BL: Sanét nézve mintha a fiatal Giggst látnám – Lampard

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.04. 12:08
null
Sané (kékben) januárban betalált a Liverpool kapujába, de csapata 4–3-ra kikapott (Fotó: AFP)
A Manchester City német támadója, Leroy Sané remek szezont fut: mostanáig 41 tétmeccsen lépett pályára, s 13 gólt szerzett – ami pályafutása eddigi legeredményesebb idényét jelenti. Így aztán nem csoda, hogy a Liverpool–Manchester City BL-negyeddöntő szerda esti első meccse előtt kiemelten foglalkozik a válogatott szélsővel e heti írásában Frank Lampard, aki a London Evening Standardban publikálja rendszeresen a gondolatait az angol futball aktuális kérdéseivel kapcsolatban.

Márpedig a héten mi lehetne aktuálisabb ebben a témában a szigetországban, mint a Bajnokok Ligájában állva maradt két angol csapat egymás elleni mérkőzése?

A Chelsea legendája szerint a szerda esti meccsen kulcsfontosságú lesz, hogy a liverpooliak hogyan tudják megállítani Sanét, akinek játéka és megmozdulásai az ifjú Ryan Giggst juttatják Lampard eszébe.

„Egy szupersztár van születőben a szemünk előtt, de lehet, hogy már már most is az, nagyszerű üzletet csinált a megszerzésével a City. Ahogy Sané vezeti a labdát, keresztültör a védelmeken, a mozgása, a játékintelligenciája és a sebessége egy az egyben a fiatal Ryan Giggsre emlékeztet. Az is nagyon tetszik a játékában, hogy mindig törekszik az egyszerű megoldásokra és a gyors futballra – ahogy Giggs is tette a maga idejében” – írta Lampard, majd kitért arra, mi lehet Sanéval kapcsolatban a legfontosabb a szerdai BL-odavágón, ami akár el is döntheti a találkozót.

„Sok tényező dönthet, én ezek közül leginkább arra vagyok kíváncsi, hogy a Liverpool a jobbhátvéd posztján kivel próbálja megállítani Sanét. A Manchester United és a Crystal Palace ellen nagy kérdőjel volt a Liverpool védelmének jobb oldalán, most talán Trent Alexander-Arnold kap lehetőséget, de lehet, hogy a hosszú sérülése után visszatérő Nathan Clyne játszik majd” – vélte Lampard.

„Bárki is kap lehetőséget, az biztos, hogy a Liverpool hátsó alakzatának jobb oldalán a szélső és a belső védő között lesz egy csomó hely, szóval én Sané mellett még David Silvát is ide vezényelném” – osztotta meg taktikai elképzeléseit Lampard az olvasókkal.

Sanét tavaly októberben megválasztották a hónap legjobb játékosának a Premier League-ben, és az idényben lejátszott eddigi 26 bajnokiján a 9 találata mellett 11 gólpasszt is kiosztott – tegyük hozzá azonban, hogy a Bajnokok Ligájában hét mérkőzésen szerepelt, ám gólt még nem szerzett, s csak egy gólpassz szerepel a neve mellett.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK – A SZERDAI PROGRAM
20.45:
FC Barcelona (spanyol)–AS Roma (olasz) (Tv: M4 Sport)
20.45: Liverpool (angol)–Manchester City (angol) (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik