MTI 2016.12.06 21:35 Frissítve: 2016.12.06 21:35

BL: nyáron a válogatottnál mondott le, most a klubjánál is

Lemondott Leonyid Szluckij, a Bajnokok Ligája-résztvevő CSZKA Moszkva labdarúgócsapatának vezetőedzője.

 

Az orosz bajnokcsapatot 2009 óta irányító szakvezető kedden elmondta, hogy szerdán, a Tottenham Hotspur elleni BL-csoportmeccsen ül utoljára a CSZKA kispadján.

„Hét esztendő rengeteg idő egy edző életében. Ezek az évek voltak a legjobbak az edzői karrieremben. Azt hiszem, büszkék lehetünk az elvégzett munkára” – nyilatkozta klubja honlapján Szluckij.

Az elmúlt hatvan évben ő irányította a leghosszabb ideig a CSZKA-t, amellyel három bajnoki címet nyert, ennek ellenére a szurkolók a közelmúltban egyre többször kritizálták, mert a csapat jelenleg csak a harmadik helyen áll a tabellán, a Bajnokok Ligájában pedig már nincs esélye a továbbjutásra.

Amennyiben az oroszok szerdán győzni tudnak Londonban, az E-csoport harmadik helyén végeznek, és átkerülnek az Európa-ligába.

A tréner több antiszemita megjegyzést is kapott nemrégiben a rivális klubok drukkereitől, mert szerepet vállalt egy zsidó kulturális központ hirdetésében.

A CSZKA megerősítette, hogy Szluckij önként mondott le, utódját várhatóan még a héten kinevezik.

Orosz sajtóhírek szerint a moszkvai együttes irányítását Viktor Goncsarenko veszi át, aki a jekatyerinburgi FK Ural és a fehérorosz BATE Boriszov edzője volt, korábban pedig Szluckij munkáját segítette a CSZKA-nál.

Júniusig Szluckij az orosz válogatott szövetségi kapitánya is volt, de miután a franciaországi Európa-bajnokságon nem jutottak tovább a csoportjukból, lemondott posztjáról.

2019.08.14 20:47:29

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Gondoljanak a húszezres publikumra.

2019.08.14 10:07:30

Bajnokok Ligája H. Á.

Bemutatjuk Dani Olmót, aki nem szokványos utat járt be a La Masiáról indulva.

2019.08.13 23:50:30

Bajnokok Ligája CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Most már örökre így hallja a sztorit: „Pedig apádnak aznap jegye volt a Fradi-meccsre...”