Oda a hibátlan spanyol mérleg, az Atlético nem bírt a PSV-vel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.24. 20:41
null
Antoine Griezmann (sötét mezben) és csapattársai sem tudták bevenni a PSV kapuját (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a PSV odahaza 0–0-s döntetlenre végzett az Atlético Madriddal. Az eindhoveniek bő 20 percet emberhátrányban játszottak, de így sem kaptak gólt, a párharc nyitott maradt.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
PSV (holland)–ATLÉTICO MADRID (spanyol) 0–0
Eindhoven,
Philips Stadion, 34 948 néző. V: Orsato (olasz)
PSV: Zoet – Arias, Bruma, H. Moreno, Willems – Van Ginkel, Pröpper, Guardado (Hendrix, 75.) – Narsingh (Isimat-Mirin, 65.), Pereiro, Locadia (Lestienne, 86.). Vezetőedző: Phillip Cocu
ATLÉTICO: Oblak – Juanfran, Godín, Szavics, Filipe Luís – Gabi, Koke – Saúl (Correa, 74.), Ó. Torres, Griezmann – Vietto (F. Torres, 61.). Vezetőedző: Diego Simeone
Kiállítva: Pereiro (68.)
A madridi visszavágóra március 15-én kerül sor.

A Fernando Torres nélkül felálló Atlético Madrid már a negyedik percben megszerezhette volna a vezetést, de Luciano Vietto nagy helyzete után a visszafutó Jeffrey Bruma kisegítette Jeroen Zoet kapust, és a gólvonalról szögletre mentett. A PSV legnagyobb hiányzója az eltiltott Luuk de Jong volt, akit Gastón Pereiro pótolt – nem a legjobb módon. De erre később még visszatérünk.

A mérkőzés második ziccerét is az Atlético alakította ki, ám Antoine Griezmann nem tudta elhelyezni a labdát Zoet mellett. Két perccel később a spanyol csapat kapuja előtt alakult ki tűzijáték, de a hazai játékosok lövése után a labda nem talált utat a kapuba. Előbb Jan Oblak kapus, majd a védők állták útjukat a lövéseknek.

Az első játékrészben a PSV birtokolta többet a labdát, ám a kaput inkább a spanyolok veszélyeztették.

A szünet után megváltozott a meccs képe, az Atlético átvette az irányítást, a játék ekkor már többnyire a PSV térfelén zajlott. A 62. percben Diego Godín szöglet után be is vette a hollandok kapuját, ám Daniele Orsato játékvezető kiszúrta, hogy az uruguayi védő két kézzel támaszkodott emberén, miközben a kapuba fejelt, ezért szabadrúgást ítélt kifelé.

Hat percre rá nagy sanszhoz jutottak a vendégek, hiszen a korábban már szóba hozott Gastón Pereirót kiállította az olasz bíró. Az uruguayi támadó Godín lekönyökléséért megkapta a második sárga lapját is.

A hajrában az Atlético próbálta kihasználni az emberelőnyét, de nem kockáztatott, hátul nem nyílt ki. A PSV a kontrákban bízott, kevés sikerrel. A holland játékosok ugyanakkor kitettek magukért, „végigdarálták” a 90 percet, amit a szurkolók vastapssal háláltak meg.

A végeredmény gól nélküli döntetlen, ami azt jelenti, hogy véget ért a spanyol klubcsapatok eddig hibátlan kupatavasza. Mint arról már írtunk, a Bajnokok Ligája és az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában a Real Madrid, a Barcelona, a Sevilla, a Valencia, a Villarreal és az Athletic Bilbao is megnyerte az első mérkőzését, ráadásul gólt sem kapott.

Az Atlético abból a szempontból nem lóg ki a sorból, hogy az ő kapuját sem vették be, de győznie nem sikerült. Az ugyanakkor megsüvegelendő, hogy a „matracosok” a legutóbbi 16 BL-meccsükből 12-szer megőrizték kapujukat a góltól, míg ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve 38 mérkőzésen 24-szer – a találkozók 63 százalékán – védekeztek hibátlanul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik