BL: Wenger csúcsminőségű, Guardiola vicces mérkőzést látott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.20. 23:40
null
Arsene Wenger csapata fontos győzelmet aratott (Fotó: AFP)
Olivier Giroud és Mesut Özil góljával 2–0-ra nyert az Arsenal Londonban a Bayern München ellen, ezzel a labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjában a harmadik fordulóban megszerezte első pontjait az angol csapat. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Ez a gól visszahozta továbbjutási reményeinket, életben tart bennünket a BL-ben. Tudtuk, hogy a Bayern birtokolja majd a labdát, amely csak a mérkőzés harminc százalékában volt a miénk, és tudtuk azt is, hogy a németek dominálják majd a mérkőzést. Gólomig, bár remekül védekeztünk, nem nagyon éreztük a ritmust a második félidőben, de szerencsére betaláltunk, így újra van esélyünk, hogy továbbjussunk a legjobb tizenhat közé. Köszönetet kell mondanunk Petr Cechnek, ő is nagyszerű mérkőzést produkált. Remek csapatot győztünk le, és ez a siker növeli továbbjutási esélyünket, és növeli önbizalmunkat is” – mondta az első labdaérintéséből kapuba találó, csereként beállt Olivier Giroud.

„Igazi csúcsmérkőzést láthattunk, fegyelmezetten, koncentráltan és intenzíven futballoztunk – lelkesedett a hazaiak francia menedzsere, Arsene Wenger. – Mindkét kapus többször is nagyot védett, de Petr Cech volt a meccs kulcsfigurája. Intelligensen játszott, mindent klasszis módjára tett ma. Két világklasszis kapus ténykedett ezen az estén. Nagyon erős ellenfelünktől nem kaptunk gólt, ez a győzelem megerősíti bennünk a hitet, Giroud pedig megmutatta, hogy győztes típus.”

„Abszolút uraltuk a mérkőzést, és több helyzetet is kidolgoztunk, ezért nagyon büszke vagyok legénységemre – nyilatkozott Josep Guardiola, a Bayern vezetőedzője. – Remekül futballoztunk, és ne feledjük, hogy az Arsenal topcsapat, és a BL-ben egyre nehezebb meccsek jönnek. Azért utaztunk Londonba, hogy kiharcoljuk a továbbjutást, de nem tudtuk ezt elérni, így a következő mérkőzésre maradt. Mindkét kapus elképesztő teljesítménnyel rukkolt elő. Vicces mérkőzés volt, de a futball már csak ilyen. Nem Neuer miatt kaptunk ki, az első félidőben ő tartotta bennünk a lelket.”

„A mérkőzés döntő szakaszában kihagytuk a gólhelyzeteinket. Az Arsenal remekül kontrázott, a csoportban a legveszélyesebb ellenfél” – a rengeteget dolgozó Philipp Lahmnak, a Bayern csapatkapitányának erejéből csak ilyen rövid nyilatkozatra futotta a lefújás után.

„Alapjában véve jól védtem, de nagy hibát követtem el az Arsenal első góljánál. Az hiszem, a döntetlen sokkal reálisabb eredmény lett volna” – így a több bravúr után potyázó német kapus, Manuel Neuer.

Mindenképpen jegyezzük meg Neuer védelmére, hogy az Arsenal nyolcszor lőtt a kapu felületére: a BL-ben még egyetlen csapat sem jutott el ilyen sok próbálkozásig Pep Guardiola aktuális gárdája ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik