BL: Savage leírta, mit rontott el Mourinho az Atlético ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.01. 12:19
César Azpilicueta visszavonása a balhátvéd posztjára okozta a Chelsea vesztét az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóján – véli Robbie Savage korábbi walesi labdarúgó, a BBC szakértője, de azt is belátta, hogy az Atlético jó kezdése után José Mourinhónak nemigen volt más választása.

„Azpilicueta gólpasszt adott a meccsen, ami bizonyítja, hogy volt fantázia José Mourinhoama elgondolásában, hogy a spanyol játékost nem szélső védőként, hanem a támadósor szélén használja. Ő és mögötte Ivanovics nagyon erőssé tette a jobb oldalt, de a bal szél sebezhető volt, és erre a szünet előtti egyenlítő gól után rájött Mourinho. A Chelsea játékosainak elszállt az önbizalma, a bal oldalon Hazard nem zárt vissza, Cole egyedül maradt, ott sebezhetővé váltak a »kékek« – írta Savage az elemzésében. – Mourinho erre úgy reagált, hogy Ashley Cole helyére átvitte Azpilicuetát, és Eto’ót állította előre. Jó húzás volt, de balszerencsés, mert Samuel szabálytalansága okozta a tizenegyest, amellyel vezetést szerzett az Atlético.”

„Innen nem volt visszaút a Chelsea számára. Az Atlético eleve nagyon zártan védekezett, Torres előtt és mögött is volt mindig két-két ember, és csak egyszer tudott szabadon bejutni a tizenhatosra, gól is lett belőle. Willian, aki elvileg közvetlenül Torres mögött játszott, csak négyszer passzolt a spanyol csatárnak 67perc alatt – dicsérte Savage a madridiak hatékony védekezését. – Két Atlético-játékost emelhetek ki. Koke zseniális volt a középpályán, ő ért legtöbbször a labdába, zseniális passzokat adott, szépen irányította a játékot. Juanfran bemutatta, milyen az igazi szélső hátvéd, remekül védekezett, de ha kellett, támadó középpályásként is briliáns volt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik