BL: Ancelotti a szünet előtti, Simeone a szünet utáni játékot folytatná

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.14. 23:30
null
Carlo Ancelotti szerint Cristiano Ronaldóék az első félidőben igazán jól futballoztak (Fotó: Action Images)
Gól nélküli döntetlenre végeztek a felek az Atlético Madrid–Real Madrid szuperrangadón a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„A legfontosabb az volt, hogy ne kapjunk gólt idehaza. Igaz ez akkor is, ha természetesen győzni szerettünk volna – nyilatkozta a mérkőzés hőse, a hazaiak kapusa, Jan Oblak. – Jó teljesítményt nyújtottam, de az egész csapatra igaz ez, keményen dolgoztunk egy kemény mérkőzésen. A jövő héten jön a visszavágó, készen állunk rá. Életben maradtunk... Nem mondanám, hogy innentől a Real a favorit, de kiváló csapat az ellenfél, sok remek játékossal. Nulla nulláról folytatjuk, majd meglátjuk, mi lesz, szerintem nincs több esélye a Realnak, mint nekünk. Hogy mit szólok Marcelo eltiltásához? Marcelo igen jó futballista, de megtalálja majd csapata a megfelelő megoldást."

„Nem tudom, hogy Oblak lesz-e a mérkőzés embere, de elképesztő teljesítménnyel rukkolt ma ki, és ennek nagyon örülünk. Ismerjük már az ellenfelet, ők is minket, és mindkét gárda megnyerhette volna a mérkőzést, megvolt erre az esélye. Majd meglátjuk, mi lesz a visszavágón. Nem ilyen eredményről álmodoztunk korábban, de egy éve is 0–0 után mentünk a Stamford Bridge-re, azaz most is azért utazunk el idegenbe, hogy nyerjünk" – így Mario Suárez, az Atlético középpályása, aki több fontos mentéssel vétette észre magát a mérkőzésen.

Amelynek végül Oblak lett a legjobbja az UEFA szerint, míg Suárez a visszavágón nem léphet pályára eltiltása miatt, megkapta ugyanis a második sárgáját is.

„Belülről úgy éreztem, a szünet után nagy nyomás alá helyeztük a Realt, több helyzetünk volt. Túlságosan elégedettek nem lehetünk a döntetlennel, de túlságosan elégedetlenek sem. Fontos, hogy nem kaptunk gólt. Az elején nekik voltak nagyobb helyzeteik, de előttünk is akadtak azért lehetőségek, a hajrában meg sorra alakítottuk ki a ziccereket" – így a kiválóan futballozó Diego Godín.

„Semmi sem dőlt még el. Az elején az ellenfél játszott jobban, de szerencsére volt egy Oblakunk. Nagyon örülök, hogy a szünetben átbeszélve a dolgokat sokat javult játékunk a folytatásban, és közelebb álltunk a végén a győzelemhez. Mario Suárez remekül teljesített. Mario Mandzukiccsal elbeszélgettem komolyabban is, mert korábban voltak nyelvi nehézségek, és tisztáztuk, hogy bizony ma nagyon durva védőmunkára számíthat Sergio Ramos és Raphael Varane részéről. A visszavágó rendkívül nehéz és izgalmas lesz, no de pont ez a sport szépsége, az ilyen kihívások miatt szerettünk bele a labdarúgásba" – mondta a hazai mester, Diego Simeone, aki több véres könyöklést is a véletlen számlájára írt, illetve megjegyezte, hogy a játékvezetők bizony mindig is hibáztak.

„Nem vagyok elégedett az eredménnyel, ez nem igazán jó nekünk – búsult a lefújás után a Real Madrid olasz mestere, Carlo Ancelotti. – Igazán jól futballoztunk az első félidőben, de nem szereztünk gólt. Ennek ellenére azért elégedett vagyok az első félidei teljesítményünkkel, a visszavágón odahaza ezt szeretnénk megismételni. Véleményem szerint az elején nem Gareth Bale rontott ziccert, hanem nagyot védett a kapus. Bale remekül futballozott ma. Uraltuk az első játékrészt, bátran futballoztunk, míg a második félidő már küzdelmesebb volt, kevésbé tudtuk ellenőrzésünk alá vonni a meccset. Remélem, a visszavágón belőjük, ami most kimaradt."

„Még nyílt a párharc, nagyon nyílt. A nulla nulla azt jelenti, hogy a visszavágó nagyon látványos és érdekes lesz, legalábbis ezt remélem. Odahaza játszunk majd, és képesek leszünk arra, hogy megfelelően teljesítsünk, és így továbbjussunk a következő körbe. Az első és a második félidő igencsak különbözött most egymástól. Az elsőben mi voltunk a jobbak, de Oblak pár fantasztikus védése miatt nem szereztünk gólt. Marcelo nem léphet pályára a visszavágón, ám edzőnk minőségi játékosokból – akik mind képesek Marcelo szerepkörében megfelelően játszani – választhat helyettest" – értékelt a lefújást követően Iker Casillas, Real Madrid kapusa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik