BL: Remélem, hogy Cristiano Ronaldo játszik - Guardiola

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.22. 21:33
Sportszerűen nyilatkozott a szerdai BL-elődöntő első felvonásának felvezetéseként Pep Guardiola, a címvédő német Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője, aki a spanyol ellenfél, a Real Madrid kisebb sérüléssel bajlódó aranylabdását, Cristiano Ronaldót az első perctől a pályán szeretné látni.

„Remélem, hogy Cristiano Ronaldo játszik, mert a szurkolók mindig a legjobbakra kíváncsiak, és ő a legjobbak közé tartozik – mondta Guardiola. – Amennyiben mégsem tudja vállalni a játékot, akkor Isco kerülhet bevetésre, aki szintén remek futballista, de teljesen más stílust képvisel, ami így a Real játékára is kihatással lehet. Nem tudom, hogyan csinálják, de mindig vannak olyan játékosaik, akik villámgyorsan képesek kontrázni. Most is vannak négyen. Di María, Bale, Cristiano Ronaldo és Benzema. Nem könnyű ellenük játszani, a legjobb, ha megpróbáljuk azonnal visszatámadni őket, ami a ránk egyébként is jellemző stílus."Guardiola. – Amennyiben mégsem tudja vállalni a játékot, akkor Isco kerülhet bevetésre, aki szintén remek futballista, de teljesen más stílust képvisel, ami így a Real játékára is kihatással lehet. Nem tudom, hogyan csinálják, de mindig vannak olyan játékosaik, akik villámgyorsan képesek kontrázni. Most is vannak négyen. Di María, Bale, Cristiano Ronaldo és Benzema. Nem könnyű ellenük játszani, a legjobb, ha megpróbáljuk azonnal visszatámadni őket, ami a ránk egyébként is jellemző stílus."

A tréner nem fényezte magát túl edzői statisztikájával – másik klubbal maradt veretlen a Bernabuéban vendégként –, azt viszont kihangsúlyozta, hogy mindig jó meccset játszottak, és mindig a legjobbjukat kellett nyújtani a sikeres szereplésért. Nem véletlen: a Real Madrid mindig is különleges ellenfélnek számít, hagyományait és jelenleg játékerejét tekintve egyaránt.

A címvédésről elmondta, hogy az mindig külön motivációt jelent bármelyik nagycsapat számára, hiszen a sok pénz mellett óriási erkölcsi elismeréssel is bír. Edzőként pedig mindig elégedett, ha BL-elődöntőig eljut a csapatával, az ő helyzete most ráadásul speciális, hiszen hazatérhet Spanyolországba, és katalánként Madridban irányíthat egy olyan alakulatot, mint a Bayern.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik