BL: nyert a Real és a Chelsea is - a keddi eredmények egy helyen!

Vágólapra másolva!
2010.09.28. 23:22
null
KATTINTSON A KÉPRE!
Nyolc mérkőzéssel folytatódott kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája 2010–2011-es kiírásának csoportköre. Tekintse meg a játéknap összes eredményét egy helyen!


BAJNOKOK LIGÁJA 
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
E-CSOPORT
Basel (svájci)–Bayern München (német) 1–2
G: Frei (18.), ill. Schweinsteiger (56., 89. – az elsőt 11-esből)
Roma (olasz)–CFR Cluj (román) 2–1
G: Mexes (69.), Borriello (71.), ill. Rada (88.)

A Bayern és a Roma is a vártnál gyengébben kezdte a szezont, de a mai mérkőzésen mindkét együttes a győzelemre hajtott. Az első félidővel azonban egyikük sem lehetett elégedett, a müncheniek ugyanis Alexander Frei gólja miatt hátrányban vonulhattak a szünetre, míg a Roma hiába dolgozott ki több helyzetet, mint ellenfele, nem tudott a kapuba találni. A 2. játékrészben aztán változtak a dolgok: előbb a Bayern egyenlített, majd a Roma gyakorlatilag két perc alatt eldöntötte a három pont sorsát. Baselben a ráadásban Schweinsteiger megszerezte a Bayernnek a győztes találatot is.

Tovább az összefoglalóhoz »

F-CSOPORT 
Chelsea (angol)–Marseille (francia) 2–0
G: Terry (8.), Anelka (28. – 11-esből)
Szpartak Moszkva (orosz)–Zilina (szlovák) 3–0
 G: Ari (34., 61.), Ibson (89.)

A Chelsea jobb támadójátékának és helyzetkihasználásának köszönhetően szerzett kétgólos előnyt az első félidőben az Olympique Marseille ellen John Terry és Nicolas Anelka révén. A második félidőben újabb gól nem született. A csoport másik mérkőzését korábban játszották: a Szpartak simán legyőzte a Zilinát, a második félidő első tíz percének kivételével végig jobban futballozva riválisánál.

Tovább az összefoglalóhoz »

G-CSOPORT 
Auxerre (francia)–Real Madrid (spanyol) 0–1
G: Di María (81.)
Ajax (holland)–Milan (olasz) 1–1
G: el-Hamdaui (23.), ill. Ibrahimovic (37.)

Az első félidő nagy részében támadóbban fellépő Ajax a rendkívül aktív Luis Suárez nagyszerű egyéni akciója után, Munir el-Hamdaui révén a 23. percben megszerezte a vezetést, ám a lesre játszó védelem sokadik hibáját követően Zlatan Ibrahimovic a 37. percben egyenlíteni tudott. A 2. félidőre visszaesett az iram, s bár a Milannak akadt nagy helyzete a mérkőzés végén is, összességében igazságos eredmény született.

Tovább az összefoglalóhoz »

H-CSOPORT 
Partizan Beograd (szerb)–Arsenal (angol) 1–3
G: Cléo (33. – 11-esből), ill. Arsavin (15.), Samah (71.), Squillaci (82.)
Braga (portugál)–Sahtar Doneck (ukrán) 0–3
G: L. Adriano (56., 73.), D. Costa (92. – 11-esből)

A kezdeti hazai rohamok után Andrej Arsavin szép kényszerítő után megszerezte a vezetést az Arsenalnak, amely fél óra játék elteltével akár eldönthette volna a Partizan elleni meccset. A helyzetek azonban kimaradtak, a másik oldalon pedig Denilson kezezése miatt a szerbek büntetőhöz jutottak, amelyet Cléo értékesített is. A 2. játékrészben az Arsenal emberelőnybe került, majd bedarálta ellenfelét.

A másik mérkőzésen az első félidőben a Braga támadott többet, ám akcióikat pontatlanul fejezték be a portugálok. A Sahtar ritkábban jutott el a kapuig, helyzetei is alig voltak. A szünet után azonban megszórta ellenfelét az ukrán csapat.

Tovább az összefoglalóhoz »

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik