BL: Játékosaim ma kifutották a lelküket - Guardiola

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.09. 23:30
null
A Bayern hátrányból fordítva jutott tovább az MU ellen (Fotó: Action Images)
A Bayern München is bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjébe azzal, hogy az idegenbeli 1–1-es döntetlen után odahaza 3–1-re legyőzte a Manchester Unitedet. Pep Guardiola szerint a játékosai kifutották a lelküket, nagy erőfeszítést tettek a továbbjutás érdekében. 

A szerdai negyeddöntő visszavágón az angolok szerezték meg a vezetést a szünet után Patrice Evra csodagóljával, de a bajoroktól Mario Mandzukic, Thomas Müller és Arjen Robben is eredményes volt ezt követően.

„Nagyon-nagyon büszke vagyok csapatomra – így a mérkőzés végén Josep Guardiola, a Bayern trénere. – Mindig mindenki azt mondja, hogy könnyű megnyerni a Bundesligát, aztán ugyanolyan magas színvonalon játszani, de ez egyáltalán nem így van! Játékosaim kifutották ma a lelküket, igazán keményen dolgoztak. Megérdemelten kerültünk az elődöntőbe."

A bajorok edzője szerint mindhárom lehetséges ellenfélnek megvan a maga erőssége:

„A Real Madridnak kivételes csapata van, nagyszerű játékosokkal, szintén szeretik sokat birtokolni a labdát, ebben Alonso és Modric a kulcsfigurák. Az Atlético nagyon szevedélyes, először jutott el a BL-ben a legjobb négybe. Egészen elképesztő, ahogyan a szurkolóik biztatják őket. Nem lenne egyszerű ellenük. A Chelsea egy tapasztalt angol csapat, ott van Cech, Ivanovics, Tery és Lampard, nem is beszélve Mourinhóról."

„Ha iskolába jársz, akkor még el kell mondani neked, hogy nem szabad gólt kapni rögtön az után, hogy rúgsz egyet – mérgelődött az angolok menedzsere, David Moyes. – Elég tapasztalt játékosok voltak ahhoz a pályán, hogy tudják ezt maguktól is. Valami nagyon nem stimmel, ha az újrakezdés után harminc másodperccel gólt kapsz, öt vagy tíz perc kellett ahhoz, hogy összeszedjük magunkat ezt követően. Teljesítményünkkel ettől eltekintve elégedett vagyok, de néhány nagy hiba a végén a mi végünket is jelentette. Nem szégyen kikapni a Bayerntől, remek csapat, bizonyítottuk ellene, hogy minőségi futballra is képesek vagyunk. Kettő egyes állásnál volt egy hatalmas helyzetünk, a harmadikat úgy kaptuk, hogy két játékosunkon is megpattant a labda. Szóval az egy peches találat volt."

A menedzser később kitért arra is, hogy a következő idényben nem javíthatnak, nem juthatnak ennél messzebb a sorozatban.

„Remélem, csak egy évig leszünk távol a BL-től. Újjá kell építeni a csapatot, és arra koncentrálni, hogy visszakerüljünk ide. Sajnálni fogom a BL-t, nagyszerű sorozat, igazán élveztük, vissza kell ide jönnünk mindenképpen. Szeretném egyben tartani a csapat magját."

„Azt gondolom, jól játszottunk, voltak helyzeteink is, de a második félidőben rosszul kezdtünk, ez a BL-ben nem megengedhető, ezt mindig megbüntetik. Szerencsére felébredtünk, és góllal válaszoltunk – így Arjen Robben, a hazaiak szélsője. – A nulla nulla is jó lett volna, de támadtunk, ám a második félidő első tíz perce katasztrófa volt. A döntőbe akarunk jutni mindenképpen, ám per pillanat a Német Kupa a legfontosabb számunkra. Sokkal jobban is tudunk ennél játszani, ezt be kell bizonyítanunk."

„Keserű csalódás volt számunkra ez a mérkőzés – nyilatkozta leverten az angolok egyik középpályása, Michael Carrick. – Gólunkkal remek helyzetbe hoztuk magunkat, de az egyenlítés felért egy arculcsapással. Azt hittem, képesek leszünk még egyszer betalálni, Wayne Rooney nemsokára helyzetbe került, de végül vesztesként kellett elhagynunk a gyepet. A második gól kivégzett minket."

A rutinos játékos már a következő idényre készül lélekben.

„Nem a ma esti teljesítményünk miatt nem szerepelhetünk a következő idényben a BL-ben, hanem azért, mert ebben az idényben nem voltunk valami jók. A lehető legjobban kell befejeznünk ezt a bajnokságot, és készen kell állnunk a következő szezonra, amelyben címeket nyerhetünk és ismét kvalifikáljuk magunkat ebbe a sorozatba."

Az elődöntő sorsolását pénteken tartják Nyonban.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BAYERN MÜNCHEN (német)–MANCHESTER UNITED (angol) 3–1
München, 67 000 néző. V: Eriksson (svéd)
BAYERN:
Neuer – Lahm, J. Boateng, Dante, Alaba – Kroos – Robben, Götze (Rafinha, 65.), Th. Müller (C. Pizarro, 84.), Ribéry – Mandzukic. Vezetőedző: Josep Guardiola
MU:
De Gea – Jones, Smalling, Vidics, Evra – D. Fletcher (Hernández, 74.), Carrick – Valencia, Rooney, Kagava – Welbeck (Januzaj, 81.). Menedzser: David Moyes
Gólszerző:
Mandzukic (59.), Th. Müller (68.), Robben (76.), ill. Evra (57.)
Továbbjutott:
a Bayern München, 4–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik