BL: „Szerencsénk, hogy Maradona csak a lelátóról nézi a meccset”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.15. 12:20
null
Zidane szerint nagyot kell majd küzdeniük (Fotó: AFP)
Szerda este a Real Madrid–Napoli és a Bayern München–Arsenal mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája kieséses szakasza. Előbbi összecsapással kapcsolatban a madridiaktól Zinédine Zidane és Luka Modric, míg nápolyi részről Maurizio Sarri és José Callejón nyilatkozott.

A dél-olasz együttest gyors, kreatív futballisták erősítik, akik azonnal ki tudnak használni egy-egy védelmi megingást, nem véletlenül nyilatkozta Zico, a brazilok legendás játékosa a La Gazzetta dello Sportban, hogy szerinte az olaszok meglepetést szerezhetnek.

Nem számít könnyű menetre a Realt irányító Zinédine Zidane sem, akinek vegyes emlékei vannak az olaszokról. A francia edző játékosként két bajnoki címet nyert a Juventusszal, Torinóban vált világklasszissá, ugyanakkor nem szívesen emlékszik vissza pályafutása utolsó összecsapására, a 2006-ban elveszített világbajnoki döntőre, amelyen kiállították Marco Materazzi lefejeléséért. Egy biztos: jól ismeri az olasz futballt.

Visszatérhet a lengyel gólzsák

Október 10. óta nem játszott tétmérkőzést a Dánia elleni vb-selejtezőn térdszalagszakadást szenvedő Arkadiusz Milik, a Napoli azonban nevezte a szerda esti mérkőzésre, vagyis elképzelhető, hogy a szezon egyik legfontosabb mérkőzésén tér vissza. Mindazonáltal meglepő lenne, ha kezdőként kapna szerepet, a madridiaknak amúgy is Dries Mertensszel gyűlhet meg leginkább a bajuk. A 29 éves belga támadó a csoportkörben a Benfica ellen összesen három gólt szerzett, és betalált egyszer a Besiktas kapujába is. Pepe Reina, a Napoli spanyol kapusa kijelentette, győzni mennek Madridba. Márpedig ha így van, nem csupán Mertensnek kell kimagasló teljesítményt nyújtania.

„Nagyon fiatalon szerződtem a Juvéhoz 1996-ban, és kétségtelenül rengeteget fejlődtem a torinói időszakomban – mondta Zidane. – Akárcsak később Madridban, ott is az első perctől az utolsóig a maximumot kell nyújtani. Még mindig magas színvonalú az olasz futball, Maurizio Sarri vezetőedző például remek csapatot épített Nápolyban. Amellett, hogy eredményes, szépen is játszik, nagyot kell majd küzdenünk, mert bizonyosan nehéz feladat elé állít minket. A nápolyiak kerete tele van gyors, technikás, alacsony futballistával, a stílusuk nemigen fekszik nekünk. Fontos, hogy idehaza ne kapjunk gólt, de ennél is lényegesebb, hogy végig koncentráljunk, és betartsuk, amit taktikailag elterveztünk.”

Noha Gareth Bale felépült a novemberben elszenvedett bokasérüléséből, a stáb nem kockáztat, így nem nevezte őt a szerdai találkozóra – a walesi szélső valószínűleg a hétvégén az Espanyol elleni bajnoki meccsen tér vissza.

A Santiago Bernabéu Stadionban alapvetően nélküle is illik legyőzni a Napolit, ellenkező esetben ugyanis tényleg veszélybe kerülhet a továbbjutás. Márpedig Madridban egyértelmű a cél: meg kell szerezni a tizenkettedik BEK-/BL-trófeát!

Luka Modric, a Real Madrid középpályása:

„Nagy csata várható a középpályán, a Napoli jó formában van, kulcsfontosságú, hogy jól kezdjük a mérkőzést. Szeretnénk megvédeni a címünket! Szerencsénk van, hogy Diego Maradona csak a lelátóról nézi a meccset.”

Maurizio Sarri, a Napoli vezetőedzője:

„Kissé aggasztó lehet, hogy a világ egyik legerősebb csapatának otthonában lépünk pályára. Persze ez pozitív töltetet, egyfajta lökést adhat. Másrészt, ha nincs bátorságunk szembenézni az ellenféllel, akkor le sem kell játszani a meccset. Nincsenek kétségeim afelől, hogy ugyanolyan agresszívan játszunk majd, mint eddig.”

José Callejón, a Napoli szélsője:

„Jó formában vagyunk, régóta nem vesztettünk mérkőzést. A visszavágót ráadásul a San Paolóban játsszuk, látványos lesz, az biztos.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

20.45: Real Madrid–Napoli (Tv: Sport1)
20.45: Bayern München–Arsenal (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik