.00: Ferencváros
–Dinamo Kijev (ukrán) – élőben az NSO-n!
Budapest, Groupama Aréna, v: Kruzliak (szlovák)

Október 28., szerda, 21.00: Juventus (olasz)–FC Barcelona (spanyol) – élőben az NSO-n!
Torinó, Juventus-stadion, v: Makkelie (holland)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik