Videó: CR góljánál manipulálták a gólvonal-technológiát?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.15. 10:33
null
Jan Oblak mégsem a gólvonal mögött hárított? Néhány Atlético-szurkoló biztos benne, hogy nem volt gól (Fotó: AFP)
Az Atlético Madrid néhány szurkolója energiát nem spórolva összeállított egy kisfilmet, amelyben arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy kedvenc csapata összeesküvés áldozata lett a Juventus elleni BL-nyolcaddöntőben. A fanatikusok a gólvonal-technológiáról próbálják meg bebizonyítani, hogy manipulálták Cristiano Ronaldo második góljánál.

A portugál klasszis fejese után Jan Oblak hárítani tudott, de Björn Kuipers pillanatokkal később a sípjába fújt, és a karórájára mutatva jelezte, a gólvonal-technológia gólt jelzett neki az eszközön. A tv-közvetítés során is bejátszották a technológia grafikáját, amely tisztán azt mutatta, hogy a labda túljutott a gólvonalon.

A Juventus végül 3–0-ra nyert, és 3–2-es összesítéssel kiejtette az Atléticót.

Egyes szurkolók azonban észrevettek néhány furcsaságot a gólvonal-technológia felvételén, és ezt egy kis videóban közszemlére is tették.

Három észrevételük van, amely szerintük manipulálta a végeredményt. Az egyik, hogy a gólvonal a hivatalos grafikán keskenyebb a valódinál, ráadásul a belső széléből csíptek le. A második, hogy a labda a gólvonal-technológia képén kisebb az igazinál, és a méterbeli különbséget a gólvonal felől csippentették le. A harmadik pedig, hogy rosszul pozicionálták a labdát, beljebb tették, mint ahogy Oblak beleütött.

Szerintük ezek eredményezik, hogy gól lett abból, ami a valós pillanatfelvételen nem tűnik annak.

Az UEFA bizonyára nem fogja megvizsgálni az esetet.

A szurkolók kisfilmje, amely szerint nem is volt érvényes a Juventus második keddi gólja:

 



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik