BL: Pochettinónak nem tetszik, hogy a Dortmund többet pihenhetett

Vágólapra másolva!
2019.03.05. 09:11
null
Pochettino igazságtalannak tartja, hogy a Dortmund egy nappal többet pihenhetett (Fotó: AFP)
Háromgólos előnnyel várja a Tottenham a Borussia Dortmund elleni visszavágót a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Mauricio Pochettino, az angol együttes menedzsere nehezményezte, hogy német riválisuk már pénteken lejátszotta hétvégi bajnoki mérkőzését, míg a londoniak szombat délután léptek pályára.

 

Mint ismert, a Bundesligában a Dortmund pénteken játszott: Lucien Favre csapata meglepetésre 2–1-re kikapott az Augsburgtól. A Tottenham szombaton a városi rivális Arsenal ellen vívott rangadót (1–1).

„Furcsa, hogy senki sem beszélt erről – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Mauricio Pochettino, a Tottenham argentin mestere. – Lehetetlen, hogy az egyik félnek egy nappal több ideje van készülni. Óriási jelentősége van ennek. Szükségünk van a szövetség és a Premier League segítségére. Nem tudom, ki a felelős, az FA, a liga, a klub vagy a közvetítési jogokkal rendelkező televíziós társaság.”

Az első mérkőzésen Londonban a Spurs 3–0-ra győzött, így szinte már negyeddöntősnek érezheti magát. A BL-ben még nem fordult elő, hogy az egyenes kieséses szakaszban hazai 3–0 után kiessen az érintett együttes.

„El kell felejtenünk az első találkozót – így Pochettino. – Kemény küzdelem vár ránk, jó teljesítményt kell nyújtanunk. Úgy kell játszanunk, mint mindig, győzelemre törően. Bátran kell kezdenünk a meccset, ez kulcsfontosságú.”

 

Favre (balra) és Reus hisz a csodában (Fotó: AFP)
Favre (balra) és Reus hisz a csodában (Fotó: AFP)


A másik oldalon a nagy hátrány ellenére optimistán nyilatkoztak a főszereplők.

„Hiszem, hogy képesek vagyunk végrehajtani a lehetetlent – hangsúlyozta Marco Reus, a dortmundiak csapatkapitánya, aki az első felvonást sérülés miatt kihagyta. – A stadionunkban több olyan mérkőzésen szerepeltünk, amivel történelmet írtunk. A legjobbunkat kell nyújtani, hogy megfelelő időben szerezzünk gólokat.”

A Dortmund a legutóbbi hét tétmeccséből csupán egyet nyert meg. Lucien Favre, a német csapat svájci vezetőedzője szerint okos futballra kell törekedniük.

„Ebben az idényben valóban legyőztük az Atlético Madridot idehaza négy-nullára, ám ennek semmi köze a mai összecsapáshoz – idézi az UEFA a szakembert.– Tisztában vagyunk vele, képesek vagyunk gólokat lőni, ám ehhez okosan kell játszanunk. A legfontosabb persze az, hogy kimagaslóan teljesítsünk. Bármi lehetséges. Tudjuk, nehéz a helyzetünk, de sohasem lehet tudni, mit hoz a jövő.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

21.00:Borussia Dortmund (német)–Tottenham Hotspur (angol) (Tv:Spíler2)
Dortmund, Signal Iduna Park. Vezeti: Makkelie (holland)
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
DORTMUND: Bürki – Wolf, Akanji, Zagadou, A. Diallo – Delaney, Witsel – Sancho, Reus, Guerreiro – Götze. Vezetőedző: Lucien Favre
TOTTENHAM: Lloris – Alderweireld, D. Sánchez, Vertonghen – Aurier, Sissoko, Wanyama, Rose – Eriksen, Szon Hung Min, Kane. Menedzser: Mauricio Pochettino
Az első mérkőzésen: 0–3

További mérkőzés:

21.00:Real Madrid (spanyol)–Ajax (holland) (Tv:M4 Sport)
Az első mérkőzésen: 2–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik