Mourinho csapata Portóban égett meg, a Kijevnek nem volt akadály a Maccabi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.29. 20:40
null
Szárnyalt a Porto, a Chelsea a PL mellett már a BL-ben is szenved
A Premier League-ben gyengélkedő Chelsea a Bajnokok Ligájában győzelemmel indított a Maccabi Tel-Aviv ellen és most a Porto ellen is sikerre készült. Csakhogy hiába volt Mourinho csapatfrissítése, a lendületes Porto jó játékkal nyert. A Dinamo Kijev mindkét félidőben rúgott egy-egy gólt a Maccabinak, így biztosan győzött.

PORTO–CHELSEA

Mourinho megmondta… A Portóban rendkívül tisztelt szakvezető a meccs előtt úgy vélekedett, hogy a csoportkör legnehezebb meccse vár a csapatára. Ezért a középpályán akart frissíteni, Obi Mikelt és Ramirest is beállította a csapatba.

A meccs előtt nagy kérdés volt még, hogy mit szól egymáshoz Mourinho és Casillas, hiszen Madridban nem ettek éppen egymás tenyeréből. Ez nem derült ki, az viszont biztossá vált, hogy Iker Casillas rekordot döntött, mert ez volt a 152. BL-meccse, ennyiszer még senki sem lépett pályára a sorozat történetében.

Az első félidő elég felejthető játékot hozott, valamivel aktívabb volt a Porto, de ritkán került helyzetbe. Ha mégis, akkor ott volt Begovic és védett. Azért a rekorder Casillasnak is akadt dolga, mert például Fabregas vagy Pedro lövésénél bravúrra volt szüksége.

A 35. perctől átvette a játék irányítását a Porto, egyre veszélyesebb támadásokat vezetett, és ennek meg is lett az eredménye, mert a 39. percben André André megszerezte a vezetést a portugáloknak (1–0).

Úgy tűnt, az első félidő Porto-vezetéssel zárul, de a Ramires buktatásáért megítélt szabadrúgást a 45. percben Willian vágta nagyszerűen a Porto kapujának bal felső sarkába (1–1).

A második félidőben nagyobb sebességre kapcsoltak a csapatok, kifejezetten élvezetes, jó meccset lehetett látni. Diego Costa gyorsan gólt lőhetett volna, de a helyzet kimaradt, az 52. percben pedig büntetett a Porto. Egy bal oldali szöglet után Maicon mesteri helyzetfelismerése és csúsztatása újra vezetéshez juttatta a hazaiakat (2–1).

Szinte azonnal egyenlíthetett volna a Chelsea, de Diego Costa a kapufát találta el. A Porto megint magára talált, és akár a harmadik gólt is megszerezhette volna, de vagy nem sikerült rendesen koncentrálni, vagy Begovic védett bravúrral, vagy mentett a kapufa.

Az utolsó negyedórában a Chelsea beszorította ellenfelét, Mourinho cseréi új színt próbáltak vinni a meccsbe, de nem sikerült nekik. Mourinho frissítése rosszul sült el, a Porto jó játékkal, megérdemelten nyerte meg a második csoportmeccsét.

KATTINTSON IDE A TALÁLKOZÓ ÉLŐ, ONLINE KÖZVETÍTÉSÉÉRT!


MACCABI TEL-AVIV–DINAMO KIJEV

A várakozásoknak megfelelően kezdődött a G­csoport másik mérkőzése, hiszen Andrij Jarmolenko már a 4. percben betalált a hazaiak kapujába. Derlis González ugratott ki remek ütemben a válogatott játékost, aki védője elé belépve egyet tolt a labdán, majd tizenegy méterről, higgadtan a kapu jobb alsó sarkába lőtt (0–1).

A második félidő az elsőhöz hasonlóan újabb ukrán találattal indult, mint ahogy az előkészítő szerepét újra Derlis González vállalta magára. Az 50. percben a paraguayi szép cselekkel tört be a tizenhatoson belülre, majd Júnior Moraeshez passzolt, aki két védő szorításában, 13 méterről remekül csavarta a labdát a kapu jobb oldalába (0–2).

A hazai együttes nem tudott igazán nagy helyzeteket kialakítani, így az ukránok könnyed játékkal és megérdemelten nyerték meg a találkozót. Érdekesség, hogy a korábban az Újpestben, majd a Videotonban is játszó Nikola Mitrovics kezdőként 60 percet kapott a hazai csapatban.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
G-CSOPORT
Porto–Chelsea 2–1 (André André 35., Maicon 52., ill. Willian 45.)
Maccabi Tel-Aviv–Dinamo Kijev 0–2 (Jarmolenko 4., Moraes 50.)

AZ ÁLLÁS
1. FC Porto 2 1 1 4–3 +1 4
2. Dinamo Kiev 2 1 1 4–2 +2 4
3. Chelsea 2 1 1 5–2 +3 3
4. Maccabi Tel-Aviv 2 2 0–6 –6 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik